Fury rabler igen - abdicerer som sigøjnerkonge

Den tidligere sværvægts-verdensmester Tyson Fury har endnu en gang bevist, at han ikke er til at blive klog på. Han afstår sin opfundne titel som sigøjnerkonge og antager i stedet et helt anderledes kælenavn

Tyson Fury er på banen igen med et nyt kælenavn - Gorga Tys. Foto: AP/Martin Meissner
Tyson Fury er på banen igen med et nyt kælenavn - Gorga Tys. Foto: AP/Martin Meissner

Alle, der har fulgt med i Tyson Furys liv, ved, at den tidligere verdensmester i sværvægt er noget af en mundfuld.

Den 28-årige brite, der mistede sine fire VM-titler, fordi han på grund af psykiske ustabilitet, skader og en positiv kokainprøve ikke kunne forsvare dem, har hidtil været kendt som 'The Gypsy King' - 'Sigøjnerkongen' - men det er et overstået kapitel nu.

For på sin Twitter-konto har den svært forudsigelige Fury nemlig frasagt sig den titel og selv fundet på en anden - angiveligt for at indvarsle en ny tid for ham selv.

- Jeg er ikke længere en sigøjner. Fra nu af kan I kalde mig Gorga Tys. 2017, en ny begyndelse.

- Jeg føler bare, at jeg ikke længere er en sigøjner. Jeg deler ikke værdier med sigøjner-kulturen. Jeg abdicerer og er ikke længer sigøjner-konge.

Ordet 'Gorga' er angiveligt slang for en, der ikke er sigøjner - og dermed er det sådan set meget velvalgt fra Furys side. Han har tidligere klaget over, at han efter sejren over Wladimir Klitschko blev forfulgt hjemme i England på grund af sine rødder, som han altså nu har frasagt sig.

At det skulle være en ny begyndelse for ham, kan betyde, at han i 2017 gør comeback til boksningen, som han ellers har trukket sig tilbage fra.

Det har hans mentor og onkel, Peter Fury, luftet for mindre end en måned siden, og Fury selv tweetede om det ved juletid. Men en ting er planer - noget andet er realiteter, når det drejer sig om Tyson Fury.

Det er dog en realitet, at han efter 25 kampe stadig er ubesejret som professionel sværvægtsbokser.

Depressionsramt verdensmester opgiver sine titler

Depressiv verdensmester: Jeg ønsker ikke at leve mere

Efter narkoskandale: Boksestjerne stopper karrieren med vanvidsudbrud

Klitschko må vente på hævn efter verdensmesters skade

Fed verdensmester: Hummer og champagne gjorde mig tyk