Kessler-afbud åbner for dansk bokse-bombe

- Der kommer én fra Skandinavien med i turneringen i supermellemvægt, siger Kalle Sauerland, der nævner Patrick Nielsen og Erik Skoglund som kandidaterne

Følg Boksning

Det kom måske lidt uventet for Mikkel Kesslers internationale manager og promotor, Kalle Sauerland, da den 38-årige bokser sent onsdag aften via Jyllands-Posten meddelte, han ikke tager mod det wildcard, han ellers er blevet tildelt til den nye, store turnering, World Boxing Super Series.

Ekstra Bladet kunne tidligere onsdag løfte sløret for, at Mikkel Kessler efter et bestyrelsesmøde var tildelt turneringens eneste wildcard, men det gør han ikke brug af, fordi han ikke føler sig parat til at træde ind i den store turnering.

- Jeg har ikke talt med Mikkel og ventes først at gøre det i løbet af i dag eller i morgen, siger Kalle Sauerland, der ikke er chokeret over Kesslers udmelding og fravalg til turneringen.

- Mikkel har altid mange spørgsmål. Nu vil jeg tale med ham. Og den snak holder vi helt for os selv. Det vedkommer ikke medierne, hvad vi taler om, siger Kalle Sauerland.

61434371.jpg 

Med Mikkel Kesslers nej, åbner det muligheden for andre skandinaviske boksere i den store turnering, hvor de 16 navne skal på plads senest onsdag i næste uge, hvor bestyrelsen bag World Boxing Super Series skal godkende navnene i de to vægtklasser – supermellemvægt og cruiservægt.

- Skandinavien bliver repræsenteret i turneringen, fastslår Kalle Sauerland overfor Ekstra Bladet.

Hvilke skandinaviske emner er der?

- Erik Skoglund er gået ned fra letsværvægt til supermellemvægt og er aktuelt rangeret som nummer tre hos IBF, men der er også Patrick Nielsen, som lige nu er nummer to hos WBA.

- Vi skal diskutere emnerne til turneringen på bestyrelsesmødet i næste uge, siger Kalle Sauerland til Ekstra Bladet.

Sådan gik det Patrick, da han gjorde comeback efter et års pause:

Betingelsen for at komme ind i turneringen er, at man i et af de fire store forbund er rangeret mellem nummer 1-15 på ranglisten. De betingelser opfylder både Erik Skoglund og Patrick Nielsen, selv om man kan undre sig over Patrick Nielsens aktuelle placering som nummer to hos WBA, når han kun har bokset én kamp på 18 måneder.

Faktisk er han avanceret fra fjerde til andenpladsen den seneste tid. Det forekommer endnu mere besynderligt.

Hos boxrec., der er den uafhængige rangliste, er Patrick Nielsen blot nummer 28 på listen og faktisk kun nummer to blandt de danske boksere i vægtklassen. Lolenga Mock er gået forbi ham.

Hos EBU, det europæiske forbund, er Patrick Nielsen rangeret som nummer 11, men det er i letsværvægt.

Se Skoglund lave en flot knockout:

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag