Kræver strengeste straf: Dansk eks-boksestjerne tiltalt for voldtægt

10. omgang: Anklager kræver forvaring til dansk 80’er stjerne, der måske aldrig kommer på fri fod igen - Lars Lund Jensen tiltalt for vold og to fuldbyrdede voldtægter mod eks-kæreste

Lars Lund Jensen på vej ind i retten i Fredericia, hvor han var sigtet for drab. Det blev han dengang i 1999 frikendt for. Foto: Lars Lindskov
Lars Lund Jensen på vej ind i retten i Fredericia, hvor han var sigtet for drab. Det blev han dengang i 1999 frikendt for. Foto: Lars Lindskov

Han var kun europamester i seks uger. Til gengæld har den tidligere prof-bokser Lars Lund Jensen efterfølgende rusket tremmer i en stor del af sit liv efter seks domme for vold, to for voldtægtsforsøg og en for fuldbyrdet voldtægt.

Men nu kan det være slut for en rum tid. Anklagemyndigheden kræver nemlig den 54-årige mesterbokser idømt forvaring, når den tidligere så hårdtslående jyde stiller i retten i Nykøbing Falster – tiltalt for vold og to voldtægter mod en kvinde, han boede sammen med.

Det er BT, der i dag kan fortælle historien om den seneste deroute i Lars Lund Jensens liv. Det er tiende gang, han skal i retten tiltalt for vold!

Forvaring er lovens strengeste straf, der kun bliver bragt i spil over for særligt farlige forbrydere, der vurderes at være til fare for deres omgivelser. Straffen er tids-ubestemt og kan kun ophæves, hvis en domstol engang i fremtiden beslutter det.

Det er altså en straf uden deadline, der kan ramme Lars Lund Jensen, når han om et par uger nok engang entrer den juridiske ’ring’, han alt for ofte har befundet sig i.

Kylet ud af hjemmet
’Der er afsat tre retsdage til sagen, som er berammet til at køre som en nævningesag ved retten i Nykøbing Falster om et par uger. Fra anklagemyndighedens side vil der blive nedlagt påstand om forvaring,’ oplyser anklageren i sagen - specialanklager Susanne Bluhm fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi - til BT.

Ifølge anklageskriftet fandt vold og voldtægterne mod samleveren sted i april og maj for et år siden. Den 58-årige kvinde anmeldte dog først senere de overgreb, som Lars Lund Jensen i øvrigt pure nægter.

Han blev kylet ud af hjemmet, som han ifølge anklagen senere opsøgte, og hvor han i den forbindelse smadrede nogle krukker, så han nu også er tiltalt for hærværk, tyveri og ulovlig indtrængen. Han blev anholdt i juni sidste år, fremstillet i retten og har siddet varetægtsfængslet siden.

Grov vold mod kæresten
Lars Lund Jensen blev i 2012 idømt to-et-halvt års fængsel for særdeles grov vold og trusler mod sin tidligere kæreste. Hun blev gennem 11 måneder chikaneret, truet og tortureret, og Lars Lund Jensen blev kendt skyldig i at have lænket hende til et toilet og tæsket hende, inden han ved håret slæbte hende ud i sin bil, lænkede hende til rattet og kørte rundt, mens han mishandlede hende.

Dengang forsøgte anklageren at få bokseren idømt forvaring.

Til gengæld blev han i 1999 frifundet for at have slået en mand ihjel under et slagsmål i Fredericia. Lund Jensen var til stede i lejligheden, men det kunne ikke bevises, at han stod bag dødsvolden.

Lars Lund Jensen, da han var på toppen i slutningen af 80'erne. Foto: Polfoto
Lars Lund Jensen, da han var på toppen i slutningen af 80'erne. Foto: Polfoto

Lars Lund Jensen var en rising star i midt- og slutfirserne. Han  prof-debuterede for Mogens Palle i 1986, og kulminationen kom, da han i oktober 1988 blev europamester i junior fjervægt ved at stoppe italieneren Piero Morello i 10. omgang af titelfighten, der blev bokset i Brøndby-Hallen.

Blot seks uger senere satte han bæltet på spil i et internt dansk opgør og tabte til den fremstormende Rached Lawal.  Han stoppede siden, men gjorde comeback i 1990 i en kamp mod italieneren Roberto Franceschi, der stoppede Lars Lund Jensen i femte omgang.

Han boksede 13 kampe som professionel og vandt de 10. Siden har han kæmpet uden for ringen – og tabt alt!

Se også: Lokket af Kessler: Nu har rivalen taget sin beslutning

Boksning - 6. apr. 2017 - kl. 15:33 Dansk boksekrig på vej?: 'Jeg kan slå Kessler!'

Se også: Kesslers kæreste er bekymret: Derfor støtter hun ham alligevel

Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen