Kæmpe EM-succes for danske boksetalenter

Danmark har to boksere i semifinalerne ved U17-EM i Ukraine

Oliver Meng (t.h.) er klar til semifinalen ved U17-EM i boksning efter sejr over den tyrkiske deltager i kvartfinalen. (Arkiv/Privatfoto)
Oliver Meng (t.h.) er klar til semifinalen ved U17-EM i boksning efter sejr over den tyrkiske deltager i kvartfinalen. (Arkiv/Privatfoto)

Ikke siden navne som Kessler, Søndergaard, Bredahl og Markussen huserede i amatørrækkerne, har dansk boksning været i nærheden af den form for EM-succes, som det danske U17-landshold lige nu oplever ved U17-EM i Ukraine.

15-årige Oliver Meng fra Nykøbing Falster Bokseklub vandt onsdag sin kvartfinale med 2-1 over den tyrkiske deltager, Bera Dogan, og dermed er Danmark sikker på mindst to bronzemedaljer ved mesterskaberne, idet også den regerende U15-europamester, Mahdi Jallaw fra SIK Fight på Nørrebro, har sikret sig en plads i semifinalen.

Se også: Dansk boksetalent sikker på EM-medalje

To danske EM-medaljer er ikke ligefrem noget, der sker hvert år, for ikke at sige hver 10. år.

- Oliver vinder en benhård, benhård kamp, som han får trukket hjem i 3. omgang, fortæller landstræner Gunnar Berg.

- Han har fysik som en voksen mand, og den bruger han. Det blev meget tju-bang, hvor Oliver afleverer en del træffere men også selv bliver ramt, fortæller landstræneren fra Lviv i Ukraine.

- Jeg kender ham ikke så godt som nogle af de andre, så da han trak Azerbaijan i 1. runde, tænker man 'uha'. Men så vinder han den kamp, og så bagefter over Tyrkiet, som også er en stærk nation, fortæller landstræneren.

De to danske boksere får hård modstand i fredagens semifinaler. Oliver Meng møder i 63 kg-klassen Artem Lapin fra værtsnationen Ukraine, mens Mahdi Jallaw skal op mod Tyrkiets deltager, Ahmet Otcu.

Se også: Dansk boksebrag snublende tæt på

Berg mener dog, at et par gode danske amatørresultater i de senere år - Dennis Ceylans OL-kvalifikation i 2012 og Torben Kellers VM-kvartfinale i 2009 - har banet vejen for, at de danske talenter kan og bør tro på sig selv.

Landstræneren selv tror på, at begge danske boksere kan vinde deres semifinaler - under alle omstændigheder tegner det godt for fremtiden, at to 15-årige danskere kan tage medalje ved U17-EM.

- Den næste bølge er på vej, og jeg er meget stolt af dem. Men det er selvfølgelig klubberne og klubtrænerne, der gør det daglige arbejde, så det er dem, der i sidste ende fortjener ros for de her resultater, siger Gunnar Berg.

Mahdi Jallaw bokser fredag semifinale i 54 kg-klassen omkring klokken 14 dansk tid, mens Oliver Mengs kamp begynder mellem klokken 18.30 og 19, også fredag. Begge kampe kan følges på EUBC's hjemmeside her.

Oliver Meng glæder sig voldsomt til fredagens semifinale.

- Jeg ser rigtig meget frem til semifinalen. Jeg er kommet her til europamesterskaberne som en underdog fra Danmark og har overrasket helt vildt. Jeg har haft en hård lodtrækning, men alligevel har jeg kæmpet mig hertil, hvor jeg er nu. Jeg går hele vejen! lyder det forventningsfuldt fra Nykøbing Falster-fighteren.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere