Kæmpede mod Kessler: Nu er han død efter kort tids sygdom

Den tidligere professionelle bokser Markus Beyer er død i en alder af 47 år. Beyer kæmpede mod Mikkel Kessler i 2006 i Parken, hvor danskeren vandt

Den tidligere bokseverdensmester Markus Beyer (til højre) er gået bort. Her trykket han hånd med Mikkel Kessler inden deres kamp mod hinanden i 2006. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Den tidligere bokseverdensmester Markus Beyer (til højre) er gået bort. Her trykket han hånd med Mikkel Kessler inden deres kamp mod hinanden i 2006. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Den tidligere bokseverdensmester Markus Beyer er gået bort.

Det skriver det tyske medie Bild, der har fået det bekræftet af MDR (Mitteldeutscher Rundfunk, red.), hvor Beyer arbejdede som bokseekspert siden 2015.

Ifølge mediet er bokseren død efter kort tids sygdom på et hospital i Berlin. Mediet specificerer dog ikke, hvilken sygdom der var tale om.

Markus Beyer vandt 35 ud af 39 kampe i sin karriere, 13 af dem blev vundet på knockout. Han blev noteret for tre nederlag og en uafgjort. Et af få de nederlag, som Beyer fik på cv'et, var mod Mikkel Kessler i 2006 i Parken. Her vandt den danske bokser efter knockout i tredje omgang.

Det var en noget chokeret Mikkel Kessler, som Ekstra Bladet fangede over telefonen, da vi fortalte ham om dødsfaldet.

- Nej, hvor forfærdeligt.

- Jeg kendte ikke Beyer personligt, men som bokser var han da dygtig. Han var jo verdensmester, og jeg tog hans verdensmesterskab fra ham. Derefter stoppede hans karriere stille og roligt.

- Han var derudover flink og rar, og han var ikke én, der var for provokerende.

- Han var en teknisk god bokser. Jeg trænede meget på at holde afstand til ham og ikke løbe ind i hans venstre hånd, siger Mikkel Kessler til Ekstra Bladet.

Vandt WBC-titlen tre gange
Markus Beyer var inden kampen mod Kessler i 2006 WBA- og WBC verdensmester i super-mellemvægt. Kampen mod Kessler var hans næstsidste i karrieren. Han boksede sin sidste kamp i karrieren mod Murad Makhmudov i 2008, hvor han vandt. Han havde sin professionelle debut i 1996.

Den tyske bokser boksede de fleste kampe i Tyskland, men Beyer bevægede uden for Tysklands grænser til kampen mod Kessler. Beyers 20 foregående kampe før Kessler-opgøret var blevet bokset i Tyskland. I løbet af karrieren vandt Beyer WBC-verdensmesterskabet tre gange.

En af Markus Bayers største sejre var over Richie Woodhall i 1999. En kamp, der skaffede ham WBC-bæltet.

Markus Beyers arbejdsplads MDR sørger over tabet af deres kollega.

- Vi er kede af det og sørger over tabet af en stor atlet og en vidunderlig kollega. Som medlem af MDR har vi haft gavn af hans boksekompetencer de seneste par år. Vores tanker er med hans familie, siger programleder hos MDR, Wolf-Dieter Jacobi, ifølge Bild.

Familien til Markus Beyer har bedt MDR om at offentliggøre nyheden om Markus Beyers død, og tv-stationen beder medier om at respektere Beyers families privatliv i denne svære tid.

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... Foto: AP / Jacques Boissinot Boksning Historisk bokser indlagt efter voldsom knockout: I kritisk tilstand

Mike Tyson kom under talkshowet 'History of Legends' ind på sin svære opvækst. Foto: Jonas Olufson Boksning Sportens superstjerne: Min barndom var fyldt med stoffer og kriminalitet

Lea Hvidt viste maven frem på den røde løber ved 'History of Legends' i Cirkusbygningen. Her ses hun med sin mand Mikkel Kessler. Foto: Jonas Olufson Boksning Kessler sætter ord på stor lykke: - Jeg glæder mig da