Kørestolsbokseren i tårer over sin debut

Frederik Hede Jensen levnede ikke sin modstander nogen chance i danskerens professionelle debut ved Sauerland-stævnet i Aarhus

Frederik Hede Jensen (t.h. var aldrig i problemer i sin professionelle debut og vandt på TKO i anden omgang. Foto: Claus Bonnerup
Frederik Hede Jensen (t.h. var aldrig i problemer i sin professionelle debut og vandt på TKO i anden omgang. Foto: Claus Bonnerup

Succeshistorien Frederik Hede Jensen gjorde kort proces i sin professionelle debut ved lørdagens Nordic Fight Night-stævne i Aarhus.

Et minut og syv sekunder inden i anden omgang røg ungarske Tibor Nadori, der inden dagens kamp mod Frederik Hede Jensen havde en blandet record på 9-7-1, i gulvet for tredje gang, og kamplederen forbarmede sig over ungareren, der ad flere gange havde taget dybe indåndinger og ønsket sig tilbage til Budapest.

- Jeg boksede klogt, og jeg er utrolig stolt over min debut. Jeg styrede kampen fra start, og holdt god afstand til ham, så han ikke formåede at ramme mig én eneste gang, lød den korte analyse fra en tydelig rørt debutant kort efter sejren.

- Jeg er så lykkelig over den støtte, Ceres Arena gav mig, og det her er et øjeblik, jeg vil huske for altid, sagde 'kørestolsbokseren' med tårer i øjnene.

En lykkelig Frederik Hede Jensen. Foto: Claus Bonnerup.
En lykkelig Frederik Hede Jensen. Foto: Claus Bonnerup.
 

Kampen mod Tibor Nadori bliver næppe den sværeste i Frederik Hede Jensens prof-karrieren men det blev en fantastisk begyndelse på karrieren i bokseringen i bar overkrop for den 20-årige dansker, der har haft en hård vej mod den store scene.

Frederik Hede Jensen som fireårig fik konstateret den smertefulde hoftesygdom Calvé-Legg-Perthes, og han sad på grund af sin lidelse i kørestol til han var ni år gammel og begyndte først til boksning som 12-årig.

Læs hele historien om Frederik Hede Jensens vej fra kørestol til boksering her:

Frederik Hede Jensen tilbragte fem år af sin barndom i kørestol. Lørdag debuterer han som professionel bokser. Foto: Claus Bonnerup Sport og Spil Kørestols-bokseren ramt af sjælden sygdom: Hoftekuglerne smuldrede, da han var dreng

I lørdagens kamp udviste Frederik Hede Jensen stort overskud og var over Tibor Nadori fra første sekund i en byge af angreb. Hedes ringhjørne måtte flere gange dæmpe debutbokseren, men han insisterede på en kort proces.

Frederik Hede Jensen blev både jysk, dansk og nordisk mester som amatør, ligesom han har bokset to år i den tyske Bundesliga, inden han skrev under på en professionel kontrakt med Team Sauerland.

I lørdagens første kamp med dansk deltagelse ved Nordic Fight Night-stævnet vandt Adam Bashanov ligeledes sin debutkamp i Aarhus. Bashanov boksede aggressivt fra første færd, men han løb tør for krudt i tredje omgang. Derfor hold den ungarske modstander, Janos Varga, kampen ud, men Adam 'The Wolf' Bashanov vandt kampen enstemmigt på point.

Adam Bashanov (i sorte shorts) vandt sin professionelle debut mod ungarske Janos Varga på point. Foto: Claus Bonnerup
Adam Bashanov (i sorte shorts) vandt sin professionelle debut mod ungarske Janos Varga på point. Foto: Claus Bonnerup
 

Se også: Dansk europamester rystet: Hader ham helt oprigtigt

Se også: Ond ordkrig før boksebrag: Du er en lille kælling

Se også: Fordømmer årtiets kamp: 'Det har ingen sportslig berettigelse'

Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen