Legenden fra ringens vilde formue: Så meget er han værd

Den verdenskendte vært Michael Buffer har spundet guld på sin ikoniske stemme og velkendte frase: 'Lets get ready to rumble!'. Lørdag skal han forsøge at overdøve et stopfyldt Wembley Stadium

Buffer afslører: Sådan blev det ikoniske udtryk skabt. TV-klip: TV 3 Sport

Når de to sværvægtsboksere Anthony Joshua og Wladimir Klitschko træder op i hver deres ringhjørne lørdag aften, sker det til lyden af den legendariske ring announcer Michael Buffers ikoniske stemme.

Den 72-årige boksevært er still going strong. En rutineret herre, der i sin 35 år lange karriere har præsenteret mere end tusinde kampe med sin velkendte catchphrase: 'Leeets get ready to rumbleeeee!'.

Og selvom manden med den karakteristiske stemme altså ikke er den hårdtslående type, er han alligevel - ganske fortjent - blevet optaget i The Boxing Hall of Fame.

'Jeg var forfærdelig'
Jobbet som ring announcer udsprang blot af en enkelt sidebemærkning fra Buffers ældste søn. Drengen havde på tv overværet en hjælpeløs ring announcer kludre gevaldigt i opremsningen af dommernes scorer, og efter den miserable forestilling havde han selvfølgelig konstateret, at hans far vel sagtens kunne gøre det job meget bedre.

Det afslører han i et interview med Daily Mail.

Buffers modeljobs blev derfor droppet, og jagten blev i midten af 80'erne sat ind på et arbejde som boksevært. Et fornuftigt valg set i bagklogskabens klare lys. Buffer er nemlig ifølge engelske Daily Mail god for en samlet formue på 150 millioner dollars (lidt over 1 mia. kroner).

Ikke så ringe endda...

- Jeg var i starten af 30'erne, da jeg begyndte at kontakte promoterne. Det lykkedes mig at få foden indenfor, men det ville være en stor kompliment at sige, jeg var forfærdelig dengang, fortæller Michael Buffer til Daily Mail.

- Jeg var nervøs og rystede på hænderne – jeg var en ren katastrofe. En ting er at øve sig foran spejlet derhjemme, noget andet er at stå foran 800 mennesker eller på live-tv.

- Jeg greb chancen igen et halvt år senere og fik mulighed for at rette op på mange af mine tidligere fejl. Den dag i dag ser jeg stadig optagelser af mig selv. jeg forsøger altid at forbedre mig, lyder det fra Buffer.

Michael Buffers nye favorit-navn er - 'Anthonyyyyyyyyyyy Joshhhhhuaaaaaaaa!'. Foto: All Over Press
Michael Buffers nye favorit-navn er - 'Anthonyyyyyyyyyyy Joshhhhhuaaaaaaaa!'. Foto: All Over Press

Se også: Millionbrag på Wembley: Så meget får boksestjernerne

Døbte Mike Tyson
Tre årtier senere er Michael Buffer stadig på toppen af sit game, og de vanlige rutiner inden et stort opgør er stadig de samme:

- Jeg starter altid med at tage notater om eftermiddagen, og jeg besøger oftest bokserne i deres omklædningsrum før de entrer arenaen, forklarer Michael Buffer.

- Jeg tjekker farven på deres shorts og i visse tilfælde tjekker jeg op på, hvordan man udtaler deres navne – især hvis de er fra Østeuropa, Thailand eller Indonesien.

- Der er et par enkelte navne, jeg elsker at annoncerer. Jeg fandt faktisk på Mike Tysons kaldenavn 'Iron Mike'.

- Tyyyyyyyy-soooooon!, brøler han mod Daily Mail-journalisten.

- Evander 'Real Deal' Hoooooooooolyfield! Den er også sjov tilføjer Buffer, der lige for tiden har en klar favorit:

- Anthonyyyyyyyyyyy – imens venter jeg på, der kommer ro på tilskuerpladserne - Joshhhhhuaaaaaaaa!

Fik konstateret kræft
For en mand, der lever at underholde med sin stemme, skete noget nær det værst tænkelige tilbage i 2008. Den legendariske ring announcer fik nemlig konstateret halskræft i 2008.

- Planen var, at jeg skulle have opereret mine mandler og lymfeknuder ud, men lægen meddelte samtidig, at der ville være en stor risiko for, at jeg ville miste stemmen helt, fortæller Buffer, der aldrig har fået sin stemme forsikret.

- Da jeg vågnede op fra operationen, var min første tanke selvfølgelig, om jeg nu overhovedet kunne tale. Mine første ord var: 'Mine damer og herrer…'.

- Ingen var alligevel i nærheden. Min stemme lød næsten som den plejede. Og jeg tænkte: 'Hold da kæft, måske kan det her alligevel godt fungere?', lyder det fra Buffer, der blot 30 dage senere var tilbage i ringen for at introducere Bernard Hopkins og Joe Calzaghe i en udsolgt arena i Las Vegas.

Lørdag aften skal Michael Buffer atter engang brøler af sine lungers fulde kraft og forsøge at overdøve 90.000 ellevilde boksefans.

Michael Buffer hæver den britiske IBF-sværvægtsmester Anthony Joshuas arm efter hans sejr over amerikanske Eric Molina tilbage december i 2016. Foto: Dave Thompson/AP
Michael Buffer hæver den britiske IBF-sværvægtsmester Anthony Joshuas arm efter hans sejr over amerikanske Eric Molina tilbage december i 2016. Foto: Dave Thompson/AP

TV: Se skarp Klitschko inden lørdagens Joshua-brag:

TV: Joshua eller Klitschko? Hør hvordan den tidligere Kessler-rival Carl Froch vurderer styrkeforholdet

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen