Mayweather: Her er de fem bedste i historien

Muhammad Ali bliver henvist til en femteplads på Floyd Mayweathers liste over alle tiders bedste boksere - gæt hvem, der er nummer 1 på listen ...

Floyd Mayweather brøler ud over publikum efter sin sejr over Manny Pacquiao tidligere på året. (Foto: AP)
Floyd Mayweather brøler ud over publikum efter sin sejr over Manny Pacquiao tidligere på året. (Foto: AP)

Sidste år kårede Ekstra Bladets læsere Muhammad Ali som den bedste bokser i historien, mens ubesejrede Floyd Mayweather Jr måtte nøjes med en fjerdeplads efter Mike Tyson og Sugar Ray Leonard.

Se også: Hvem er den bedste bokser i historien?

'The Best Ever', eller TBE, som han kalder sig nu om dage, har ikke overraskende en lidt anden udlægning af den rangorden, idet han slet ikke har Leonard på sin top 5 og henviser Muhammad Ali til en femteplads på sin liste over alle tiders bedste.

Den styrtende rige amerikaner kom med sin top-5 i et interview med en spansktalende afdeling af ESPN i Los Angelses, og han begrundede sin egen førsteplads på listen med følgende ord:

- Han har slået flere verdensmestre end nogen anden bokser på listen. Han har gjort det på kortere tid end nogen anden bokser på listen. Og han har gjort det med færre kampe end nogen på listen. Rekorder hele vejen rundt når det kommer til pay-per-view og entreindtægter, for højeste træfferprocent, og for at undgå at blive ramt. Aktiv i 19 år og verdensmester i 18 år. Har gjort det i fem forskellige vægtklasser, forklarede den 38-årige amerikaner, der 12. september bokser sin formentlig sidste kamp i karrieren.

Se også: Landsmand bliver Mayweathers sidste modstander

På andenpladsen overrasker Mayweather en smule med den panamanske jernnæve Roberto Duran, som får følgende ord med på vejen:

- Utrolig. Han kom fra letvægt og var den første mand, der slog Sugar Ray Leonard. Han gik fra letvægt hele vejen til mellemvægt og blev verdensmester. Han er en legende. Jeg er vild med den fyr, sagde Mayweather.

Muhammad Ali er blevet henvist til femtepladsen efter amerikanske Pernell Whitaker (40-4-1, 17 KO), der ligesom Mayweather var en formidabel defensiv strateg i ringen, og Julio Cesar Chavez, der ligesom Duran boksede langt over 100 kampe som professionel.

- Chavez vandt 79 kampe, før han tabte. Og han gjorde det i forskellige vægtklasser. Muhammad Ali gjorde det kun i én vægtklasse. Og Ali tabte i virkeligheden alle sine tre kampe mod Ken Norton, sagde Mayweather (Ali fik tilkendt sejre i to af sine tre kampe mod Norton).

Muhammad Ali (t.h.) deltog i en lang række af 60'erne og 70'ernes største boksekampe, som her i et af hans tre hidsige møder med Joe Frazier. (Foto: AP) Sport og Spil Kessler: Derfor var Ali ’The Greatest’

- Jeg siger bare min ærlige mening. Det er så svært, men sådan ser min top-5 ud. Det Ali gjorde var, at han stod for en sag i en tid, hvor afro-amerikanere ikke troede på sig selv, og han gjorde en stor indsats i den æra, sagde Mayweather.

Mayweathers top-5:
1. Floyd Mayweather Jr (aktiv 1996 til nu)
2. Robert Duran (aktiv 1968-2001)
3. Pernell Whitaker (aktiv 1984-2001)
4. Julio Cesar Chavez (aktiv 1980-2005)
5. Muhammad Ali  (aktiv 1960-1981)

Se Mayweather udvælge og forklare sin top-5 herunder:

47 kommentarer
Vis kommentarer