Glad Mahfoud: Den chance får man ikke hver dag

Sarah Mahfoud kunne ikke sige nej, da Mogens Palle kom med et drøn af et tilbud

Her er highlights fra Mahfouds tur i ringen mod Bukiwe ‘Anaconda’ Nonina i januar.

Steen F. Sørensen er ikke længere i ringhjørnet hos Sarah Mahfoud. Foto: Jonas Olufson Boksning Ballade i Palle-kulissen: Vraget kort før VM-kamp

Hun har skiftet sit sædvanlige trænerteam ud med den bahamanske sværvægter Sherman Williams – det har hun gjort med bare fem uger til sit livs kamp, nemlig VM-kampen om IBF-titlen mod den 28-årige argentiner Brenda Carabajal.

Frem mod karrierens vigtigste kamp skal Mogens Palles 30-årige boksestjerne Sarah Mahfoud nemlig trænes af den 47-årige ’The Tank’ Williams.

Det er der såmænd to årsager til, fortæller den ubesejrede fjervægter, der for nyligt er flyttet fra hjemstavnen Hillerød til København.

- Sherman er kommet til Danmark for kun at træne mig og Ditlev (Rossing, red.). Vi kan træne midt på dagen. På tidspunkter, der unægtelig gør mine forberedelser til VM-kampen meget nemmere, siger Sarah Mahfoud.

Den bahamanske sværvægter fra Florida, USA, kommer nemlig med en enorm erfaring, understreger Sarah Mahfoud, der allerede har trænet med Sherman Williams i godt en uges tid.

- Jeg er meget positiv, siger Mahfoud, der bestemt ikke mener, at timingen er risikabel.

- Jeg er utrolig glad for alt det, jeg har fået med fra Hillerød – mit tidligere trænerteam har været der lige fra starten af. Men Sherman har bare en anden tilgang til tingene – det er på ingen måde risikabelt. Og træningen er gået rigtig godt indtil videre, siger hun.

Det var Mogens Palles idé at skifte træner. Foto: Claus Bonnerup
Det var Mogens Palles idé at skifte træner. Foto: Claus Bonnerup
 

Det var Mogens Palles idé, men Mahfoud, der i sidste ende traf beslutningen.

- Det var selvfølgelig en rigtig hård beslutning. For jeg startede min karriere i Hillerød – og jeg er dybt taknemmelig for alt det, de har givet mig.

 

Eksperten: Taktisk manøvre fra Mogens Palle

Brian Mathiasen medgiver, at Sarah Mahfouds drastiske beslutning kan fremstå risikabel.

Men han pointerer dog også, at det er en taktisk manøvre, som den bundrutinerede Mogens Palle før har benyttet sig af, når hans store boksestjerner for alvor skulle toptunes til de helt store boksebrag.

- Jeg har altid sagt til professionelle boksere: I har kun én karriere, og den skal I passe på. Den kan være slut på et splitsekund, hvis I ligger og roder rundt på gulvet. En boksetræner har omvendt mange år i sig, og bokserne skal først og fremmest tænke på dem selv – og hvad der er bedst for dem selv, siger bokseeksperten, der dog medgiver at timingen i dette tilfælde kan fremstå nådesløs ift. Steen Sørensen.

Men sådan er gamet, understreger Brian Mathiasen.

- Hvis Mogens Palle mener, at Sherman (Williams, red.) kan bidrage med mere og gøre Sarah Mahfoud endnu bedre, end hun var med Steen i ringhjørnet, så er det den rigtige beslutning – men jeg kan sagtens sætte mig i den tidligere træners sted. Rent følelsesmæssigt er det nemlig et stort tab. Det er altid meget emotionelt at miste sin bokser – for man kommer meget, meget tæt på hinanden.

Sherman Williams egenskaber som boksetræner i træningslokalet kan kun måles på Mahfouds resultater i ringen – ikke før, slår Brian Mathiasen fast, der til gengæld mener, det er et glimrende argument, at den danske fjervægter nu ikke længere skal bruge unødig spildtid i dagligdagen på transport – tid, der kan bruges til at restituere.

- Mogens Palle har altid været tilhænger af amerikanske trænere – han har før gjort nøjagtig det samme, når danske boksere har skullet kæmpe de store kampe. Det kan være, han har tænkt, at det, som Sarah har vist indtil nu, ikke rækker, hvis hun skal møde de store kanoner – at hun dertil skal lægge ti procent på, så hun står bedre rustet, siger Brian Mathiasen.

Selvom der ifølge Brian Mathiasen findes mange glimrende boksetrænere herhjemme, der kan udvikle de danske amatørboksere, så er professionel boksning immervæk nærmest en helt anden disciplin, og kræver derfor også ofte et andet mindset og en helt anden tilgang til boksningen, understreger han. Dertil kan bokseeksperten sagtens følge Mogens Palles argumenter.

- Men en træner uddannet i USA, som stadig er aktiv prof-bokser og har kæmpet mod store navne som selveste Holyfield – det er ikke hver dag, man får mulighed for at få en træner med den erfaring, siger Mahfoud, der trods et uproblematisk brud med den nu tidligere træner Steen F. Sørensen, dog sagtens kan forstå, at den pludselige beslutning også har vakt en vis ærgrelse:

- Det kan jeg godt forstå, men vi fik en god snak om det. Ingen sure miner. Og jeg håber, de kommer ind og ser kampen. Det ville være fedt, hvis de kom med op i ringen, når jeg har fået bæltet – det er jo trods alt også dem, der har bragt mig til her, hvor jeg er i dag.

Men hvad så, når Sherman rejser tilbage til USA?

- Så langt har jeg ikke tænkt endnu. Men det, er jeg sikker på, nok skal ordne sig til den tid – lige nu er mit fokus min VM-kamp. Forberedelserne skal være i top!

Skaber overskud i hverdagen

Ifølge Sarah Mahfoud havde hendes nu tidligere træner både fuldtidsarbejde, Bokseklubben HSK og mange andre ting i hverdagen at se til.

Fuldt forståeligt, pointerer hun, at træningen derfor var om skudt til om eftermiddagen. Men at skulle køre frem og tilbage i myldretiden dag ud og dag ind endte som et heldagsprojekt.

Nu ligger Bokseinstituttet i Valby et kvarter fra Mahfouds bopæl, så hun endelig kan træne i dagstimerne – og det skaber overskud i hverdagen frem mod den vigtige VM-kamp, mener Sarah Mahfoud, der udover professionen som prof-bokser også er i gang med at læse videre til sygeplejerske og derfor tilmed har eksamener på programmet i starten af det nye år.

Sarah Mahfoud er verdens nummer et, men hænger selv plakater op før sin egen kamp. Foto: Privat Boksning Hænger selv plakater op: - Grænseoverskridende!

Dina Thorslund har hverken fået bekræftet dato eller modstander fra Team Sauerland. Foto: René Schütze Boksning Tordner mod Sauerland: - Jeg bliver holdt for nar

Foto: Olivia Loftlund. Boksning Mogens Palle har travlt: - Det er røvhullet af verden

Meng imponerede med en hurtig knockout i går aftes. Foto: Lars Poulsen Boksning Danmarks nye stjerne: Var på landsholdet i anden sportsgren

9 kommentarer
Vis kommentarer