Gag-gak i bokseforbundet: Død mand på verdensranglisten

WBA har på deres seneste verdensrangliste

Ali Raymi var lidt af et internetfænomen, som udfordrede alt og alle i verdenstoppen. (Foto: wikipedia)
Ali Raymi var lidt af et internetfænomen, som udfordrede alt og alle i verdenstoppen. (Foto: wikipedia)

Der sker mange mærkelige ting i boksning, nogle meget underholdende, andre bare mærkværdige.

Og ofte udskriges boksere til lidt mere, end de er. Som nu ubesejrede Ali Raymi fra Yemen, der efter 25 kampe stadig var ubesejret og havde stoppet alle sine modstandere.

20 af kampene blev vundet mod ubesejrede modstandere. Men af de 20 var fem debutanter, og dermed i sagens natur ubesejrede, mens fem andre kun havde bokset en enkelt kamp. Alle kampene blev bokset i Yemen.

(Foto: AP) Boksning 2015 slår alle lønrekorder - boksestjernen tjener 2 milliarder

Raymi vandt sine første 21 kampe på knockout i 1. omgang. Men modstanderne havde ligesom ham selv ofte vundet deres kampe mod folk, der enten var debutanter eller kun havde bokset en enkelt kamp.

Ali Raymi, med tilnavnet 'GOD', boksede i 2014 fire gange i træk mod den samme bokser, den ukendte Prince Maz, og stoppede ham i henholdsvis 1. omgang, 7. omgang, 9. omgang og 2. omgang.

Alene på den baggrund er det højst overraskende, at et de store bokseforbund, WBA, på deres seneste verdensrangliste, som udkom 5. juni, har placeret den 41-årige yemenit på en 11. plads i letfluevægt (se ranglisten her).

Endnu mærkeligere bliver det af, at Ali Raymi er død.

Ifølge forskellige nyhedsrapporter døde Raymi 23. maj i en eksplosion i Yemens hovedstad Sanaá, hvilket hans manager, Felix J. Arno, bekræfter overfor ring.tv.

Boksning Bokselegende bed - og blev sønderbanket

- Det er desværre sandt, siger manageren.

Yemen har i mange år været plaget af voldsom, Al-Qaeda-relateret uro, som blandt andet har ført til amerikanske droneangreb.

I forbindelse med Det Arabiske Forår blev landet ramt af revolution i 2011, og siden har det udviklet sig til en regulær borgerkrig.

Ifølge det franske nyhedsbureau AFP har Saudi Arabien bombet de Iran-støttede rebeller i den seneste tid. Det er dog uklart, om det var et af disse angreb, der førte til Ali Raymis død.

Daniel Geale kom op fra den her knockdown mod Miguel Cotto, men kort tid efter var det slut. (Foto: AP) Boksning Godnat!

3 kommentarer
Vis kommentarer