Annonce:
Annonce:

Kæmpe-sponsor dropper homohadende boksestjerne

Manny Pacquiaos udtalelser om, at homoseksuelle er "værre end dyr" er "afskyelige", lyder det fra Nike.

Se den kontroversielle filippinske bokser træne op til kampen mod Floyd Mayweather maj sidste år (Video: AP SNTV)
Annonce:
Følg Boksning

Nike har droppet sin støtte til den mangedobbelte verdensmester i boksning Manny Pacquiao efter hans opsigtsvækkende udtalelser om sit syn på homoseksuelle.

-De er værre end dyr, sagde den filippinske sportslegende mandag i et 30 sekunders interview med en lokal tv-station, der spurgte ind til Pacquiaos syn på ægteskab mellem personer af samme køn.

Amerikanske Nike, der er verdens største producent af sportsudstyr, oplyser onsdag, at det har annulleret sin kontrakt med den 37-årige Pacquiao, der på baggrund af sine bedrifter i bokseringen har opnået så stor popularitet sit hjemland, at han er valgt ind i Repræsentanternes Hus, Kongressens ene kammer.

- Vi finder Manny Pacquiaos kommentarer afskyelige, udtaler en talsmand for Nike i en mail ifølge nyhedsbureauet Reuters og tilføjer, at selskabet ikke længere har nogen forbindelse til bokseren.

Annonce:

Boksestjerne amok i homohad: Homoseksuelle værre end vilde dyr

I interviewet smed Pacquiao fløjlshandskerne, da han skulle forklare sin afstandtagen fra homoseksualitet.

- Det er bare sund fornuft. Ser du nogen dyr af samme køn parre sig? Så selv dyrene er bedre. Hvis mænd er sammen med mænd og kvinder er sammen med kvinder, så er de værre end dyr, sagde han.

Manny Pacquiao udtalte sig i debatten om homoægteskaber, fordi han i maj stiller op til valget til Kongressens andet kammer, Senatet.

Nikes beslutning om at rive kontrakten med bokseren itu kommer dagen efter, at der på internettet var startet en underskriftsindsamling, der opfordrede selskabet til at indstille samarbejdet med Pacquiao.

Tirsdag undskyldte han sine udtalelser.

- Jeg er ked af at have såret folk ved at sammenligne homoseksuelle med dyr. Tilgiv mig venligst, lyder det fra Pacquiao i en video, som er offentliggjort på hans Twitter-konto.

Annonce:

Han siger desuden, at han fortsat er modstander af ægteskaber mellem personer af samme køn, som ikke er tilladt i Filippinerne.

Manny Pacquiao anses vidt og bredt for en af sin generations største boksere med VM-titler på tværs af otte vægtklasser.

TV: Måske skulle Manny Pacquiao bare holde sig til at bokse. Det gik dog ikke efter planen sidst, da Floyd Mayweather vandt på point i det store boksebrag sidste år. Gense afslutningen her:

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: