Mens vi venter på lægetjek: Kessler oplagt deltager i Super Series

Danskerens mangeårige promotor, der også er medarrangør af turneringen, kalder den et spændende udfordring for danskeren, når han er igennem lægetjek

Endnu har Mikkel Kessler eller hans nærmeste udtalt sig om en deltagelse i de kommende World Boxing Super Series, men hans mangeårige promotor, der også er medarrangør af den stort anlagte turnering, er så tæt på, som man næsten kan komme det.

- Det er en meget stærk vægtklasse (supermellemvægt, red.), men timingen er perfekt for Mikkel, siger Kalle Sauerland til Ekstra Bladet.

- Så du ser ham som en helt naturlig deltager?

- Nu er processen jo lige gået i gang, undviger han i første omgang med adresse til en nyudsendt pressemeddelelse, hvori det beskrives, at interesserede boksere skal melde sig til inden 26. maj.

- Men som tidligere firedobbelt verdensmester vil det da være en spændende udfordring for ham at kunne udfordre de allerbedste i verden.

- Og du mener stadig, at Kessler hører til blandt de bedste i verden?

- Det gør han, ja.

Klar med to vægtklasser
Turneringen kommer til at omfatte to vægtklasser med cruiservægt som den anden, og melder Kessler sig til, kan han komme i aktion i den sammenhæng i september.

Der vil blive inviteret otte boksere ind i hver af klasserne, og de kan begynde at kandidere fra 15. maj. For at komme i betragtning skal bokseren enten være verdensmester hos WBA, WBC, WBO eller IBF eller være rangeret i Top 15.

I starten af juli vil navnene blive offentliggjort, og køreplanen for turneringen er klar med kvartfinaler i september, semifinaler i starten af 2018 og finaler i maj samme år.

Formanden for Dansk Professionel Bokseforbund, Jesper D. Jensen har endnu ikke hørt om, at Mikkel Kessler er blevet hjernescannet, tjekket hos en øjenlæge og gennemgået en neurologisk undersøgelse.

Det er formanden for prof-forbundets lægeudvalg, den ledende socialoverlæge Niels Jørn Lindegaard-Kjeldsen, der skal godkende resultatet, før Mikkel Kessler på ny kan få en licens.

- Vi har intet hørt om, hvor langt Mikkel Kessler er kommet med at gennemgå de obligatoriske tests, lyder det fra Jesper D. Jensen.