Kvinde-mishandleren Mayweather får tæsk i pressen

Amerikanske medier har før Floyd Mayweathers storkamp mod Manny Pacquiao sat fokus på amerikanerens historier for kvindemishandling

Se højdepunkterne fra det sidste pressemøde inden kampen her.

LAS VEGAS (Ekstra Bladet): I flere amerikanske medier har man før Floyd Mayweathers kæmpekamp mod Manny Pacquiao fremhævet den amerikanske superboksers historik for kvindemishandling.

Eksempelvis i den store avis USA Today, hvor klummeskribenten Christine Brennan i onsdagsudgaven langer verbale uppercuts ud.

- Mayweather forventes at tjene omkring 150 millioner dollars. Hvad i alverden er der galt med os? skriver Brennan.

Se også: Mayweather smides i spjældet

Mayweather fik en dom på 90 dages fængsel i 2012 for at have braset ind i sin eks-kones hjem, trukket hende ud af sengen ved håret, slået hende og truet med at slå hende ihjel. Optrinnet udspillede sig foran det ældste af parrets tre børn. Drengen løb ud af huset og fik fat i en sikkerhedsvagt.

Fem andre kvinder har beskyldt bokseren for at have mishandle dem, og bokseren havde før dommen i 2012 fået et par betingede domme for lignende forhold.

Der ligger en utrolig dobbelt moral i, at Mayweather bare fortsætter sin karriere som verdens rigeste sportsmand, som om intet var hændt, mener Brennan, når man ser på, hvor hurtigt NFL-stjernen Ray Rice i efteråret 2014 blev kylet ud hos Baltimore Ravens for at have slået sin daværende forlovede i en elevator – det optrin blev fanget af et video-kamera.

Mike Tyson er selvfølgelig til stede i Las Vegas, når lørdagens boksebrag finder sted (Foto: Polfoto) Boksning - 30. apr. 2015 - kl. 07:48 Mike Tyson til angreb på Mayweather i nat

- Erstat Mayweathers navn med Rice, og der ville komme protester – hvis kampen overhovedet ville være blevet til virkelighed. Forestil jer nyhedshistorierne. Ramaskriget. Boykotten, skriver Christine Brennan.

- Men for Mayweather? Ikke andet end en håndfuld historier, som bliver overskyllet af en flodbølge af begejstring over denne overdådige weekend i Vegas, skriver Brennan.

Forskellen på behandlingen af de to tilfælde skyldes blandt andet, at der var tv fra den ene episode, så alle kunne opleve brutaliteten, mener Harry Edwards, professor ved University of California.

- Dertil var Rice en del af organisation, der bærer et bynavn, han var en del af NFL, en insitution i professionel football. Boksere er mere individualiserede og isolerede hvad angår det, de repræsenterer, og faktisk repræsenterer Mayweather ikke andre end sig selv, mener professoren.

Floyd Mayweather Jr. har absolut ikke haft et almindeligt liv. (Foto: AP) Sport og Spil Mayweather: Far solgte mor crack og blev skudt, mens han holdt mig i sine arme

26 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere