Annonce:
Annonce:

Mest vanvittige i 50 år: Her raser Claus Borre over ny bokse-skandale

Claus Borre råbte op om en mere vanvittig bokse-skandale end OL i Seoul, da boksesporten sent lørdag aften blev ramt af en helt vanvittig dommerkendelse

Annonce:
Følg Boksning

- Jeg har set boksning i over 50 år, men jeg har sjældent set noget så vanvittigt som det her, og det gælder også OL i Seoul, hvor der var skandale på skandale, sådan lød det fra tv-kommentator Claus Borre, da han natten til søndag kommenterede VM-kampen om IBF-titlen i Bantamvægt.

Se tv-klippet, hvor Claus Borre går amok over fejldommen i tv-klippet over artiklen

Da kampen gik ind i sin sidste omgang, der konkluderede Claus Borre allerede, at den 25-årige nordirske udfordrer Ryan Burnett om lidt ville være den nye verdensmester, hvis ikke den forsvarende verdensmester Lee Hashins fra England ville hive et vildt slag frem til allersidst.

Haskins havde været i gulvet i både 6. og 11. omgang, hvor der i begge tilfælde blev talt over ham, men alligevel vurderede de tre sidedommere kampen vidt forskelligt.

aaa-dommerskandale2.jpg 

Annonce:

Eller det vil sige, at to af dommerne havde begge 119-107 til hjemmebokseren Ryan Burnett, der også havde opbakning fra 11.000 fanatiske fans i Belfast.

Men tilskuerne og den glade bokser, der allerede havde travlt med at fejre sejren, de fik sig noget af et chok, da det blev annonceret, at der var tale om en split-decision.

Det viste sig nemlig, at en enkelt dommer havde Haskins som klar vinder med 118-108, og det forklarede måske også, hvorfor afgørelsen trak ud så længe, som den gjorde.

aaaa-dommerskandale.jpg 

- Burnett vinder, men den sidedommer fra USA, der havde 118-108 til Haskins, han burde skamme sig. Det er helt vildt. Det er noget af det mest sindssyge, lød det fra TV3 Sports Claus Borre, da han kommenterede kampen.

Den danske tv-kommentator talte om en 'klar sejr' til Burnett, selvom han syntes, at tredje og fjerde omgang gik til Haskins og derfor fandt den engelske tv-eksperts 120-107 til Burnett lidt for suveræn.

Men det var alligevel ikke helt skævt i forhold til den amerikanske sidedommer, der altså havde 118-108 den modsatte vej.

Annonce:

På trods af den ekstreme dommerkendelse vandt Ryan Burnett kampen og står nu på 17 sejre i 17 kampe. For 33-årige Haskins var der tale om det fjerde nederlag i 38 kampe, men hans boksestil var altså noget, der tiltalte den amerikanske dommer, der nu formentlig er færdig i sporten.

I maj talte Claus Borre om et modbydeligt knockout - se det her:
 

Lokket af Kessler: Nu har rivalen taget sin beslutning

Dansk amatørboksning har mange talenter på vej frem: Se de 10 største her
Hvem er den nye Kessler? Her er de ti bedste bud

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: