Glem Mayweather-McGregor: I nat kommer ÅRETS kamp

Ikke så meget lirumlarum, men dette er kampen, som du skal stille vækkeuret efter, hvis du er den mindste smule interesseret i boksning

Få en forsmag på opgøret her

Var du træt af cirkusset omkring Floyd Mayweather og Conor McGregors boksekamp?

Trænger du til noget ordentlig boksning?

Fortvivl ikke, for verden står stadig. Boksefans verden over kan nemlig godt skrue op for forventningens glæde, for årets kamp er ikke bokset endnu. Det bliver den i nat.

Her står mexicanske Saul 'Canelo' Alvarez og Gennady 'GGG' Golovkin fra Kasakhstan overfor hinanden i en proppet T-Mobile Arena i Las Vegas. Samme sted som den føromtalte kassekamp mellem bokseren og UFC-mesteren, men i en meget anden sitaution.

- Alle kan se, at Conor ikke er bokser, kun show. Hvis man vil se et show, så se dem. Vil man have en ægte boksekamp med respekt for sporten, så se min kamp mod Canelo, siger Golovkin.

'Triple G' er klar til kamp. Foto: AP
'Triple G' er klar til kamp. Foto: AP
 

WBA, WBC, IBF og The Ring-titlerne er på spil. Canelos rekordliste lyder 49 sejre og kun et nederlag, mens Golovkin er ubesejret i 37 kampe. Der er lagt op til fantastisk dyst mellem to super-boksere.

- Det er toppen af poppen. Det er den største kamp, der kan laves lige nu. To af de bedste i verden, der begge har store kvaliteter, siger Brian Mathiasen, der er træner og kommentator.

Årets kamp
Canelo menes at tjene minimum 12 millioner dollars, mens Golovkins tal er 10 millioner dollars. Ikke i nærheden af Mayweather og McGregors indtjening, men det handler ikke så meget om pengene, forsikrer de to fightere.

- Hype- og pengemæssigt har det jo været helt vildt til Mayweather-McGregor. Den kloge narrer den mindre kloge, og folk æder det råt. Det er ærgerligt med den hype til sådan noget. De tog verden rundt og holdt åndssvage pressemøder. Der blev ikke snakket boksning på et eneste tidspunkt, lyder det med pondus fra bokseeksperten.

- Flot PR-arbejde, men jeg så ikke kampen, for det gad jeg ikke. Men den her kamp er sådan en, man gerne vil stå op for at se. Der kan gå flere år, før vi ser en kamp som denne igen. Det er to verdensklasseboksere.

Canelo Alvarez har kun tabt til Floyd Mayweather. Her har han totalt styr på Amir Khan. Foto: AP
Canelo Alvarez har kun tabt til Floyd Mayweather. Her har han totalt styr på Amir Khan. Foto: AP
 

Samtidig er det også to vidt forskellige fightere, der står overfor hinanden.

- Canelo har en bedre teknik og kan mere. Han har mange slagkombinationer, variationer og et glimrende benarbejde, siger Mathiasen, der samtidig fortæller, at det, den ene mangler, har den anden.

Golovkin måtte tidligere på året ud i 12 omgange mod Daniel Jacobs. Foto: AP
Golovkin måtte tidligere på året ud i 12 omgange mod Daniel Jacobs. Foto: AP
 

- Golovkins svaghed er hans mangel på teknik, som dog er blevet bedre. Styrken er hans enorme slagkraft, som er direkte modbydelig. Hans stil er, at han kun går fremad.

Mathiasen forestiller sig et kampbillede, hvor Canelo vil komme foran på point efter de første omgange, men derefter er det slet ikke usandsynligt, at han bliver slidt op af GGG's hårdtslående angreb. En knockout i en af de senere omgange kan sagtens komme på tale, for Golovkin kommer ikke til at slippe speederen.

I maj satte den rødhårede mexicaner  Julio Cesar Chavez Jr. på plads. Foto: AP
I maj satte den rødhårede mexicaner Julio Cesar Chavez Jr. på plads. Foto: AP
 

Fra Brøndby til Vegas
Den hårdtskårne fyr fra Kasakhstan har faktisk været forbi Danmark, husker Mathiasen.

Tilbage i juni 2008 boksede han i Brøndby Hallen på Mikkel Kesslers undercard, og det var en af de få kampe, der gik tiden ud, for den ubesejrede bokser.

- Han var egentlig en ordinær bokser på det tidspunkt. Det var først, da han kom til USA og fik de rigtige folk omkring sig, det tog fart.

For ni år siden stod han sådan her i Brøndby. Foto: Jens Dresling
For ni år siden stod han sådan her i Brøndby. Foto: Jens Dresling
 

Små 30 kampe senere er Brøndby skiftet ud med Las Vegas.

Golovkin er bookmakernes favorit, men Canelo med den røde manke har publikum i ryggen. Mathiasen ser dysten som 50-50, men mavefornemmelsen siger GGG.

- Det her er kampen, som fansene ville have, eller rettere krævede, siger Caneolo.

Nu får de den.

I marts måtte Golovkin for første gang ud i 12 omgange - se med her:

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen