Micki Nielsen bomber sig i boksefinale

23-årige Micki Nielsen tog endnu et skridt mod verdenstoppen i boksning med sikker pointsejr i Sydafrika

Micki Nielsen hamrede Johnny Muller ud gennem tovene i 10. omgang af deres kamp i Johannesburg. (Arkivfoto: René Schütze)
Micki Nielsen hamrede Johnny Muller ud gennem tovene i 10. omgang af deres kamp i Johannesburg. (Arkivfoto: René Schütze)

Johnny Muller kom ind til sin kamp mod Micki Nielsen til Johnny B. Goode af Chuck Berry.

Og Muller gjorde det godt i den forstand, at han blev på benene. Og i den forstand, at han kontinuerligt scorede med stærke jabs, uppercut og gode kombinationer. Han vandt flere omgange.

Men hjemme i casinoet Emperors Palace, i to kilometers højde uden for Johannesburg i Sydafrika, måtte Muller (19-6-2, 13 KO) alligevel give fortabt over 23-årige Micki Nielsen, der vandt en sikker pointsejr efter at have haft Muller i gulvet i den sidste af de 10 omgange.

Det blev karrierens største sejr for Micki Nielsen, der dermed har kvalificeret sig til finalen i den såkaldte Super 4-turnering, hvor han møder en anden sydafrikaner, Kevin Lerena (15-1, 8 KO).

Albertslund-bokseren kom springende ud og leverede i de tre første omgange en række bomber med især sine hooks, der gang på gang sendte den tydeligvis hårdføre sydafrikaner sidelæns gennem ringen.

Muller er dog ikke blevet en populær skikkelse i Emperors Palace ved at give op eller gå baglæns, så han kæmpede sig i kraft af god kondition og stor arbejdsrate tilbage og tog et par omgange - og leverede et kæmpe uppercut, der kunne have sendt de fleste ned - inden Micki Nielsen igen havde fundet luft i de to kilometers højde til at skrue op for tempoet.

I 7. omgange dinglede Muller i et minuts tid og blev rykket rundt i alle verdenshjørner af enorme sving fra Nielsen, inden han fik styr på sig selv og reddede sig videre til 8. og 9. omgang, hvor begge var trætte og ikke traf meget.

Johnny Mullers ringhjørne lød til at ane, at deres bokser skulle stoppe Nielsen, eller i det mindste have ham i gulvet, for at vinde kampen, men det gik lige omvendt, da en kæmpe venstre og en opfølgning sendte Johnny Muller gennem tovene og til tælling i sidste omgang.

Se kampens afslutning her:

Med tællingen blev der sat en tyk streg under dommernes scorekort, som lød: 98-91, 96-93 og 95-94.

Micki Nielsen (22-0, 14 KO) bokser finale i Super 4 i Johannesburg den 22. oktober. Der er en præmiesum på 100.000 dollars, som deles 60/40 mellem vinder og taber. Nielsen er allerede rangeret i top-10 i cruiservægt hos flere af de store bokseforbund.

Så bredt smiler man, når man har fået nye tænder. (Foto: Cph Boxing) Boksning Micki i sit livs kamp: Lidt ligesom Tyson, ikk?

Micki 'One Punch' Nielsen ville ikke bryde øjenkontakten med sin kommende modstander, Johnny Muller fra Sydafrika (Foto: estebanquesada.com) Boksning Micki før skæbnekamp: Jeg ser ondere ud end jeg plejer

16 kommentarer
Vis kommentarer