Forbund slår fast: Micki er mistænkt for doping

Et stævne i Sydafrika har affødt en positiv dopingtest fra en dansk bokser. Micki Nielsen er under mistanke

Micki Nielsen har fået en sydafrikansk dopingsag på halsen. Foto: Jakob Jørgensen
Micki Nielsen har fået en sydafrikansk dopingsag på halsen. Foto: Jakob Jørgensen

Den danske bokser Micki Nielsen, bror til Patrick Nielsen, er blevet hovedperson i en dopingsag, der måske er under opsejling.

Torsdag hævdede den sydafrikanske promotor Rodney Berman, at Micki Nielsen skulle have afleveret en positiv dopingtest ved et boksestævne i Sydafrika for syv måneder siden.

Her besejrede den danske bokser undervejs en af Bermans boksere.

Se også: Bokse-præsident afviser doping-anklage mod Micki

Påstanden var udokumenteret, men nu bekræfter Khalid Galant, chef for South African Institute for Drug-Free Sport, som er at sidestille med Anti Doping Danmark (ADD), at der er en positiv prøve fra en dansk bokser.

- Jeg kan bekræfte, at der er en positiv dopingprøve fra en dansk bokser.

- Jeg kan ikke kommentere yderligere, fordi det er en dansk atlet. Alle detaljer om testen vil Anti Doping Danmark være i stand til at kommentere, siger Galant til BT.

Ifølge avisen ønsker Anti Doping Danmark ikke at kommentere sagen på nuværende tidspunkt, og det samme gælder for Micki Nielsen.

Dog fastholder hans manager, Simon Lundt, at bokseren er uskyldig, mens  præsidenten i Dansk Professionelt Bokse-Forbund, Jesper D. Jensen har undersøgt sagen og været i dialog med Anti Doping Danmark for at komme til bunds i sagen.

- Vi har erfaret, at dopingtesten i Sydafrika er foregået på et laboratorium, der ikke er godkendt af WADA. Alle dopingtests skal foretages på WADA-godkendte laboratorier. Derfor afventer vi lige nu udviklingen. Men det er besynderligt, at vi som forbund intet har hørt til sagen. Vi er i løbende kontakt med Anti Doping Danmark, der heller intet har hørt fra sydafrikanerne, sagde Jesper D. Jensen lørdag til Ekstra Bladet i forbindelse med et Nordic Fight Night-stævne i Struer.

Her lykkedes det efter en skidt indsats Micki Nielsens storebror, Patrick Nielsen, at hive sejren hjem på point over colombianeren Neibi Berrocal efter ti tætte omgange.

Se også: Mystisk dopinganklage mod dansk topbokser

Se også: Ærlig Patrick om myrdet ven: Jeg boksede for Jørgen

Se også: Udkørt Patrick vinder i skidt comeback

Her taber Micki Nielsen i Sydafrika:

20 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere