Klitschko om Fury: Han er skør i hovedet

Tyson Fury er en af de få boksere, der har størrelsen til at true sværvægtskongen Vladimir Klitschko

Vladimir Klitschko har ikke været i nærheden af at tabe siden sit choknederlag mod Lamon Brewster i 2004. (Foto: AP)
Vladimir Klitschko har ikke været i nærheden af at tabe siden sit choknederlag mod Lamon Brewster i 2004. (Foto: AP)

Manchester-bokseren Tyson Fury har langt om længe fået chancen for at erobre VM-tronen i en kamp mod Vladimir Klitschko, som bokses 24. oktober i Düsseldorf.

Men den 26-årige englænder - der også i kraft af sin traveller-familie også har stærk tilknytning til Irland - bliver ligesom de fleste af Klitschkos modstandere ikke levnet store chancer mod den snart 40-årige Klitschko, der i mangel af seriøse udfordrere har regeret sværvægtsdivisionen i snart ti år.

Fury selv har selvtillid i spandevis:

- Hvis jeg ikke kan tæve en gammel mand, mens jeg er på toppen rent fysisk, så skal jeg have bank med en stor kæp, lyder det fra spasmageren.

Tyson Fury vil utvivlsomt give den fuld gas og tro på sin chance mod Vladimir Klitschko - spørgsmålet er, om han har evnerne på dét niveau. (Foto: AP)
Tyson Fury vil utvivlsomt give den fuld gas og tro på sin chance mod Vladimir Klitschko - spørgsmålet er, om han har evnerne på dét niveau. (Foto: AP)

- Selv Larry Holmes, Mike Tyson og Muhammad Ali måtte alle overlade tronen til yngre mestre på det her tidspunkt i deres karrierer, og vil du mene, at han er bedre end dem? Nul. Historien lyver ikke, siger Tyson Fury.

Furys snak skræmmer selvfølgelig ikke Klitschko, der sammenligner kampen mod den store englænder med sin 2011-kamp mod David Haye, en anden englænder, der har snakketøjet på plads.

Haye blev udbokset efter noder og var reelt aldrig nogen trussel for den to meter høje ukrainer.

Kevin 'Kingpin' Johnson var allerede i 1. omgang på vej ud af ringen mod Anthony Joshua. (Foto: PA) Boksning TV: Sværvægtskomet buldrer mod VM-titlen

- Den her kamp med Fury ligner situationen med David Haye. Fury har en stor kæft, og den er han mere berømt for end for sin boksning, mener Klitschko.

Én ting er sikkert: Pressemøderne og kampen bliver mere underholdende end Klitschkos sidste par kampe. Hvilket Klitschko synes at have haft i tankerne.

- Fyren er kæmpestor, høj, en rigtig sværvægter, ubesejret og med en stor kæft. Han udgør en reel trussel. Fury er ung. Han er lidt skør i hovedet, men han kommer for at slås, siger Klitschko om den 206 centimeter høje Manchester-fighter.

Kampen bokses 24. oktober på Fortuna Düsseldorfs hjemmebane, Esprit Arena, hvor der er plads til knap 55.000 tilskuere til fodboldkampe.

David Price røg bogstavelig talt langt ud i mørket med sit nederlag i EM-kampen mod Erkan Teper. Boksning Sauerland-chok: Sværvægter slukket i EM-kamp

12 kommentarer
Vis kommentarer