Kørestols-bokseren kæmper for Kessler-stævne

Frederik Hede Jensen bokser lørdag mod den hårdhudede franskmand Baska Tuvdenlhagva. Med en sejr er danskeren et skridt nærmere Kessler-stævnet i november

Frederik Hede i tårer efter IMPONERENDE KO-sejr idebuten i Aarhus. TV3 Sport

Frederik Hede Jensen går lørdag i ringen til sin anden professionelle kamp, når han i Berlin møder franskmanden Baska Tuvdenlhagva (6-5-3).

Den 21-årige dansker Frederik Hede debuterede som professionel på undercardet til Dennis Ceylans EM-kamp med en overbevisende KO-sejr over Tibor Nadori i Ceres Arena i Aarhus tilbage i marts.

Selv om det var en stor scene at debutere på, så er 'kørestols-bokseren' klar til at tage endnu et skridt op ad i karrieren:

- Det bliver den hårdeste kamp i min karriere hidtil. Han er rangeret som nummer 300 i verden, og jeg er kun 649, så det er noget af en udfordring. Min modstander er en tough fighter, der aldrig er blevet stoppet, men min træner og jeg har set nogle svagheder, som vi skal udnytte.

Læs hele Frederik Hedes gribende historie her:

Frederik Hede Jensen tilbragte fem år af sin barndom i kørestol. Lørdag debuterer han som professionel bokser. Foto: Claus Bonnerup Sport og Spil Kørestols-bokseren ramt af sjælden sygdom: Hoftekuglerne smuldrede, da han var dreng

Frederik Hedes kommende kamp mod Baska Tuvdenlhagva bokses på undercardet til WBSS-kampen Usyk vs. Huck i Max-Schmeling-Halle i den tyske hovedstad.

Her kæmper Aleksandr Usyk og Marco Huck i en kvartfinale i turneringen, hvor Muhammad Ali-trofæet er på spil for den endelige vinder - altså den turnering Mikkel Kessler endte med at takke nej til at deltage i.

- Det er en kæmpe chance for mig at bokse ved så stort et show i Berlin. Det er jeg meget taknemmelig for, og jeg synes, det er et stort skridt i min karriere at tage allerede.

Frederik Hede imponerede i sin debut mod Tibor Nadori. Foto: Claus Bonnerup
Frederik Hede imponerede i sin debut mod Tibor Nadori. Foto: Claus Bonnerup

Hvis Frederik Hede vinder lørdagens kamp i Berlin, får han en tæt-pakket kalender inden jul.

Allerede i oktober satser han nemlig på at få endnu en kamp i Tyskland, og hvis alt går som ventet, kan det unge boksetalent også komme på undercartet til Mikkel Kesslers comback-kamp i Herning 11. november:

- Det kunne være kæmpe stort at bokse som optakt til Kessler-stævnet. Det håber jeg i hvert fald meget på, hvis jeg stadig har en 'perfect record' til den tid. Men nu skal kampen mod Baska Tuvdenlhagva vindes først og fremmest, siger Frederik Hede Jensen.

Blå Bog:

Navn: Frederik Hede Jensen
Nationalitet: Dansk
Født: 
16. juni 1996 (21 år)
Vægtklasse: 
Fjervægt
Stald: 
Team Sauerland
Rekordliste: 
1-0-0

 

Se også: Kørestolsbokseren i tårer over sin debut

Se også: Bokse-chok i Frankrig: Verdensmester død

Se også: McGregor får karantæne efter Mayweather-tæsk

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen