Annonce:
Annonce:

Hævngerrig Kessler-lærling vil bevise de begik kæmpe-brøler

Den 25-årige danske bokser Abdul Khattab gør comeback efter mere end et års fravær fra bokseringen. Kessler-lærlingen vil bevise over for Team Sauerland, at de begik en kæmpe brøler sidste år

Det er vist ved at være sidste mulighed for Abdul Khattab. Foto: Jakob Jørgensen
Det er vist ved at være sidste mulighed for Abdul Khattab. Foto: Jakob Jørgensen
Annonce:
Følg Boksning

En skandinavisk thriller: Team Sauerland har i den grad lagt i kakkelovnen til et spændende opgør på undercardet ved lørdagens Nordic Fight Night-stævne i Struer mellem Kessler-lærlingen, 25-årige Abdul Khattab (15-2-1, 4 KO’s), og den talentfulde svenske Sauerland-bokser 22-årige Oliver Flodin (4-0).

Khattab har som bekendt selv tidligere været på Sauerlands lønningsliste, men den danske boksers kontrakt med de tyske boksepromotorer udløb i starten af 2018.

Derfor entrerer Kessler-protegéen denne gang bokseringen i Struer noget uvant som modstander - mens Sauerland-arrangørerne utvivlsomt helst ser deres unge svensker tæske sig til sejren.

Men står det til Khattab, bliver kampens udfald et ganske andet. For den danske hardhitter er ekstremt sulten, proklamerer han, og ikke mindst hævntørstig:

Annonce:

- Jeg har virkelig glædet mig til boksekampen mod Oliver Flodin. Det skal nok blive et brag af en kamp, siger Abdul Khattab til Ekstra Bladet.

- Kampen har virkelig stor betydning for mig personligt. For jeg skal sgu slå ham! Netop fordi han er på kontrakt hos Sauerland. Jeg skal sgu sørge for, at min tidligere boksepromotor virkelig kommer til at fortryde deres beslutning. Det er bestemt underligt, at jeg kommer som ‘modstander’, men det skal nok gå! fortsætter han selvsikkert.

Op til lørdagens ‘nabostrid’ med svensken er Abdul Khattab igen blevet trænet af den tidligere femdobbelte verdensmester Mikkel Kessler - som i en årrække har ageret mentor for den danske mellemvægter.

Kessler var da også med i ringhjørnet, da Khattab helt tilbage i oktober 2017 på udebane i Tyskland boksede uafgjort mod tyske Ronny Mittag. En kamp, som både Khattab og ikke mindst Kessler stadig mener, at danskeren burde have vundet.

Arkivfoto: Jakob Jørgensen
Arkivfoto: Jakob Jørgensen
 

Annonce:

Men i stedet skulle der altså gå mere end et helt år, før 25-årige Khattab, det tidligere så store danske boksehåb, endelig gør comeback i bokseringen.

- Får publikum en rusten Abdul Khattab at se?

- Nej! På ingen måde. De kommer til at se en stærk og sulten Khattab i ringen. Jeg har aldrig været så sulten, som jeg er nu! fastslår Khattab.

- Flodin lader til at være ret sikker på en sejr lørdag, og til gengæld kalder han det en ‘alt-eller-intet-kamp’ for dig?

- Ha-ha, alt eller intet? Det er slet ikke en alt-eller-intet-kamp for mig. Der er mere pres på ham, end der er på mig. Han har helt sikkert ikke haft lyst til at bokse den kamp mod mig, men han er med garanti blevet presset til det af Sauerland.

- Du har selv sagt, at du satser på at få en titelkamp i 2019 … Er det overhovedet realistisk?

- Ja! Jeg drømmer om at bokse Danmark tilbage på verdenskortet, og det gør jeg, efter jeg har banket Flodin.

Annonce:

Når Flodin og Khattab kolliderer i bokseringen over otte omgange lørdag aften i Struer, bliver det med Kessler som indpisker og træner i det danske ringhjørne.

Og med Danmark og Skandinaviens vel nok største bokser nogensinde ved sin side, kan det ikke gå galt, mener en sejrssikker Khattab:

- Nu har jeg kendt Kessler i mange år, og han kender også mig rigtigt godt. Det betyder rigtigt meget, at han er med i ringhjørnet lørdag aften. Så skal det hele nok gå! Kessler har haft enorm betydning for min karriere … Han har støttet mig lige siden dag ét, siger han.

Boksestævnets hovedattraktion, Dina Thorslund (12-0, 6 KO’s), skal samme aften forsvare sin WBO VM-titel mod tyske Alesia Graf (29-7, 13 KO’s).

Og EU fjervægts-titlen er også på spil for Aarhus-bokseren Dennis Ceylan (19-2-2, 8 KO’s), når han møder den spanske mester Jesus Sanchez (9-1, 2 KO’s) i en revanchekamp.

Du kan følge stævnet LIVE i tekst med ekstrabladet.dk

Bitter strid bag hårde ord: Udelukket efter forkølelsessår

Dinas tumultariske optakt: - Der er et sindssygt hårdt pres

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: