Her er de danske OL-håb i boksning

Seks danske boksetalenter er udtaget til en trup, der i foråret skal forsøge at kvalificere sig til Rio 2016

Mikkel Nielsen er en af to Olympia Odense-boksere, der skal forsøge at kvalificere sig til OL. (Privatfoto)
Mikkel Nielsen er en af to Olympia Odense-boksere, der skal forsøge at kvalificere sig til OL. (Privatfoto)
Følg Boksning

For boksere, der ikke har et nyligt topresultat fra VM på deres cv, skal en kvalifikation til OL sikres gennem kvalifikationsturneringer i foråret.

Som nu den turnering i Tyrkiet, som Dennis Ceylan vandt i 2012, hvorved han som den første danske bokser i 16 år deltog i en OL-turnering.

TV: Ceylan-knockout sendte brøl gennem Brøndby

Landstræner Thomas Kyø håber på og regner med, at Danmark får mindst én deltager med ved OL, ud af de seks, der skal kæmpe om en plads, og favorit til en OL-billet må være Pandrup-bokseren Frederik Jensen.

De seks OL-håb
56 kg - Frederik Lundgaard Jensen, Pandrup
64 kg - Enock M. Poulsen, BK Ringen
69 kg - Mikkel Nielsen, Olympia
75 kg - Ritti Dayson, SIK Fight
+91 kg - Kem Ljungquist, Herlev Boxing
60 kg kvinder - Yvonne B. Rasmussen, Olympia

- Nu skal jeg jo passe på, hvad jeg siger. Men i udgangspunktet er Frederik nok den, der har gjort det bedst, han bliver 5’er til EM, og han bliver fjerdebedste europæer ved VM. Så han har en god chance, fortæller Kyø.

- I den første OL-kvalifikationsturnering får Europa tre pladser, og da to af de europæere, der endte foran Frederik ved VM, allerede er kvalificeret til OL, så undgår han i hvert fald dem.

Se tv med Frederik Lundgaard Jensen i billedvinduet over artiklen.

- Men alle har muligheden for at kvalificere sig. Det bliver nok sværest for Kem Ljungquist i supersværvægt, fordi der kun er 18 pladser ved OL i den vægtklasse, modsat 28 i de andre, forklarer Kyø.

Også 34-årige Yvonne Rasmussen får det svært, selvom hun har vundet masser af EM- og VM-metal til Danmark, foruden blandt andet fem DM-titler. Olympia-fighteren skal en vægtklasse ned i forhold til sin sædvanlige vægtklasse, fra 64 kg til 60 kg, da der kun er tre vægtklasser for kvinder ved OL, fortæller Kyø.

En, der får sin første store mulighed i international boksning, er Mikkel Nielsen, ligeledes fra Odense-klubben Olympia.

26-årige Nielsen vandt i november sin tredje DM-guldmedalje i træk i weltervægt, da turneringen blev afholdt i Gilleleje, og han glæder sig til at prøve sig selv af på næste niveau. Super sjovt er det dog ikke lige nu.

Tårer ved DM: Vandt guld for Hugger

- Det bliver spændende at prøve, men jeg ved ikke, hvor sjovt det er lige nu, med al den træning, vi ligger i, siger Mikkel Nielsen efter en af sine løbeture.

- Nu venter der et tre ugers træningsforløb i februar, før der er et forberedelsesstævne i Bulgarien, og så ligger den første kvalifikationsturnering i april, siger Nielsen, der har bokset på landsholdet før men aldrig har været udtaget til et EM eller VM.

Prof-kontrakt lokker
Nielsen har på det sidste været i snak med en af de danske promotorer om en kontrakt, men nu satser han i første omgang på OL-kvalifikationen.

- Min stil er bedre egnet til prof-boksning, fordi jeg slår lidt færre slag end mange andre. Til gengæld slår jeg hårdt. Så vi må se, om vi kan få ændret lidt på min stil inden OL-kvalifikationen.

- Jeg er klar til at give det et skud som professionel, men først skal jeg lige se, om jeg kan komme til OL. Det er ikke værd at gå glip af en ting som OL for at få en prof-kontrakt lige nu, siger Odense-bokseren.

Et af de største danske amatørtalenter, den 22-årige sværvægter Jim Andreasen, får ikke mulighed for at kvalificere sig til OL, som ellers har været målet for Pandrup-bokseren. Andreasen har siden september kæmpet med en slem skade i nakken.

Dansk sværvægter i omdiskuteret VM-nederlag

Jim Andreasen får desværre ikke muligheden for at kvalificere sig til OL. (Privatfoto)
Jim Andreasen får desværre ikke muligheden for at kvalificere sig til OL. (Privatfoto)

OL-kvalifikationsstævner

Kvinder
20. april – 1. maj: OL kvalifikation for Europa, Istanbul, Tyrkiet
19.- 27. maj: VM for kvinder, Astana, Kazakhstan

Mænd
20. april – 1. maj: OL kvalifikation for Europa, Istanbul, Tyrkiet
7.-19. juni: OL kvalifikation for hele verden, Baku, Aserbajdsjan

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind