Mesterbokser skal for retten efter politi-overfald

Bokseren er sigtet for vold mod betjente under optøjer ledt af 'De Gule Veste' i Paris

Et billede af Christophe Dettinger, der har været en gennemgående figur i flere af demonstrationerne i Paris. Foto: Benoit Tessier/Ritzau Scanpix
Et billede af Christophe Dettinger, der har været en gennemgående figur i flere af demonstrationerne i Paris. Foto: Benoit Tessier/Ritzau Scanpix

Den tidligere professionelle bokser Christophe Dettinger skal onsdag for retten i Paris, efter han tidligere i januar blev anholdt for et voldeligt overfald mod politibetjente under en demonstration arrangeret af protestbevægelsen 'De Gule Veste'.

Videooptagelser af overfaldet, der skete under sammenstød mellem demonstranter og politi den 5. januar, er gået viralt i Frankrig og har skabt stor debat. Det skriver britiske BBC.

Her ses Dettinger tildele en politibetjent flere knytnæveslag, mens andre demonstranter forsøger at sparke betjenten. Overfaldet skete på broen Léopold-Sédar-Senghor i det centrale Paris.

Dettinger, der er tidligere fransk mester i letsværvægtsklassen, meldte sig selv til politiet to dage efter overfaldet. Findes han skyldig, kan det ifølge nyhedsbureauet AFP resultere i op til syv års fængsel.

- Jeg er en del af 'De Gule Veste'. Jeg har folkets vrede i mig, har den 37-årige bokser udtalt efterfølgende i en video på YouTube.

Han har dog erkendt, at han "reagerede forkert" under demonstrationen, men kun fordi hans hustru og ven var blevet ramt af tåregas. Det rapporterer BBC.

Dette skulle eftersigende være Christophe Dettinger, der slår en politimand i hovedet. Foto: Ritzau Scanpix
Dette skulle eftersigende være Christophe Dettinger, der slår en politimand i hovedet. Foto: Ritzau Scanpix
 

Dettinger har været en gennemgående figur i flere af demonstrationerne i Paris.

'De Gule Veste' protesterede oprindeligt mod en foreslået afgiftsstigning på benzin, men bevægelsen har siden udviklet sig til en mere generel protest mod præsident Emmanuel Macrons reformprogram og de stigende leveomkostninger i Frankrig.

Titusinder af franskmænd har deltaget i demonstrationer i en lang række byer siden slutningen af 2018. Det anslås, at 50.000 deltog i demonstrationer i midten af januar i Paris. Det er dog markant mindre end de 280.000, der deltog i november.

Efter anholdelsen af Dettinger har støtter af 'De Gule Veste' oprettet en indsamling på den franske crowdfunding-platform Leetchi, der skal dække bokserens udgifter til retssagen.

Indsamlingen nåede 114.000 euro, svarende til knap 850.000 kroner, inden den blev lukket ned af folkene bag Leetchi.

Det var primært skarpe reaktioner fra flere højtstående politikere, der mener, at indsamlingen og 'De Gule Veste' legitimerede politivold, der var årsagen.

- Åbenbart kan det betale sig at slå en politibetjent. Alle må tage ansvaret på sig. Denne indsamling er skamfuld, udtalte den franske minister Mounir Mahjoubi med ansvar for digitale anliggender blandt andet.

Dettinger har dog også fået støtte fra en række venstrefløjspolitikere samt antikorruptionsgrupper.

- Målet for de, der vil forbyde indsamlingen, er at ødelægge Dettinger-familien og straffe den økonomisk. De skulle skamme sig, udtalte den tidligere socialistiske præsidentkandidat Jean-Luc Mélenchon ifølge BBC.

Sarah Mahfoud går efter en VM-kamp. Foto: Per Rasmussen Boksning Fik sviner af rivalen: - Hun skal nok blive klogere ...

Sarah Mahfoud sikrede sig titlen som IBF's interkontinentale mester ved Danish Fight Night i januar. Foto: Lars Poulsen Boksning Palle og Sauerland kæmper om boksebrag: Vil forgylde danske stjerner

Boksning Lyt til jungletrommerne: Dansk boksebrag på vej

6 kommentarer
Vis kommentarer