Kessler taler ud: Savner boksning, men...

Mikkel Kessler prøvede til det sidste at få kampe i stand med Carl Froch og Andre Ward, men de ville ikke, og danskeren har ikke meget til overs for Andre Wards boksestil

Mikkel Kessler er i fokus i en 20 minutter lang august-podcast hos TKO (Foto: Jonas Olufson)
Mikkel Kessler er i fokus i en 20 minutter lang august-podcast hos TKO (Foto: Jonas Olufson)

25. maj 2013 boksede Mikkel Kessler sin sidste kamp som professionel. I januar 2015 meldte han ud, at han stoppede karrieren, hvis ikke der kom en stor kamp, og i maj måned blev det så definitivt slut.

I et 20 minutter langt august-interview med bokse-podcasten TKO taler Kessler om tiden efter karrierestoppet.

- Jeg har prøvet det hele, og boksning har været mit liv. Jeg savner det selvfølgelig, men ikke så meget, for jeg har også haft mange skader, siger Kessler i podcasten fra tidligere på måneden.

Kessler har da også meget at se til uden for ringen.

- Jeg har en familie og et barn på halvandet og et andet barn på vej. Jeg har mange firmaer og meget arbejde at gøre både med træning og nogle fightere. Jeg er glad for min karriere, og hvor jeg er nu, siger Kessler.

Mikkel Kesslers sidste kamp blev den i O2 Arena mod Carl Froch i 2013 (Foto: Lars Poulsen)
Mikkel Kesslers sidste kamp blev den i O2 Arena mod Carl Froch i 2013 (Foto: Lars Poulsen)
 

Kessler har ikke tænkt sig at blive alt for involveret i boksningen fremover, men vil gerne være medkommentator, hvis han bliver spurgt, ligesom han gerne vil hjælpe unge fightere, han kender.

- Men jeg bliver ikke træner eller promotor. Det er for korrupt en verden, griner Kessler, der absolut ikke kan overtales til comeback.

- Jeg tager ikke en comeback-kamp om to-tre år. Jeg savner boksning, men jeg savner ikke hård træning, skaderne og hovedpinen. Det er dejligt at kunne gøre, hvad jeg vil, siger Kessler i podcasten.

- Jeg har ikke længere den sult til at give 100 procent. Hvis Froch for seks måneder siden havde sagt ja til en kamp, så kunne jeg være nået derop, men nu er det slut, siger Kessler.

Unge boksere som James Degale og George Groves ville gerne have mødt Kessler, men danskeren slår fast, at han gennem årene har mødt mange af de unge talenter.

- Men det var ikke den kamp, jeg ville have. Jeg ville møde de bedste nu, for jeg bliver også ældre, og nu er det ovre, siger Kessler.

Mikkel Kesslers tanker går til de efterladte efter nyheden om Anders Huggers død. (Foto: Jonas Olufson) Boksning - 4. aug. 2015 - kl. 07:40 Kessler rystet over boksevens tragiske død

Mikkel Kessler ville gerne have mødt Andre Ward igen, selvom Ward vandt i 2010 (Foto: Thomas Sjørup)
Mikkel Kessler ville gerne have mødt Andre Ward igen, selvom Ward vandt i 2010 (Foto: Thomas Sjørup)
 

Og kampe mod de bedste har for Kessler primært betydet to navne.

- Andre Ward ville ikke komme til Danmark. Han ønskede ikke at bokse. Jeg ville have den tredje kamp med Froch, men han ville ikke, og det er ok. Jeg forstår ham, og nu er han stoppet, og det er jeg også, siger Kessler.

Nederlaget til Ward virker stadig til at nage danskeren, men Kessler er sikker på, at Ward kan besejres.

- Ja, men problemet er, at fyren ikke vil ud af USA. Og dommeren er hans nabo, siger Kessler.

- Og problemet er, at han ikke vil bokse. Ingen gider se ham, og han er en kedelig type. Jeg havde en dårlig kamp mod ham, hvor han ville holde og nikke skaller, og jeg ville bokse, siger Kessler.

- Hvis der er ordentlige dommere, der tvinger ham til at bokse, så får vi at se, om han overhovedet kan bokse, siger Kessler.

- Hvis jeg skulle møde ham igen, så ville jeg gå i detaljer med, hvem der skulle være dommer. Jeg ville på forhånd fortælle ham om, at Ward holder og giver skaller, og så ville jeg træne på at møde den slags, siger Kessler.

Se også: Kessler: Nu er det definitivt slut

Kessler var hårdt mærket efter kampen mod André Ward (Foto: Jacob Ehrbahn)
Kessler var hårdt mærket efter kampen mod André Ward (Foto: Jacob Ehrbahn)
 

Ward er det man på boksesprog kalder en dirty fighter.

- Men han er slet ikke spændende eller underholdende, og tv kan ikke lide ham derovre, for de kan ikke sælge ham. Jeg tror godt, at han faktisk kan bokse, men det ville være en kedelig sport, hvis alle gjorde som ham, siger Kessler.

Skal nogen slå Andre Ward i Supermellemvægt, så har Kessler to bud.

- Degale kan slå ham, og det kan Gennady Golovkin også, hvis han går op i vægt, siger Kessler, der hellere end gerne selv ville have haft hævn over nederlaget til Ward.

- Jeg ville have rematch i mange år, men han ønskede ikke at komme ud af landet. Vi prøvede at sætte noget op, men de ville intet betale, siger Kessler.

Efter 49 kampe som professionel har Kessler valgt at trække en streg i sandet. Han følger dog stadig boksningen udefra og i efteråret glæder han sig særligt til at se Golovkin i aktion i oktober.

Det var Andre Ward, der tog VM-bæltet fra Mikkel Kessler i Oakland (Foto: Jacob Ehrbahn)
Det var Andre Ward, der tog VM-bæltet fra Mikkel Kessler i Oakland (Foto: Jacob Ehrbahn)

Se også: Kessler-klasker mister titlen

Se også: Afsløring: Kessler-modstander snydt for millioner

Ifølge Kessler er Golovkin en bokser, der prøver at sælge sporten godt til fansene. Kessler ved ikke noget værre end de typer, der de sidste tre runder blot går ind og holder eller løber rundt uden at ville slås.

Sådan en type var The Viking Warrior heller ikke selv, og han er sikker på, at han kunne have gjort det godt i endnu en storkamp, hvis han havde fået chancen.

- Hvis jeg havde fået en rematch med Calzaghe, så havde jeg vundet, og hvis jeg havde fået tredje kamp mod Froch, så havde jeg også vundet, siger Kessler.

Hvis Froch i topform havde mødt Calzaghe i topform hælder Kessler i øvrigt til, at Calzaghe havde vundet i en kamp over 12 omgange.

Den kamp blev aldrig til noget, og nu er begge fightere færdige for altid, ligesom 36-årige Mikkel Kessler er det.

Husker I, da Kessler slog Froch?

26 kommentarer
Vis kommentarer