Knockout-prins slået til ukendelighed i kontroversielt drama

Giovanni De Carolis slog Saulerland-bokseren Vincent Feigenbutz under kæmpe dramatik i kampen om WBA-titlen i supermellemvægt

Team Sauerland har indgivet protest, efter at Vincent Feigenbutz blev offer for nakkeslag, da han tabte til Giovanni De Carolis. (Foto: DPA)
Team Sauerland har indgivet protest, efter at Vincent Feigenbutz blev offer for nakkeslag, da han tabte til Giovanni De Carolis. (Foto: DPA)

Han fik sin revanche. Og han tog sin WBA-titel. Det skete dog ikke uden kæmpe dramatik, og selv om Giovann De Carolis (24-6-0, 12 KO) vandt på teknisk knockout, tydede det en overgang på, at forestillingen slet ikke var forbi.

I første ombæring havde Sauerland-bokseren Vincent Feigenbutz (21-2-0, 19 KO) dog næppe tankerne rettet mod et retsligt efterspil, da tyskeren i 11. omgang af kampen mod De Carolis sejlede rundt i ringen som resultat af at være blevet ramt af en solid italiensk kombination. 

Feigenbutz’ blik flakkede på det tidspunkt, og det 20-årige stortalent var helt væk. Han vaklede rundt uden fornemmelse for tid og sted og vendte sågar ryggen til sin modstander, mens kampen stadig var i gang. Og så skete det. De Carolis lugtede blod og indledte en ubarmhjertig offensiv.

Han tæskede løs på den unge tysker, der blandt angrebene blev offer for et slag i nakken, da han – i mere end en forstand – havde ryggen mod muren. Han fik dog vendt sig om og forsøgte at få liv i paraderne, mens De Carolis jagtede ham rundt i ringen.

Hurtigt stod Feigenbutz parkeret i tovene. Magtesløs og milevidt fra at kunne gøre modstand. Der blev han så reddet. Kamplederen brød ind, og fighten var forbi.

Se den dramatiske afgørelse i tv-klippet øverst i artiklen

Vincent Feigenbutz måtte kapitulere i 11. omgang, men hans promotor, Team Sauerland, har valgt at protestere over måden, hvorpå nederlaget blev en realitet. (Foto: DPA)
Vincent Feigenbutz måtte kapitulere i 11. omgang, men hans promotor, Team Sauerland, har valgt at protestere over måden, hvorpå nederlaget blev en realitet. (Foto: DPA)

Overvejede protest
Men det kunne i juridisk forstand være endt med en ekstra omgang, hvor braget mellem de to supermellemvægtsboksere blev flyttet fra kanvassen til skrivebordet.

Således bebudede Team Sauerland i nederlagets stund, at man havde planer om at indgive en protest, da Feigenbutz’ bagland mente, at den tekniske knockout blev en realitet på baggrund af brud på reglerne.

Slaget mod nakken udgjorde ifølge protmotor Kalle Sauerland ’den største effekt’ i forhold til kombinationen, der førte til nederlaget. Den manøvre er imod reglerne, hvorfor De Carolis - efter Sauerlands opfattelse - burde være blevet diskvalificeret.

- Som man kan se i den langsomme gengivelse, bliver Vincent (Feibenbutz, red.) tydeligvis ramt, hvorefter han vender sig om. Og så slår italieneren ham i baghovedet. Vi vil i hvert fald indgive en protest mod afgørelsen, sagde Sauerland ifølge magasinet Focus.

Søndag eftermiddag kunne Süddeutsche Zeitung dog berette, at Sauerland alligevel ikke ønskede at gøre alvor af truslerne, og derfor står udfaldet af kampen med sikkerhed fast.

På den led tog De Carolis ikke alene VM-bæltet, men også hævn over Feigenbutz. De to boksere mødtes i oktober sidste år, hvor tyskeren vandt på point til trods for, at han havde været sendt i kanvassen allerede i første omgang.

Se også: Promotorer i slagsmål: Boksestrid kan ende i retten

Giovanni De Carolis blev overmandet af sin egen lejr, da jubelscenerne brød ud efter afgørelsen. (Foto: DPA)
Giovanni De Carolis blev overmandet af sin egen lejr, da jubelscenerne brød ud efter afgørelsen. (Foto: DPA)

Kendt for knockout
Dengang rejste Feigenbutz sig dog. I mere end en forstand. Og slutresultatet var i særdeleshed med til at sætte tyk streg under potentialet hos det tyske talent.

Vincent Feigenbutz, der med en sejr i lørdagens kamp kunne være blevet sit lands yngste verdensmester i denne klasse, var tilsyneladende også i stand sejre i de opslidende kampe, hvor der ikke findes en afgørelse før tid.

I hjemlandet bliver han ellers kaldt knockout-prinsen. Og det er ikke uden grund, da den 20-årige knægt fra Karlsruhe har for vane at stoppe sine modstandere før tid.

Inden lørdagens VM-kamp mod Giovanni De Carolis var den italienske modstander en ud af bare to boksere, som havde formået at gå tiden ud mod Feigenbutz.

I det perspektiv havde De Carolis et håb at klynge sig til, selv om han i duellen om WBA-titlen i supermellemvægt var på udebane i Baden-Arena i Offenburg. Her blev håb så vekslet til handling og senere hæder, da italieneren efter 11 omgange viste, at han denne gang havde evnerne til at gøre det færdigt.

Dermed står der 1-1 mellem de to boksere, og nu er spørgsmålet så, hvordan duoens tredje kamp, der allerede er proklameret, ender ud.

Sikkert er det, at Feigenbutz' rekordliste i første omgang er blevet medtaget, hvilket ikke just gør chancerne for en kamp mod Patrick Nielsen større.

Tyskeren var ellers sammen med Arthur Abraham nævnt som en mulig kommende modstander for den danske mellemvægter, der efter sejren over Rudy Markussen i december er blevet lovet en VM-kamp.

Ekstra Bladet har søndag forsøgt at få en kommentar fra Team Sauerland, men det er endnu ikke lykkedes.

Se den vilde tekniske knockout i tv-klippet øverst i artiklen, hvor Vincent Feigenbutz bliver banket både forfra og bagfra.

61 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere