KO-monster træner til Mayweather

Det kazakhstanske KO-monstor Gennady Golovkin håber så meget på et brag mod Floyd Mayweather, at han er begyndt at slanke sig

Gennady Golovkin (t.h.) har vundet sine sidste 20 kampe på knockout, deriblandt alle hans 15 VM-kampe. (Foto: AP)
Gennady Golovkin (t.h.) har vundet sine sidste 20 kampe på knockout, deriblandt alle hans 15 VM-kampe. (Foto: AP)
Følg Boksning

For Floyd Mayweather Jr er penge omtrent det vigtigste i tilværelsen. Han både siger det og viser det konstant. Og jo flere penge jo vigtigere.

Derfor kan en afskedskamp for den 38-årige amerikaner komme til at involvere den frygtede kazakhstaner Gennady Golovkin, der har stoppet sine sidste 20 modstandere.

Efter sejren over Manny Pacquiao har Mayweather annonceret, at han blot vil bokse en enkelt kamp mere, nemlig den sidste kamp, han er kontraktligt forpligtet til at bokse for tv-stationen Showtime. Den kamp skal efter planen afvikles 12. september i Las Vegas, hvorefter 'Money' Mayweather med god samvittighed kan trække sig tilbage og tælle sine penge.

Den ubesejrede superbokser har leget med tanken om, at det gerne må være en relativt nem modstander - det vil sige nem for en mand med Mayweathers boksekvaliteter.

To navne har i den forbindelse været nævnt: Andre Berto (30-3, 23 KO) og Karim Mayfield (19-2-1, 11 KO). Det er med garanti ikke navne, som får regnedrengene hos Showtime til at hoppe op og ned på kontorstolene og juble over udsigten til milliardomsætning.

Også engelske Amir Khan er utvivlsomt i spil. Det har han været længe.

Showtime vil bede om Golovkin
Men det navn, der ville få Showtime og fansene til at glæde sig, er Gennady Golovkin (33-0, 30 KO). Kazakhstanerens har regeret mellemvægtsklassen (max 72,5 kg) som WBA-mester siden 2010. Sidst, Golovkin gik tiden ud, var ved et Kessler-stævne i Brøndby Hallen i 2008. Siden har han blandt andre vundet 15 VM-kampe.

Kampen er så sportsligt og økonomisk interessant, at Mayweathers træner og far, Floyd Sr, er begyndt at lege med tanken om, hvad der skulle til, for at hans søn går i ringen med Golovkin. Kazakhstaneren er seks centimeter højere og naturligt tungere bygget end Mayweather Jr, men det kan der findes modtræk for.

- Hvis jeg var Floyd, ville jeg bede ham om at forblive på samme vægt indtil kampen. De skulle bokse på 154 pund (69,85 kg) eller 150 pund  (68 kg), og så skulle han forblive på den vægt, siger Floyd Mayweather Senior ifølge boxingscene.com.

En bokser vil typisk tage en del vægt på efter indvejningen, som foregår omkring 30 timer før kampen. Hvis Golovkin vejesw ind på under 70 kilo, ville han på kampdagen formentlig veje 75 kilo eller mere som følge af især væskeindtag.

173 centimeter høje Mayweather Jr har aldrig vejet ind tungere end 68,5 kilo i karrieren, og han tager typisk ikke vægt på mellem indvejning og kamp - til kampen mod Canelo Alvarez i 2013 var han faktisk et kilo lettere, da han gik i ringen, end han var ved indvejningen.

Golovkins 'opsvulmen' ville Mayweather Sr altså modvirke ved at lave endnu en indvejning få timer før kampen, hvor Golovkin igen skulle under vægtgrænsen.

Se Golovkin hugge sin seneste modstander - Wille Monroe Jr - i stykker herunder:

Og Golovkin er i dén grad klar til at tage imod den udfordring. Den 33-årige østeuropæer er tilbage i træningslokalet efter sin seneste sejr i maj, og han er ifølge worldboxingnews.net fast besluttet på at træne sig ned til 154 pund i tilfælde af, at Mayweather tager udfordringen op.

Mayweather har tidligere affærdiget Golovkin med, at han selv uden en vægtgrænse er alt for klog en bokser for Golovkin.

- Jeg havde muligheden for at se ham bokse Willie Monroe Jr. Han gjorde, hvad han skulle, men selv med min vægt ville jeg være for intelligent, har Mayweather udtalt.

Det lader dog ikke til, at det lige er Golovkin, der er i Mayweathers tanker i disse dage. Den seneste aktivitet fra den amerikanske superbokser er nogle af de sædvanlige væddemål i millionklassen, og så et billede, der illustrerer, hvor mange penge verdens rigeste sportsmand har tjent i år ...

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+