Kessler gemte stor hemmelighed: Det har jeg aldrig fortalt

Da Mikkel Kessler i 2007 skulle bokse karrierens største kamp mod Joe Calzaghe, var det med en brækket hånd, afslører han

Mikkel Kessler fortæller her, hvordan han ønsker, at han vil blive husket som bokser

Det var hans største aften i karrieren. Selv var han ubesejret, det var hans modstander, Joe Calzaghe, også.

I Cardiff på Millenium Stadium foran 50.000 tilskuere boksede Mikkel Kessler for tre VM-bælter i supermellemvægt hos WBO, WBC og WBA.

Kampen indbragte ham 27 millioner danske kroner, men Kessler måtte tage fra Wales med karrierens første nederlag. Calzaghe vandt 3-0 i dommerstemmer.

Nu afslører Kessler til TV2, at optakten til kampen var præget af stor usikkerhed. For han havde brækket hånden én måned inden opgøret mod den walisiske kæmpe. Noget, han aldrig tidligere har fortalt.

Det skete i en sparringssession, hvor Kessler kunne mærke, den var gal. Men det var først efter nederlaget til Calzaghe, at han fandt ud af, at den rent faktisk var brækket.

Kessler mod Calzaghe i 2007. Foto: POLFOTO/Lars Krabbe
Kessler mod Calzaghe i 2007. Foto: POLFOTO/Lars Krabbe
 

I første omgang handlede det om, at det ikke slap ud til pressen eller Calzaghe-lejren. Så Kessler benægtede alt, da pressen havde fået nys om, at der var noget med hans hånd.

Han kunne i en periode slet ikke slå, men en aflysning kom aldrig på tale.

- Jeg ville ikke aflyse kampen på grund af problemerne med min hånd. For så ville kampen ikke blive til noget. Joe Calzaghe havde allerede udsat kampen en gang tidligere på grund af sygdom. Så det ville jeg ikke pibe over.

- Jeg fik en læge til at give mig en lokalbedøvelse i hånden, så jeg ikke mærkede noget til hånden under kampen. Så der var ingen grund til at beklage sig eller komme med dårlige undskyldninger, siger Kessler til TV2 og påpeger, at han ikke følte sig hæmmet af det under kampen.

Calzaghe sluttede karrieren som ubesejret. Efter Kessler-kampen vandt han over Bernand Hopkins og Roy Jones Jr., inden han stoppede. Foto: POLFOTO/Thomas Sjørup
Calzaghe sluttede karrieren som ubesejret. Efter Kessler-kampen vandt han over Bernand Hopkins og Roy Jones Jr., inden han stoppede. Foto: POLFOTO/Thomas Sjørup
 

Kessler havde problemer med sin hånd flere gange efter kampen i Wales og måtte også blive opereret. Efter nederlaget til Calzaghe boksede Kessler yderligere ni kampe. Heraf to store kampe mod britiske Carl Froch i 2010 og 2013, hvoraf den sidste kamp mod Froch også blev karrierens sidste.

I 2017 kom det frem, at Kessler ville gøre comeback, men det gik i vasken, da han blev bidt af en skovflåt og fik konstateret borrelia som følge af bidet.

Foto: Thomas Sjørup Sport og Spil Stort portræt af Kessler: Jeg måtte ringe efter min mor på bodegaen

Sarah Mahfoud sikrede sig titlen som IBF's interkontinentale mester ved Danish Fight Night i januar. Foto: Lars Poulsen Boksning Palle og Sauerland kæmper om boksebrag: Vil forgylde danske stjerner

Frida Wallberg mod Maribel Santana i hendes professionelle debut ved et Stald Palle-stævne på Frederiksberg i 2004. Arkivfoto: Thomas Sjørup Boksning Stjernens mareridt: Ramt af pludseligt kollaps

Ung og rebelsk med partisanertørklæde. Rebellen Linse Kessler er kun vokset med alderen - og brystmålet, som hun selv påpeger. (Privatfoto) Kendte Linse bag kasserne: Derfor blev Lenina til Linse

37 kommentarer
Vis kommentarer