Micki buldrer mod verdenstoppen: Jeg vil det her

23-årige Micki Nielsen vandt lørdag aften karrierens største sejr - på udebane i to kilometers højde

Micki Nielsen gjorde lørdag aften i Sydafrika et solidt stykke arbejde, som sendte ham i finalen i en bokseturnering - og endnu et skridt op mod de øverste pladser på verdensranglisten. (Fot0: AP)
Micki Nielsen gjorde lørdag aften i Sydafrika et solidt stykke arbejde, som sendte ham i finalen i en bokseturnering - og endnu et skridt op mod de øverste pladser på verdensranglisten. (Fot0: AP)

Sydafrikanske Johnny Muller kæmpede lørdag aften bravt hjemme i Emperors Palace i nærheden af Johannesburg, men efter 10 omgange med Micki Nielsens næver i ansigtet og sækken måtte Muller erkende, at han havde mødt overmagten.

Muller mener da også, at det danske talent er den bedste af de fire boksere, der er stillet op til den lille 'Super 4'-turnering, som lørdagens kamp var en del af.

- Han er rigtig stærk, jeg tror, han er den bedste af de fire. Men jeg kommer stærkt tilbage, sagde Muller (19-7-2, 13 KO) efter kampen.

Indtil Johnny Muller røg ud mellem tovene i 10. omgang og til tælling, kunne Micki Nielsen dog ikke vide sig sikker på sejren.

Micki Nielsen hamrede Johnny Muller ud gennem tovene i 10. omgang af deres kamp i Johannesburg. (Arkivfoto: René Schütze) Boksning Micki Nielsen bomber sig i boksefinale

Den hed 99-91 (amerikansk dommer), 96-93 (dansk dommer) og 95-94 (sydafrikansk dommer) på de tre scorekort efter opgøret, så havde Nielsen tabt sidste omgang, ville han formentlig kun have fået uafgjort - eller tabt.

- Det var en hård kamp. Det var en rigtig tæt kamp.

- Han slog flest slag, men jeg fik flest træffere ind. Han ville ikke ned, og det var lidt frustrerende. Jeg følte, at jeg ramte ham godt både højt og dybt, men han tog dem godt, må man sige, sagde Nielsen efter opgøret, som udover de to kilometers højde også blev bokset i høj varme.

- Det var lavt til loftet og sindssygt varmt fra lamperne i den sal, vi boksede i. Det var nok med til at tage lidt af overskuddet. Jeg havde en lidt flad midterperiode, men mit ringhjørne fik mig hevet op, så jeg kunne afslutte bedst. Mit ringhjørne var helt sikkert med til at vinde kampen, sagde Nielsen.

Micki Nielsen møder i finalen i Super 4 en anden sydafrikaner, Kevin Lerena (15-1, 8 KO), det bliver 22. oktober, og også den kamp bokses i Emperors Palace i Johannesburg.

Så bredt smiler man, når man har fået nye tænder. (Foto: Cph Boxing) Boksning Micki i sit livs kamp: Lidt ligesom Tyson, ikk?

- Nu skal jeg have en lille pause, og så er det i gang igen. Jeg kommer til at træne hårdere end nogensinde, for jeg vil det her, og nu er jeg kommet et skridt nærmere. Jeg går ind til den næste træningsperiode med selvtillid, og jeg glæder mig til finalen. Jeg tror stadig hundrede procent på, at jeg kan vinde turneringen, siger Micki Nielsen (22-0, 14 KO).

Med sejren tager Micki Nielsen endnu et skridt op ad ranglisterne. Albertslund-cruiservægteren var allerede inden kampen rangeret i top-10 hos flere af de store bokseforbund.

Se afslutningen på lørdagens kamp her:

8 kommentarer
Vis kommentarer