Micki før skæbnekamp: Jeg ser ondere ud end jeg plejer

Den danske knockout-bokser Micki Nielsen blev fredag vejet ind til karrierens hidtil største kamp - en kamp i Sydafrika mod lokale Johnny Muller

Micki 'One Punch' Nielsen ville ikke bryde øjenkontakten med sin kommende modstander, Johnny Muller fra Sydafrika (Foto: estebanquesada.com)
Micki 'One Punch' Nielsen ville ikke bryde øjenkontakten med sin kommende modstander, Johnny Muller fra Sydafrika (Foto: estebanquesada.com)

23-årige Micki Nielsen (21-0, 14 KO) har tidligere bokset i London, Finland og Rusland, og selvfølgelig på hjemmebane i Danmark, men kampen lørdag aften i Sydafrika mod den lokale Johnny 'The Hurricane' Muller (19-6-2, 13 KO) er alligevel et skridt op - i mere end én forstand.

Det foregår Emperors Palace i to kilometers højde i et kæmpe casino uden for Johannesburg, hvor der fredag eftermiddag var indvejning.

Det blev en intens affære, hvor den obligatoriske nidstirring trak ud. Da de to cruiservægtere stod ansigt til ansigt viste det sig, at Nielsen er en anelse højere og drøjere. Albertslund-bokseren vejede da også ind lige under vægtgrænsen med 90,6 kg, mens Muller havde masser af rum for at tage på med sine 88,7 kg.

Efter 20 sekunder tavs øjenkontakt, hvor Micki Nielsen gumlede tyggegummi, forsøgte Nielsens manager Simon Lundt Hansen at få de to kamphaner til at vende sig mod fotograferne.

Men 'One Punch' Micki Nielsen var ikke færdig med at glo, han satte imod for at holde øjenkontakten. Efter yderligere 20 sekunders tavs, ondsindet øjenkontakt lykkedes det endelig at få de to til at kigge ind i kameraerne.

Kampen lørdag aften er et led i en lille turnering, Super 4, hvor planen er, at der bokses finale i Monte Carlo senere på året. Så for begge boksere kan der være mange penge i en sejr, hvilket announceren da også gjorde opmærksom på mod slutningen af nidstirringen.

- Johnny er slem, han har brug for pengene! lød det, og Muller selv sagde bagefter, at han godt kunne mærke, at der var lidt ekstra på spil.

- Det var en meget intens stare down. Sådan skal det være, når vi er så tæt på kampen. Vi er begge klar til at gå ud og æde hinanden råt nu.

- Det bliver en fantastisk kamp. Jeg er muligvis underdog, men jeg er med i turneringen for at vinde.

- Det sydafrikanske boksepublikum er meget specielt. De elsker god boksning og dygtige boksere, derfor vil Micki ikke opleve en fjendtlig atmosfære. Hvis han gør det godt, vil han blive anerkendt, men jeg vil gøre alt for, at det ikke kommer til at ske, sagde Muller.

Micki Nielsen har haft to måneders forberedelser under træner Joey Gamache, de sidste to uger i højderne i Sydafrika, så han føler sig 100 procent klar.

- Jeg var ekstra fokuseret på at gøre et sidste indtryk på min modstander i dag ved at se lidt ondere ud, end jeg plejer. Jeg er højere end ham, og det er en klar fordel for mig.

- Forberedelserne har været perfekte, og nu vil jeg bare gerne ud og kæmpe, sagde Micki Nielsen efter indvejningen.

Kampen kan ses på Viaplay Fighting lørdag aften, den forventes at starte 22.40, men det kan også blive lidt senere.

Micki bokser skæbnekamp i to kilometers højde

BUM! Se ti af Mickis knockouts i klippet herunder