Kessler-lærling løb tør for kræfter

- Måske undervurderede jeg min modstander, sagde Abdul Khattab efter jammerlig præstation i sin tiende kamp som prof

Abdul Khattab vandt sin tiende sejr på stribe som prof, men indsatsen var alt andet end prangende mod bulgarske Ribchev (Foto: Ernst van Norde).
Abdul Khattab vandt sin tiende sejr på stribe som prof, men indsatsen var alt andet end prangende mod bulgarske Ribchev (Foto: Ernst van Norde).

Bulgarske Alexey Ribchev bokser under tilnavnet 'The Fish'. Skal man være lidt grov, havde tilnavnet 'The Whale' måske passet bedre til den trinde bulgarer, der lørdag aften mødtes med Abdul Khattab ved Nordic Fight Night i Frederikshavn.

Mens hjemmebanehelten stod som hugget i granit, var der lidt mere bulet og bølget i det bulgarske ringhjørne.

Den kropslige fordel var til at se, også da gonggongen lød for første omgang. Langsomt, men sikkert løb Abdul Khattab imidlertid tør for kræfter, og fra midten af den otte omgange lange mellemvægtskamp var det bulgareren, der havde overtaget trods handicappet af en dyb øjenskade, der fik blodet til at løbe ned ad Ribchevs kind.

Han er blot 21, men drømmer allerede om at blive verdensmester. Står det til Abdul Khattab, skal Mikkel Kessler være en del af den plan (Foto: Jakob Jørgensen). Boksning Dansk stjerneskud: Vil ha' Kessler som træner

De tre dommere havde alle Abdul Khattab som vinder med 77-75 og det var svært at indvende noget mod den afgørelse, men det holdt hårdt. Alt for hårdt, faktisk, for 21-årige Khattab, der har trænet med selveste Mikkel Kessler og oven i købet havde The Viking Warriors træner, Jimmy Montoya, i ringhjørnet.

- En ting er sikker: Min form fejlede ingenting, men måske brugte jeg for mange kræfter i de første omgange, vurderede Abdul Khattab, der udmærket vidste, at den 32-årige bulgarer for ikke så længe siden havde gået 12 omgange med den tyske europamester Jack Culcay.

Kim Poulsen kan godt dele seriøse håndmadder ud, men står det til svenske Anthony Yigit, får danskeren bøllebank i aften (Foto: Thomas Sjørup). Boksning Håner dansk bokser: Din kæreste ka' gi' mig bæltet!

Alligevel var den viden ikke nok til at få Khattab op i de højeste omdrejninger i hans profkamp nummer ti.

- Måske undervurderede jeg ham lidt, og det er selvfølgelig ikke i orden.

- Jeg har betalt nogle lærepenge med denne præstation og så må jeg ellers bare videre. En sejr er trods alt en sejr, sagde Khattab.

Det har han ret i. Han har nu ti af slagsen i ti profkampe - men kønt var det ikke lørdag aften i Frederikshavn.

0 kommentarer
Vis kommentarer