Mogens Palles kup: Omvender MMA-profil til bokser

22-årige Mads Burnell dropper MMA og får i stedet professionel bokse-debut under Mogens Palle og Super-Brian ved et stævne i slutningen af april

Mogens Palle har hvervet sig endnu en bokser til sin stald. (Foto: Mogens Flindt)
Mogens Palle har hvervet sig endnu en bokser til sin stald. (Foto: Mogens Flindt)

Det kom som noget af en overraskelse, da Mogens Palle og Brian Nielsen tilbage i oktober sidste år annoncerede et comeback i dansk boksning.

Makkerparret, der op igennem 1990'erne var et uløseligt par som henholdsvis bokser og promoter, er blevet gendannet igen som en promotor-duo under navnet 'Danish Fight Night'.

I pressemeddelelsen for mindre end et halvt år siden gjorde 81-årige Mogens Palle det klart, at han og 'Super-Brian' vil forsøge at genoplive dansk boksning, som de mener, er ved at dø ud i mangel på gode talenter og store profiler.

Palle og Nielsen har allerede rørt på sig ved at hverve Lolenga Mock og Andreas Lynggaard, der begge kom i kamp i Herlev Hallen i december sidste år, da duoen debuterede som promotere.

Brian Nielsen og Mogens Palle ved pressemødet i oktober. (Foto: Jakob Jørgensen)
Brian Nielsen og Mogens Palle ved pressemødet i oktober. (Foto: Jakob Jørgensen)
 

Og nu har de endnu et nyt navn på plakaten til det kommende stævne i Frederiksberg Hallerne den 29. april .

22-årige Mads Burnell har valgt at skippe MMA og i stedet satse alt på en bokse-karriere, når han får debut som professionel under Palle og Nielsen.

- Jeg er 200 procent klar, og det er så blæret af Mogens Palle, at han giver mig chancen. Jeg er ikke nervøs, da jeg har kamp-erfaring som MMA-fighter, og jeg glæder mig rigtigt meget, siger Burnell til Ekstra Bladet.

Patrick Nielsen har sendt Rudy Markussen i gulvet. Nu kan en ny danskerkamp være undervejs (Foto: Jakob Jørgensen) Boksning Mogens Palle vil lokke Patrick Nielsen til nyt danskerbrag

Den unge bokser har de seneste år domineret i MMA-verden, men det har hele tiden været drømmen at slå igennem som bokser.

- Boksning er min første kærlighed. Jeg boksede et par år, da jeg var yngre, men amatør-miljøet herhjemme tændte mig ikke. MMA er også fedt, men nu har jeg pludselig fået chancen for at bokse en professionel kamp - det er for fedt, siger han.

I modsætning til boksning er der tilladt langt mere i MMA, hvor man blandt andet må sparke og give slag. Mads Burnell er ikke enig i, at kamp-sporten er farligere end boksning, men han erkender, at han har en anden stil på grund af sin baggrund.

- Jeg synes, hverken boksning eller MMA er farligt. Der sker også dødsfald og skader i andre sportsgrene. Kamplederen er professionel og dygtig, og han er der for at passe på dig. Jeg synes nærmest, boksning er farligere, da det er tilladt at bokse videre, hvis du er blevet slået ned. I MMA bliver du stoppet med det samme, siger han og giver sin vurdering af, hvad der gør ham anderledes i forhold til andre danske boksere.

Burnell er ikke nervøs for sin bokse-debut. (Foto: Palle Schultz)
Burnell er ikke nervøs for sin bokse-debut. (Foto: Palle Schultz)
 

- Jeg har en anderledes stil end dem, der bokser herhjemme. Rigtig mange boksere står oprejst, sender et eller to stød, som nærmest altid er lige på og hårdt. Jeg er mere aggressiv og velovervejet. Det er ikke den typiske europæiske stil. Det er svært at forklare, så jeg vil opfordre folk til at komme og se mig i aktion, siger han.

Burnells første professionelle boksekamp bliver mod portugisiske Gonzalo Piementa, der stoppede danske Morten Olsen ved stævnet i Herlev i december.

Mogens Palle er imponeret over weltervægteren, og han står klar med en kontrakt, hvis Burnell overbeviser promoteren i debuten.

- Mads Burnell har henvendt sig med et ønske om at blive testet i professional boksning. Under en trænings-session har Mads i den grad imponeret os med bevægelighed, teknik og dynamit i handskerne, hvorfor han nu får chancen mod portugiseren Piementa, siger Mogens Palle.

Til Danish Fight Night i Frederiksberg Hallerne skal andre boksere fra promotor-duoens stald også i kamp - blandt andet Jesper Morell og Lolenga Mock.

Der er en grund til, at 43-årige Lolenga Mock stadig kan gå i ringen og levere en hård, hård kamp: Aarhus-bokseren er fit som få. Mogens Palle (t.h.) tjekker lige vægten. (Foto: Jakob Jørgensen) Boksning 'Fede svin!' Så er Palle og Super-Brian tilbage

TV: Her kan du se lidt mere til debutanten Mads Burnell:

20 kommentarer
Vis kommentarer