Kampen om fire VM-bælter: - Bliver den største kamp i karrieren

En gigantkamp venter, når Anthony Joshua og Joseph Parker skal bokse mod hinanden i Principality Stadium i Cardiff, hvor fire VM-bælter er på spil

Krigen er i gang mellem Antonhy Joshua (til venstre) og Joseph Parker (til højre) inden deres stormøde 31. marts. Foto: Frank Augstein/AP
Krigen er i gang mellem Antonhy Joshua (til venstre) og Joseph Parker (til højre) inden deres stormøde 31. marts. Foto: Frank Augstein/AP
Følg Boksning

For første gang nogensinde på britisk jord står to regerende sværvægtsverdensmestre over for hinanden, når 28-årige Anthony Joshua fra England og 26-årige Joseph Parker fra New Zealand krydser klinger i Cardiff lørdag aften.

Joshua er lige nu indehaver af tre VM-bælter (WBA, IBF, IBO), mens Parker har WBO-titlen.

Kampen om de fire VM-bælter gør kampen til et stort brag. Det mener bokser og ekspert Kem Ljungquist, hvor vinderen af kampen står rigtig godt i et møde med sværvægtsverdensmesteren i WBC-klassen Deontay Wilder fra USA. Ljungquist pointerer også, at mange undervurderer Joseph Parker en smule.

- Det er selvfølgelig en stor kamp, da de begge er verdensmestre og ubesejrede (Anthony Joshua har 20 sejre inden kampen, mens Joseph Parker har 24-0, red.). Der er mange, der ser forbi Joseph Parker, fordi den helt store kamp for Anthony Joshua er kampen mod Deontay Wilder, men jeg tror dog stadig, at kampen kan gå hen at blive rigtig spændende, siger Kem Ljungquist til Ekstra Bladet.

Joshua har større rækkevidde
Ifølge bokseeksperten har Anthony Joshua en stor fordel i forhold til sin modstander grundet sin store rækkevidde, da englænderen har 208 centimeter i rækkevidde, mens newzealænderen har 198 centimeter i rækkevidde.

Derudover er Parker ifølge Ljungquist ikke så god til beskytte sig selv i slutningen af kampene.

- Jeg kan dog godt være lidt nervøs for Joseph Parker, da han ikke er så god til at passe på sig selv, jo længere han kommer hen i kampen. Det, tror jeg, kan blive udslagsgivende. Derudover er Parker lidt lavere end Anthony Joshua (Joshua er 198 centimeter høj, og Parker er 193 centimeter høj red.), så han skal kæmpe lidt mere med at komme ind til ham, da Anthony Joshua er rigtig god til at bruge sine lige stød og sine lange arme, siger Ljungquist.

Anthony Joshua har i sine 20 sejre vundet imponerende alle 20 på knockout, mens Joseph Parker er noteret for 18 knockout-sejre ud af sine 24 sejre i alt.

Parkers største kamp
Selvom begge boksere ikke har tabt en kamp i deres karriere, og Joseph Parker tidligere har bokset mod stærke boksere som Andy Ruiz og Hughie Fury, er Ljungquist ikke i tvivl.

- Jeg er helt sikker på, at det bliver Joseph Parkers sværeste kamp i karrieren. Anthony Joshuas hårdeste modstander har dog været Wladimir Klitschko, da jeg tror, at Klitschko vil vinde over Parker rimelig nemt i den form, som han mødte op i, siger Ljungquist.

- Jeg ville spille på mig selv
Inden kampen har både Anthony Joshua og Joseph Parker haft selvtilliden i orden. Parker har inden braget forberedt sig på en lang kamp, men han har dog stor tro på egne evner.

- Jeg har forberedt mig 100 procent på en 12 rundekamp, og det er ikke et problem, men lad os sige, at jeg har 20 pund i min lomme, så vil jeg helt sikkert spille på, at jeg slår Parker ud, har Joshua sagt på et pressemøde.

Parker mener dog, at han vinder kampen.

- Jeg kommer til at slå ham, men jeg har ikke besluttet, hvordan jeg vil slå ham endnu. Jeg må se, hvad jeg føler for på aftenen, har Joseph Parker sagt ifølge The Telegraph.

Parker bliver stoppet i femte eller sjette omgang
Bokser og ekspert Ken Ljungquist har dog sin helt klare favorit inden opgøret. Han har endda et bud på, hvornår en af bokserne bliver slået i gulvet.

- Jeg tror, at Anthony Joshua stopper ham i femte eller sjette omgang enten med en lige højre eller et uppercut. Jeg vil vurdere kampen 60-40 i Joshuas favør, siger Kem Ljungquist.

Selvom Ljungquist har mest i fidus til Joshua, så vil et nederlag ikke være dødsstødet for Joseph Parker, da han stadig har mange år i sig endnu.

- Joseph Parker er stadig en ung mester, og han har mange år endnu, siger Ljungquist.

* * *

Joshua deler sviner ud: Han bagtaler og er falsk

De to boksere har inden opgøret stukket lidt til hinanden. Englænderen har blandt andet kritiseret Parkers uortodokse taktik.

- Han er en mærkelig karakter, så jeg kan ikke lide ham. Ved du, hvad der er med Parker og hans team? Bag scenerne er alt anderledes, mange af de ting, som de siger, er anderledes.

- Jeg har set nogle emails, som Parkers manager har sendt til Eddie (Joshuas promotor red.), og de skriver bagtalende ting, men når han står foran én, så giver han bare hånden, og det er ikke min type person overhovedet, har Anthony Joshua sagt i et radiointerview med talkSPORT.

Anthony Joshua er ude med kritik af Joseph Parker og hans stab. Foto: Matt Dunham/AP
Anthony Joshua er ude med kritik af Joseph Parker og hans stab. Foto: Matt Dunham/AP
 

- Han har intet hjerte
Et af de taktiske kneb, som Joseph Parker og teamet bag ham har brugt, er, at de har vist en potpourri af Anthony Joshuas kampe, hvor han er blevet såret og slået ned i sine kampe under et pressemøde i New Zealand.

Anthony Joshuas promotor Eddie Hearn mener, at Parker ikke er mand nok til at sige noget kritisk om Joshua overfor ham personligt.

- Inden kampen kom på plads, var De (Joseph Parker og hans team red.) meget provokerende og sagde: 'Han har kinder af glas, han er i dårlig form, han har intet hjerte'.

- Så blev kampen underskrevet, og vi giver ham mulighed for at fortælle det på det efterfølgende pressemøde, men det turde han ikke.

- Vi har ikke noget imod hype. Vi kan godt lide kritik, men sig det til os, siger promoteren ifølge talkSPORT.

Joseph Parker har også været ude med kritik af Anthony Joshua, da Joshua ifølge Parker ikke har været medgørlig over for specielt de newzealanske medier.

- Det er hans beslutning, men det er respektløst. De har rejst langt for at se Joshua, og de respekterer ham, har Parker sagt ifølge Sky Sports.

Kampen mellem Anthony Joshua og Joseph Parker bliver bokset i Principality Stadium i Cardiff, Wales og både WBA, IBF, WBO og IBO titlerne er på spil i storkampen.

I februar 2018 kårede The Ring Anthony Joshua til verdens bedste aktive bokser i sværvægtsklassen.

Husk du kan se boksebraget på Viaplay Fighting lørdag aften

Patrick fik en åbenbaring: Det hele kører bare for mig!

Ven og rival: Godt, han fik fred - det var ikke et liv

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+