Kessler dybt berørt: 'Det er helt forfærdeligt'

Mikkel Kessler, der så sent som i august trænede med Erik Skoglund, er meget berørt over svenskerens pludselige indlæggelse på hospitalet

Erik Skoglund blev fredag aften opereret. Hans tilstand er alvorlig, men stabil, står der i pressemeddelelse. Foto: René Schütze
Erik Skoglund blev fredag aften opereret. Hans tilstand er alvorlig, men stabil, står der i pressemeddelelse. Foto: René Schütze
Følg Boksning

Fredag aften blev den 26-årige supermellemvægts-bokser Erik Skoglund i stor hast kørt på hospitalet i hjembyen Nyköping. Det var akut og ganske alvorligt! For den svenske boksestjerne var nemlig blevet ramt af en hjerneblødning i forbindelse med en sparring.

Skoglund gennemgik efterfølgende en operation og ligger nu ifølge svenske medier i kunstigt koma. Svenskerens PR-ansvarlige, Edward Roff, meddelte i en pressemeddelelse lørdag, at lægerne var tilfredse med resultatet af operationen.

- Eriks tilstand er alvorlig, men stabil. De kommende tre-fire dage er vigtige for hans tilstand. I denne tid beder vi alle om at respektere Erik og hans familie, stod der i pressemeddelelsen.

Kessler: ’Det er forfærdeligt’
I august forberedte Skoglund sig på sin hidtil største kamp i karrieren mod den engelske boksestjerne Callum Smith i forbindelse med den prestigefyldte World Boxing Super Series-turnering. Og på det tidspunkt sparrede den svenske prof-bokser bl.a. med det danske bokseikon Mikkel Kessler.

De to skandinaviske hardhittere kender derfor hinanden særdeles godt. Og det var naturligvis også en dybt berørt Kessler, som Ekstra Bladet fangede over telefonen søndag eftermiddag:

- Det er helt forfærdeligt. Og man vil jo allerhelst ringe og gøre alt muligt. Men jeg tror, familien skal have lidt fred nu. Operationen skulle heldigvis være gået godt. Men man bliver alligevel stadig lidt – ikke bare ked af det – men overrasket. Erik Skoglund er en sød person og en mand, der altid har været i super god form. Vi må bare krydse fingre for, at han er okay.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

Boksesporten skåner som bekendt ikke sine stjerner for grusomme og frygtelige knockouts. Og i tidens løb har Kessler efter egne ord oplevet, hvordan flere boksere er blevet ’maltrakteret’ i bokseringen. Men som regel er der også flere faktorer, der spiller ind:

- Det vigtigste er selvfølgelig, at Skoglund er okay. Men man vil jo gerne vide, hvad der er sket. Har han gået med hovedpine inden – for han har jo lige været i kamp, hvor han er blevet slået ned og kommet op igen. Fik han en hjernescanning inden kampen, som man jo skal have foretaget. Det kan også være arveligt. Det er så mange ting, man kan blive ved med at spørge sig selv om, siger den danske bokser.

- Men ja, det er en farlig sport! Og det har jeg også selv tænkt rigtig meget over. Man skal virkelig passe på sig selv. Men hvis du vil nå helt til toppen, er der kun én vej. Det vigtigste er dog selvfølgelig at passe på sig selv. Nogle gange sker der desværre bare forfærdelige ting, som man ikke kan gøre noget ved.

Skoglund er en rigtig flink fyr. Jeg var oppe og spare med ham for at hjælpe ham og ikke mindst mig selv. Så jeg kunne se, hvor jeg selv stod henne, lyder det fra Mikkel Kessler. Foto: Lars Poulsen
Skoglund er en rigtig flink fyr. Jeg var oppe og spare med ham for at hjælpe ham og ikke mindst mig selv. Så jeg kunne se, hvor jeg selv stod henne, lyder det fra Mikkel Kessler. Foto: Lars Poulsen
 

Bør vælge en anden vej i livet
Kessler beskriver sin svenske kollega som en bokser, der brænder for sin sport. Og målet var klart: Skoglund ville være verdensmester. Men karrieren hænger lige nu i en tynd tråd. Og hjerneblødningen kan meget vel tvinge Team Sauerland-bokseren til at lægge handskerne på hylden.

- Det er helt forfærdeligt, hvis hans karriere er ovre. Jeg håber og krydser fingre for, at han er okay, og at det ikke har givet nogle varige mén, siger Mikkel Kessler og fortæller, at en alvorlig oplevelse som denne, sagtens kan risikere at forplante sig som frygt i kroppen fremover:

- Negative tanker kan sætte sig i kroppen: ’Shit, nu skal jeg passe på!’. Men hvis du først begynder at tænke for meget over det, så ender det med at blive en kæmpe mental udfordring. Hvis han begynder at tænke sådan til sparring: ’Hvad nu, hvis jeg bliver ramt? Hvad nu, hvis der sker noget?’, så er det endegyldigt forbi. Så skal han stoppe.

- Men når han først har været ude for sådan en slem oplevelse, så kan det godt være, han vælger en anden vej i livet. Han har jo også en dejlig familie og kæreste.

- Det er rigtig ærgerligt for ham, slutter Kessler.

Det var tidligere planlagt at Erik Skoglund skulle møde briten Rocky Fielding i London 17. december. Opgøret blev dog sidenhen droppet, fordi hovedkampen mellem David Haye og Tony Bellew ved samme begivenhed blev aflyst.

Erik Skoglund har bokset 27 kampe. Statistikken lyder: 26 sejre - heraf 12 på knockout - og ét nederlag. Svenskeren er i stalden hos den tyske promoter Team Sauerland.  Foto: René Schütze
Erik Skoglund har bokset 27 kampe. Statistikken lyder: 26 sejre - heraf 12 på knockout - og ét nederlag. Svenskeren er i stalden hos den tyske promoter Team Sauerland. Foto: René Schütze
 

Chokmelding! Boksestjerne får hjerneblødning under træning

***

Efter slem hjerneblødning: Skoglunds karriere er færdig

26-årige Erik Skoglund kommer ikke tilbage til bokseringen uanset hvor lille hjerneblødningen har været. Det konstaterer det svenske bokseforbunds læge Sanna Neselius over for det svenske nyhedsbureau TT.

Fredag blev den professionelle svenske bokser akut kørt på hospitalet i hjembyen Nyköping med en hjerneblødning. Efter at have gennemgået en operation blev svenskerens tilstand meldt: ’alvorlig, men stabil’.

Men selv om Skoglund skulle komme sig helt oven på den frygtelige hændelse, er hans boksekarriere endegyldigt forbi – i hvert fald i Sverige.

- Man kan ikke få en licens til at bokse i Sverige efter en hjerneblødning, lyder det fra bokseforbundets læge Sanna Neselius.

Også den tidligere svenske bokser Paolo Roberto mener, at Skoglund bør lægge boksehandskerne på hylden:

- Forbundet kommer ikke til at udstede en ny licens. Der sker det, at du danner arvæv, og den del af hjernen bliver mere følsom. Boksekarrieren er ovre, men det er også uvæsentligt lige nu. Det vigtige er ikke, at han ikke får sin licens, men at han får livet tilbage, siger den tidligere bokser til svenske TV4.

Foto: Jakob Jørgensen
Foto: Jakob Jørgensen

Mens vi venter på comebacket: Her er Kesslers nye job

Svensk bokser er i kunstigt koma efter hjerneblødning

20 år efter: Tyson vs. Holyfield blev historiens mest vanvittige kamp

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind