Annonce:
Annonce:

Lander kæmpe million-aftale - men der er ét problem

Den engelske bokser Tyson Fury har indgået et samarbejde den amerikanske sportskanal ESPN til en værdi af omkring 700 millioner kroner, men den kan skabe problemer

Tyson Fury kan se frem til en stor millioncheck med sin nye aftale i USA. Foto: Ritzau Scanpix
Tyson Fury kan se frem til en stor millioncheck med sin nye aftale i USA. Foto: Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Boksning

Mens der i øjeblikket arbejdes ihærdigt på en ny kamp mellem engelske Tyson Fury og amerikanske Deontay Wilder i sværvægtsklassen, har Fury indgået en stor og opsigtsvækkende aftale med amerikanske ESPN.

Ifølge BBC er værdien af aftalen omkring 700 millioner kroner og gælder for hans kommende fem kampe.

- Det er efter alt at dømme noget af det største, der er sket for en britisk sportspersonlighed, det er noget helt specielt, siger Furys promotor, Frank Warren.

- ESPN har det største antal seere af alle sportskanaler i verden. Jeg vil gerne vise mig selv frem i USA. Enhver britisk skuespiller, sanger, danser og sportsmand skal klare det i USA, hvis de vil blive noget stort. Det her er det første skridt på min rejse, siger Fury selv.

Annonce:

Nye problemer?
Det er dog ikke alle, der jubler over aftalen. For flere bokseksperter er nu bekymret for, at aftalen kan være med til at sætte en stopper for nogle af de større kampe i sværvægtsklassen.

For tre af de største i sværvægtsklassen er nu på kontrakt hos forskellige firmaer, og det kan skabe problemer, når der skal forhandles tv-aftaler til de store kampe.

Fury er nu repræsenteret af ESPN i USA og BT Sport i hjemlandet, landsmanden Anthony Joshua har kontrakter med Matchroom og DAZN, mens Deontay Wilder har aftaler med PBC og Showtime.

Tyson Fury er ESPNs nye ansigt i USA. Foto: Ritzau Scanpix
Tyson Fury er ESPNs nye ansigt i USA. Foto: Ritzau Scanpix
 

Sværvægtsklassen har de senere år ellers fået nyt liv med de nye ansigter. Furys kamp mod Wilder i december, som blev uafgjort, skabte fornyet hype, efter man ellers længe havde forventet, at det var Anthony Joshua, der skulle i ringen mod amerikanske Wilder.

I stedet slog Joshua russiske Alexander Povetkin tilbage i september sidste år og har en ny kamp til sommer mod amerikanske Jarrell Miller.

Fury og Wilder arbejder til gengæld videre mod en ny kamp. Og derfra virker det uundgåeligt, at Joshua snart bliver en del af ligningen.

Annonce:

Hvis tv-aftalerne altså tillader det.

Sværvægtsbrag i New York: Joshua møder kæmpe bøf

Midt i stjernens store comeback: Konen bar på tragisk hemmelighed

Midt i stjernens store comeback: Konen bar på tragisk hemmelighed Boksestjernes far misser VM-brag: Pressede øjet ud på ven

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: