Fury i Twitter-krig før VM-brag

Før karrierens første VM-kamp, braget mod Vladimir Klitschko, har Tyson Fury kastet sig ud i en verbal krig mod legenden Lennox Lewis

Tyson Fury (t.v.) møder 24. oktober vladimir Klitschko. Den ukrainske sværvægtskonge er dog så velopdragen, at Fury har måttet vende sig mod Lennox Lewis for at få afløb for sine Twitter-aggressioner. (Fotos: AP)
Tyson Fury (t.v.) møder 24. oktober vladimir Klitschko. Den ukrainske sværvægtskonge er dog så velopdragen, at Fury har måttet vende sig mod Lennox Lewis for at få afløb for sine Twitter-aggressioner. (Fotos: AP)

Den engelske sværvægter Tyson Fury har ikke alene hældt fornærmelser ud over sin kommende modstander Vladimir Klitschko, som han har kaldt en kælling, en robot, en kedelig type, der har 'lige så meget karisma som mine underbukser'.

Se også: Fury til Klitschko: Du har karisma som mine underbukser

Den kæmpestore Manchester-bokser er nu også gået i verbal clinch med sin Hall of Fame-landsmand Lennox Lewis, tidligere ubestridt sværvægtsmester, som han ellers kunne have brugt som støtte.

Det startede vist, da Lewis for et par siden udtalte, at selvom han var dobbelt så gammel som den dengang 24-årige Fury, ville han stadig kunne knockoute ham.

Det fik Tyson Fury til at kalde Lennox Lewis for homoseksuel på Twitter. Dén sved på Lennox Lewis, der et tv-interview måtte afvise, at han skulle være homoseksuel. Derefter har mellemregningerne i fjendskabet været utallige.

Den seneste omgang af balladen startede, da Lennox Lewis - der nyligt fyldte 50 - i et tv-interview blev spurgt, om Tyson Fury har en chance for at fjerne Klitschko fra boksetronen i deres kamp 24. oktober i Düsseldorf.

Lennox Lewis slog alle i sin samtid, inklusive Mike Tyson og Vitali Klitschko. Tyson Fury er dog langt fra imponeret. (Foto: AP)
Lennox Lewis slog alle i sin samtid, inklusive Mike Tyson og Vitali Klitschko. Tyson Fury er dog langt fra imponeret. (Foto: AP)

- Nej, det kan jeg ikke se. Jeg kan ikke se, at Tyson Fury har bokset nogen som helst af Vladimirs kaliber, så han skulle kunne gå i ringen med Vladimir og gøre det godt. Man skal mindst have mødt en fyr, som er så høj og så god, lød Lewis' skudsmål.

Derefter var der stille i et stykke tid. Fury havde tydeligvis ikke set interviewet. Men for et par dage siden udtalte han så, at Lewis skulle hade Fury og hans familie.

- Jeg skal sige dig, hvorfor han hader os. Fordi han er en has-been, han er gammel, og han er misundelig på aktive boksere. Han har været bokser, han har været champ, han har været i søgelyset, har været succesfuld, sagde Tyson Fury i et interview.

Den svarede Lewis på ved at tweete en liste over sine resultater, ledsaget af kommentaren: 'Misundelig over hvad?'

Lewis tweetede derefter en video, hvor Fury bliver slået i gulvet, hvilket fik Fury til at svare med et billede, hvor Lennox Lewis roder rundt på gulvet efter et af karrierens to nederlag, chok-knockoutet mod Hasim Rahman i 2001. Fury lagde efterfølgende et billede op af sin far, ledsaget af ordene:

- Hvis Lennox Lewis vil noget, kan han få en kamp på bare næver med min far. Samme alder.

Lewis svarede med et tweet, der lod vide, at han ville være i Canada fredag til kampen mellem Adonis Stevenson og Tommy Karpency.

- Her er jeg på fredag. Sig det til din far, skrev Lewis, hvortil Fury øjeblikkeligt svarede:

- Beklager Lennox, min far kan ikke forlade Storbritannien, fordi han er på prøveløsladelse efter at have slået en pik som dig! Eller ville han have været der!

Se også: Klitschko om Fury: Han er skør i hovedet

Furys far er netop kommet ud af fængslet efter afsoning af fire og et halvt års fængsel for overfald.

Skydningen er derefter blevet indstillet. Indtil videre. Måske blot i få timer. Ikke ikke andet skal Tyson Fury 24. oktober stå til regnskab overfor en helt anden, sværvægtsmesteren Vladimir Klitschko.

Se Tyson Furys seneste KO-sejr her:

12 kommentarer
Vis kommentarer