Kæmpe skandale: Boksetræner slået bevidstløs under indvejning

Den amerikanske boksetræner James Ali Bashir blev fredag aften indlagt med hovedskader efter et overfald

James Ali Bashir blev slået bevidstløs under indvejningen. Nu er kampen aflyst. Foto: Gregory Shamus/Ritzau Scanpix
James Ali Bashir blev slået bevidstløs under indvejningen. Nu er kampen aflyst. Foto: Gregory Shamus/Ritzau Scanpix

En begivenhed i forbindelse med en boksekamp i USA tog fredag aften lokal tid en voldsom drejning.

Under indvejningen blev den prominente amerikanske boksetræner James Ali Bashir overfaldet og måtte efterfølgende indlægges på hospitalet med hovedskader.

Ifølge flere amerikanske medier blev Bashir slået ned bagfra og slået bevidstløs.

Nyhedsmediet TMZ skriver, at politiet har anholdt en mistænkt i sagen.

Bashir var til indvejning med den kroatiske bokser Ivana Habazin, som skulle have været i ringen mod amerikaneren Claressa Shields ved et kvindeligt boksestævne i byen Flint i den amerikanske stat Michigan lørdag aften.

Kampen er blevet aflyst som følge af overfaldet, meddeler Det Internationale Bokseforbund (WBC), der bekræfter episoden.

- WBC tager på det kraftigste afstand fra enhver form for vold under et hvilket som helst event, der er relateret til vores sport. Og især det forfærdelige overfald, som fandt sted ved en officiel begivenhed i forbindelse med stævnet.

- WBC er overbevist om, at de pågældende myndigheder i vid udstrækning vil anvende lovgivningen i denne beklagelige sag.

-WBC vil overvåge efterforskningen og vil efterfølgende tage stilling til, om WBC's regler og etiske kodeks er blevet overskredet, skriver forbundet på sin hjemmeside.

Bashir er et velkendt navn i bokseverdenen, hvor han blandt andet har trænet under bokselegenden Emanuel Steward i tæt på to årtier.

Han har arbejdet med boksere som den tidligere verdensmester Wladimir Klitschko, Monte Barrett, Shannon Briggs og Jameel McCline.

Foto: Gregory Shamus/Ritzau Scanpix
Foto: Gregory Shamus/Ritzau Scanpix
 

Patrick Nielsen kæmper for karrieren. Foto: René Schütze Boksning Kan være sidste kamp: Overrasker med fremtidsplaner

Nigel Benn (tv) vil gøre comeback i en alder af 55 år. Foto: Ritzau Scanpix Boksning Verdensmester i sensationelt comeback efter 23 år

Mads Pedersen får formentlig en kontant bonus og en klækkelig lønforhøjelse i sin næste kontrakt efter VM-gevinsten i Harrogate. Foto: Tariq Mikkel Khan Sport og Spil Mads P. kan score millioner på VM-triumf

16 kommentarer
Vis kommentarer