Lukrative nederlag: Rejser ud i verden og får tæsk

Den ghanesiske bokser Charles Adamu er vant til at rejse ud i verden og kæmpe mod store boksestjerner. Det bliver sjældent til en sejr, men han føler sig klar til at slå Patrick Nielsen lørdag aften

I aften skal Patrick Nielsen møde den ghanesiske bokser Charles Adamu, når han skal forsvare  WBA-intercontinentalbæltet (Foto: Team Sauerland)
I aften skal Patrick Nielsen møde den ghanesiske bokser Charles Adamu, når han skal forsvare WBA-intercontinentalbæltet (Foto: Team Sauerland)

I aften går Patrick Nielsen i ringen mod den ghanesiske journeyman Charles Adamu, til Nordic Fight Night, når de skal kæmpe om WBA-intercontinentalbæltet.

Den ghanesiske bokser ’The Crusader’ som han også kaldes, har 29 kampe på rekordlisten, hvoraf 23 af dem er sejre - vundet mod ghanesiske modstandere i hans hjemland.

De resterende seks kampe har Charles Adamu tabt, når han er rejst til udlandet for at kæmpe.

- Jeg er ikke altid lige tilfreds med mit liv, hvor jeg er nødt til at rejse rundt. Men jeg er afhængig af det, for at få nogle gode kampe, fortæller den ghanesiske bokser.

Men det ser ud til, at det er vilkårene for en journeyman. En tilværelse, hvor du lider lukrative nederlag - et liv som professionel taber.

Hård opvækst
Charles Adamu voksede op i Kumasi, Ghanas næststørste by. Her var livet svært og hårdt, da han var barn. Han var ikke en skidt knægt, men kunne godt ende i slagsmål med andre drenge.

- Jeg havde brug for disciplin i mit liv, og den fandt jeg i boksningen, da jeg var 15 år. Boksning er en farlig sport, men hvis du træner hårdt og lærer at forsvare dig, så er det en mulighed for at leve et disciplineret liv.

Den hårde tilværelse i bagagen, har givet bokseren et ønske om at videregive sine erfaringer indenfor boksning.

- I fremtiden kunne jeg godt tænke mig arbejde med unge mennesker, som har svært ved at finde en vej livet. Jeg tror på, at jeg kan være en inspiration for dem, ved at fortælle om det fantastiske ved at dyrke sport. Måske vil jeg også være boksetræner for unge mennesker en dag.

Nederlag til store navne
Charles Adamus mange kampe hjemme i Ghana, har været med til at bygge ham op som bokser, og gjort ham klar til at møde store boksenavne som som George Groves og Carl Froch - Kampe han alligevel har tabt.

Men i aften føler sig klar til at tage udfordringen op mod Patrick Nielsen. Og hvis han vinder, vil det også være billetten videre for ham til endnu større kampe.

-Jeg takker gud for, at jeg fået muligheden for at udfordre så mange store boksere. Jeg har bokset om mange titler, og nu står jeg her igen, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at vinde over Patrick. Jeg er her for at vinde, og jeg tror på, at jeg kan stoppe Patrick før tid.

Hjemme i Ghana har Charles Adamu en kone og fem børn, som alle støtter ham i hans liv som rejsende bokser. Når han er færdig med at underholde os lørdag aften, rejser han igen hjem til dem og til sine jobs i forskellige forretninger og som vagt.

Se klip fra indvejningen, der pludselig blev lidt spændende:

28 kommentarer
Vis kommentarer