Frustrerende optakt: Modstanderen stak af

Ditlev Rossings kommende modstander har ikke haft lang tid til at forberede sig. Men en sejr står ikke mejslet i granit for den unge dansker

Render man ind i Ditlev Rossings næver, kommer man hjem med hovedpine. Foto: Jonas Olufson
Render man ind i Ditlev Rossings næver, kommer man hjem med hovedpine. Foto: Jonas Olufson

For den danske cruiservægt-bokser Ditlev Rossing (11-0-0) er forandringer i sidste øjeblik ikke unormalt. Det er nemlig sket flere gange, at hans modstandere tæt på kampdag har stukket halen mellem benene og meldt afbud.

Når han lørdag til Danish Fight Night, som du kan følge på Ekstra Bladet, skal i ringen, er det ingen undtagelse.

Hans oprindelige modstander Landry Matete fra Congo har i 11. time trukket sig, hvorfor Rossing nu skal stå overfor amerikanske Demetrius Banks, der er blevet hevet ind fra højre.

- Ham, jeg skulle have haft mødt fra Congo, har på papiret en bedre rekordliste. Men der er ingen tvivl om, at amerikaneren, jeg skal møde nu, er stærkere, siger Rossing, da Ekstra Bladet møder ham i træningscentret.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Rossing (th) skal møde Demetrius Banks, der bliver en hård modstander. Foto: Claus Bonnerup
Rossing (th) skal møde Demetrius Banks, der bliver en hård modstander. Foto: Claus Bonnerup
 

Andy Ruiz Jr. tog fusen på de fleste, da han slog Anthony Joshua i Madison Square Garden natten til søndag. Nu er mexicaneen verdensmester i de tre store forbund WBA, IBF og WBO. Foto: Andrew Couldridge/Ritzau Scanpix Boksning Kæmpe bokse-chok i nat: Ny verdensmester

Og sværere for dig?

- Ja, men det bliver fedt. Vi har arbejdet rigtig hårdt, så jeg vil også gerne have en hård modstander.

Er det ikke frustrerende pludselig at skulle omstille sig på den måde?

- Jeg har lært, at det er en del af gamet. Men det er klart, at det er frustrerende, da vi har gået og arbejdet op mod congoleseren i hele vores træningsforløb, siger Rossing, der ikke kender meget til sin nye modstander.

- I sidste ende skal jeg bare ind og gøre, hvad jeg gør bedst. Det er dem, der skal omstille sig og ikke mig.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Rossing er brøl-stærk og afviser ikke muligheden for en dag at blive sværvægter. Foto: Jonas Olufson
Rossing er brøl-stærk og afviser ikke muligheden for en dag at blive sværvægter. Foto: Jonas Olufson
 

Dennis tæsker altså ikke sin kæreste, selvom hun sommetider går rundt med skader i hovedet. Foto: Mogens Flindt Boksning - Folk tror, jeg tæsker min kæreste

Har banket alle
Grundet de mange afbud har Rossings tidligere modstandere, som han alle har slået til plukfisk, været af svingende kvalitet.

Bliver han din hårdeste modstander indtil nu?

- Det er svært at sige. Vi kan ikke vide, hvilken form han møder op i. Men man kan se på hans rekordliste, at han ikke er 'over the hill', siger Rossing.

Banks har blandt andet besejret sin hidtil ubesejrede landsmand Craig Lewis (13-0-1), mens han i april måtte tage til takke med en uafgjort mod talentet Frankie Lopez (11-1-0).

Fakta om Ditlev Rossing

* Født: 28. december 1994 i Nyborg
* Nuværende bopæl: Roskilde
* Rekordliste som professionel: 11 sejre, 0 nederlag (7 sejre før tid)
* Debutkamp som professionel hos Danish Fight Night den 29. oktober 2016
* Indehaver af følgende titler: (WBC World Youth Champion, vundet den 5. januar 2018)
* Amatørkarriere: 62 kampe, 45 sejre
* Klub som amatør: BK Limfjorden Skive.
* Adskillige mesterskaber herunder jysk, dansk og nordisk mester hos seniorerne.

* Har som amatør besejret en række stærke internationale boksere og OL-kandidater heriblandt Gabriel Richards (svensk bokser fra World Series of Boxing-serien), Tomi Honka (tidligere nordisk mester fra Finland) og Kevin Melhus (norsk bokser, som i dag er ubesejret som professionel).

Udover titelkampene skal juniorverdensmester Oliver Meng også i aktion. Foto: Lars Poulsen Boksning Lander stor aftale: Gode nyheder for dansk topboksning

Vil gå hele vejen
Rossings store drøm er at kunne gå hele vejen på den internationale boksescene, men i skrivende stund er den unge dansker endnu under opbygning.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Rossing bliver trænet af den tidligere danske bokser Osama Hadifi (th), der vandt 11 kæmpe og tabte tre. Foto: Jonas Olufson
Rossing bliver trænet af den tidligere danske bokser Osama Hadifi (th), der vandt 11 kæmpe og tabte tre. Foto: Jonas Olufson
 

Han er indehaver af WBC Youth-titlen, som han i en alder af 24 år kan forsvare for sidste gang, når det går løs på lørdag.

- Det er kun min 12. kamp, så den er utrolig vigtig og kan betyde meget for min fremtidige karriere. Et nederlag ville være noget rigtig lort. Det er helt sikkert.

- Jeg er på vej fremad og ligger nummer 33 WBC’s verdensrangliste og tager gerne et ryk op med en sejr. Der er ikke plads til et nederlag, da det kan få rykket mig langt, langt tilbage, siger Rossing.

Om Ditlev Rossing tager endnu et skridt mod verdenseliten kan du se på lørdag med et Ekstra Bladet++-abonnement. Vi sender hele stævnet LIVE fra Randers. Til stævnet kan du blandt andre også opleve Vild med dans-vinderen Sarah Mahfoud, århusianske Enoch Poulsen og stortalentet fra Falster Oliver Meng.

Sådan gik det sidste gang Ditlev Rossing var i kamp:

Bliv liggende, blev der sagt! Foto: Lars Poulsen Boksning Konen kom sin mand til undsætning: Cirkusklovn fik for mange tæsk!

9 kommentarer
Vis kommentarer