Kæmpe tragedie: Bokser død få dage efter sejr

Lørdag aften vandt Scott Westgarth sin kamp ved et boksestævne, men nu er briten død

Den britiske bokser Scott Westgarth er død i en alder af 31. Arkivfoto: Nick Potts/Ritzau Scanpix
Den britiske bokser Scott Westgarth er død i en alder af 31. Arkivfoto: Nick Potts/Ritzau Scanpix

Britisk boksning er mandag morgen blevet ramt af en voldsom tragedie, da det er blevet bekræftet, at den 31-årige bokser Scott Westgarth er død.

Westgarth, der stammer fra Newcastle, gik i ringen lørdag aften og vandt sit opgør på point mod Dec Spelman ved et stævne i byen Doncaster.

Den 31-årige sejrherre gav et par interviews lige efter kampens afslutning, men på tv-billederne kunne man tydeligt se, at bokseren var i smerte.

Pludselig fik Scott Westgarth det endnu dårligere og blev ført ud i omklædningsrummet. Herfra blev han hastet på hospitalet. Det skriver flere britiske medier bl.a. The Sun.

Det tragiske nyhed om Scott Westgarths død blev mandag morgen bekræftet af promoter Stefy Bull, der lagde følgende hjerteskærende besked på Twitter:

- Gud velsigne Scott Westgarth. At promote et boksestævne og en ung mand, der gør sit job og elsker det for så at miste livet. Jeg har ingen ord. Hvil i fred, min ven. Mine tanker går til din familie og dit team. Det har været de hårdeste dage at komme igennem, og jeg ingen idé om, hvordan jeg skal komme videre, skriver promoteren.

Også Dec Spelman, der tabte til Scott Westgarth lørdag, har reageret med dyb sorg på Twitter:

- Jeg er ødelagt og har ingen ord. Jeg vil fortsætte med at bede for Scotts familie og de mennesker, der stod ham nært. Hvil i fred, min ven.

Der foreligger endnu ingen officielle oplysninger om, hvad Scott Westgarth døde af.

Læs meget mere om boksning herunder:

Mikkel Kessler boksede et hav af brandkampe - her ses han efter sejren over Carl Froch i Herning. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix Boksning Krigerens karriere er slut: Her er Kesslers største kampe

Boksetræner Jean Schmücker med de boksende brødre Jimmi (tv.) og Johnny. Foto: Lars Skaaning/Ritzau Scanpix Boksning Dansk boksning i sorg: Træner-legende er død

Boksning Overvandt tidlig forskrækkelse: Nu venter britisk bokse-brag

Boksning Dropper Patrick - men beholder bror

Boksning Ny udvikling efter blodigt boksebrag: Taberen kan få kasse-kampen