Joshua vandt blodigt hævn-opgør

Anthony Joshua slog Andy Ruiz og tilbageerobrede sværvægtstronen efter en enstemmig pointsejr

Antony Joshua er igen på toppen af sværvægtsboksningens top, efter at han lørdag aften pointbesejrede Andy Ruiz.

Den 30-årige brite, der sensationelt tabte alle sine VM-bælter til Ruiz, da den trinde, jævnaldrende mexicaner 1. juni stoppede ham i Madison Square Garden, havde lært af sine fejl.

For hvor han i den første kamp angreb Ruiz fra start, så var re-matchen i Saudi-Arabien helt anderledes.

Briten startede nemlig både påpasseligt og respektfuldt, men formåede alligevel allerede i første omgang med en tung højrehånd at slå Ruiz' venstre øje op.

Stille og roligt arbejdede Joshua sit venstrehook varmt på Ruiz, der noget tungere end i første kamp kun sporadisk fik slag ind. Til gengæld var de som altid hårde, og også Joshuas øjenbryn blev slået op.

Op gennem omgangene fortsatte mønstret: Joshua holdt defensivt Ruiz på afstand med sit venstrejab og krydsede med sin højre, mens Ruiz fra ringens midte var den angribende part, når han med sin kortere rækkevidde kom med små eksplosioner.

Artiklen fortsætter under billedet-

Foto: Andrew Couldridge/Ritzau Scanpix
Foto: Andrew Couldridge/Ritzau Scanpix
 

Det betød, at Joshua langsomt oparbejdede et pointforspring og med et eller to store slag i hver omgang fik kørt Ruiz mør.

Først i ottende omgang fik Andy Ruiz kørt en slagserie ind på Johua, og mexicaneren øjnede blod. Han fik også held til at bringe Joshua lidt ud af fatning, hvilket lovede godt for de sidste runder.

Til de sidste tre omgange var Ruiz klar over, at han skulle mere ud af busken for at vinde. Derfor gik han oftere frem - og hver gang var det farligt.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Andrew Couldridge/Ritzau Scanpix
Foto: Andrew Couldridge/Ritzau Scanpix
 

Men Joshua boksede igen klogt og meget defensivt, og mexicanerens angreb havde ikke den store effekt - faktisk var det briten, der satte en slutspurt ind i sidste omgang for at sætte trumf på.

Dommerne var nu heller ikke i tvivl. Joshua vandt enstemmigt med dommerstemmerne 118-110, 118-110 og 119-109 og kunne igen kalde sig verdensmester i IBF, WBO og IBO og derfor også super-verdensmester i WBA.

Det lignede på forhånd en meget ulige kamp mellem Ruiz (til venstre i sombreroen) og Joshua. Den tydelige fysiske forskel i højde og drøjde lagde yderligere til forventningerne om en ensidig slåskamp. Foto: Ritzau Scanpix Boksning - 7. dec. 2019 - kl. 16:30 Årets boksebrag: Kæmper for revanche efter chok

Se også: Tåler ikke bare damer: Nummerpiger fjernet fra boksebrag

Tyson Fury har med egne ord reddet en potentiel selvmorder tilbage til livet. Foto: Reuters/Andrew Couldridge/Ritzau Scanpix Boksning - 5. dec. 2019 - kl. 22:47 Bankede på hos verdensstjerne: Sådan reddede han livet

61 kommentarer
Vis kommentarer