Kæmpe overraskelse: Superstjerne stopper karrieren øjeblikkeligt

En af historiens største boksere, ukrainske Wladimir Klitschko, stopper karrieren omgående. Det meddeler han selv. Det er noget af en overraskelse, da han stod til revanche på Anthony Joshua

En af årets største overraskelse, ja, eller 'chok', rammer netop nu sportens verden.

Den ukrainske verdensstjernebokser og 41-årige veteran Wladimir Klitschko stopper karrieren med øjeblikkelig virkning.

Det meddeler han selv på sin egen hjemmeside, som i flere timer har været brudt ned grundet alt for mange besøgende til nyheden.

Karrierestoppet er en kæmpe overraskelse, fordi Klitschko stod til revanche mod det 27-årige, britiske boksefænomen Anthony Joshua. En revanche for nederlaget til briten 29. april i år. Her sejrede Joshua i 11. omgang på teknisk knockout.

Det er en meget afklaret Klitschko, der på sin hjemmeside fortæller om årsagen til karrierestoppet lige inden et muligt brag mod Joshua.

- Jeg har opnået alt, hvad jeg drømte om, og nu ønsker jeg at begynde på den anden del af min karriere efter sporten. Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg skulle have en så lang og utroligt succesfuld boksekarriere, siger han blandt andet på sin hjemmeside.

Nye planer klar
Indtil videre er ukraineren meget hemmelig omkring sin nye karriere efter boksningen.

- Jeg håber og forventer, at min næste karriere, som jeg allerede har været i gang med at planlægge i nogle år, bliver mindst lige så succesfuld som den foregående, hvis ikke mere succesfuld.

Det var ellers forventet at revanchebraget skulle stå senere i år og bokses i T-Mobile Arena i Las Vegas. Samme sted som Conor McGregor og Floyd Mayweather skal dullere.

Klitschkos modstander Joshua var endda i gang med at forberede en tre måneder lang træningslejr med henblik på braget mod sin 14 år ældre modstander. Kampen skulle have været bekræftet mod slutningen af august. Men den bliver som bekendt ikke til noget nu. Det skriver The Sun.

Mens han var aktiv, nåede ukraineren at tilkæmpe sig verdensmestertitler inden for IBF-, WBA-, WBO- og IBO-regi. 

Klitschko nåede at bokse 69 kampe som professionel. Heraf vandt han de 64 og tabte fem.

TV: Klitschko viser overskud efter nederlaget: Joshua var bedre end mig:

Pengeglad bokser slår til igen: Poserer med vildt billede

Vred Tyson: ’Han kommer til at dræbe McGregor’

Vild ordkrig inden stjernebrag: Sætter mesteren på plads med genialt svar