Mikkel Kessler i retten: Anklaget for bil-snyd

Den tidligere mesterbokser, der er anklaget for at have indgået en proforma-aftale med henblik på at undgå at betale fuld registreringsafgift

Onsdag falder der afgørelse i sagen mod Mikkel Kessler, der er anklaget for at have indgået en proforma-aftale med et leasingfirma, for at undgå at betale fuld registreringsafgift. Foto: Jonas Olufsen/POLFOTO
Onsdag falder der afgørelse i sagen mod Mikkel Kessler, der er anklaget for at have indgået en proforma-aftale med et leasingfirma, for at undgå at betale fuld registreringsafgift. Foto: Jonas Olufsen/POLFOTO

Rettelse: Dommen falder først 27. juni uden retsmøde.

Mikkel Kessler er vant til at stå overfor en dommer i bokseringen, men 27. juni bliver det noget anderledes for den tidligere verdensmester. Her falder der dom i Østre Landsret i en sag, hvor Kessler er anklaget for at have indgået en proforma-aftale med et leasingfirma, for at undgå at betale fuld registreringsafgift på en bil, han havde købt.

Det er Skatteministeriet, der har rejst sagen, som på grund af sin principielle karakter er gået udenom byretten og direkte til landsretten. 

Anklage om falsk aftale
Kessler købte i 2013 en Toyota Supra for omkring en halv million kroner, som han efterfølgende solgte til leasingfirmaet Lux Leasing for blot 50.000.

Den 3. maj 2013 indgik Kessler og Lux Leasing så en leasingaftale om selv samme bil, og det betød, at Kessler ikke skulle betale den fulde registreringsafgift, men derimod en mindre, månedlig afgift.

Denne aftale kalder Skatteministeriet for en proforma-aftale, der havde til formål at slippe udenom registreringsafgiften, og derfor er sagen kommet i retten.

Købt - men ikke betalt
Ved retssagen tirsdag, hvor hovedpersonen selv var til stede, kom det blandt andet frem, at han aldrig har modtaget betalingen på 50.000 kroner fra Lux Leasing.

-- På grund af optræning til en boksekamp havde jeg meget andet i hovedet, og tidspunktet faldt også sammen med min fars død, lød fra en rolig Mikkel Kessler, da han iført en grå polo-shirt blev udspurgt.

Mikkel Kesslers comeback i bokseringen blev aldrig til noget. Foto: Lars Poulsen
Mikkel Kesslers comeback i bokseringen blev aldrig til noget. Foto: Lars Poulsen

Boksning Manager provokerer: Er Patrick for svær for Kessler?

Billy Joe Saunders smed tøjet som reaktion på modstanderens vægtproblemer. Foto: AP Boksning Håner modstander med nøgen-joke: Nu vil han møde stjernen

Kessler forklarede, at han dog flere gange havde rykket for pengene, men det mente Skatteministeriet ikke, at han kunne dokumentere.

Det fremgik desuden, at Kessler har fået foretaget væsentlige opgraderinger af bilen. Det fik advokat Bodil Søes Petersen, der fører sagen for Skatteministeriet, til at påpege det usædvanlige i at bruge penge på at opgradere en bil, man ikke selv ejer.

Lavere afgift ved leasing
Man skal betale registreringsafgift første gang, man indregistrerer et køretøj, og det gælder også, hvis man importerer et køretøj fra udlandet. Men i henhold til Registreringsafgiftslovens § 3b ser reglerne for registreringsafgifter anderledes ud, hvis der er tale om en leaset bil.

Hvis en leaset bil er ældre end tre år ved registreringspligtens indtræden, skal man kun betale 0,5 procent pct. af den beregnede registreringsafgift om måneden i den periode, man leaser bilen.

Der er derfor en anseelig økonomisk gevinst at hente, hvis man leaser i stedet for at eje bilen, og det vidste man godt hos LUX Leasing.

Leasingfirma var ulovligt
I 2013, blot to måneder efter at Kessler underskrev sin første leasingaftale med LUX Leasing, konfiskerede politiet samtlige af firmaets biler hjemme hos kunderne, fordi der var mistanke om, at Lux Leasing havde baseret deres leasingmodel på en ulovlig import-finte.

Ekstra Bladet kunne dengang oplyse, at leasingfirmaet med base i Virum var særligt populært blandt rockere og bandefolk, der kunne lease deres egne biler billigt. Den historie kan læses her.

Kesslers advokat ønskede i dag ikke at kommentere sagen.

Nora Mørk i en helt anden og lystig situation under et interview med Ekstra Bladet. Foto: Lars Poulsen Håndbold Spreder stjernens nøgenbilleder: Nu skal han betale rekord-erstatning

Her beslaglægger politiet en Corvette fra en Bandidos-rocker i Nordsjælland, der har leaset hos 'Lux Leasing'. (Foto: Allan Andersen/politirapporten.nu) 112 Sådan skaffer banderne billige biler

Boksning Smadrede Kessler: Nu har karrieren taget en helt anden retning

Serena Williams i sin opsigtsvækkende heldragt på det røde grus i Paris - hvor hun gjorde Grand Slam-comeback efter 16 måneders pause. Foto: All Over Tennis Mor-comeback i fantomdragt: Sådan har du aldrig set Serena før