Muhammad Ali’s bitre søn: Jeg lever for 50 kroner om dagen

Bokselegendens eneste biologiske søn troede han skulle arve millioner men føler sig nu forbigået af boet og skal holde jul uden en krone på lommen

Muhammad Ali Jr føler sig efterladt uden familiens velvilje. Foto: Ritzau Scanpix
Muhammad Ali Jr føler sig efterladt uden familiens velvilje. Foto: Ritzau Scanpix

Muhammad Ali Junior, den afdøde bokselegendes eneste biologiske søn, må hutle sig frem med småjobs og lever for under 50 kroner om dagen.

Han havde regnet med at arve et beløb svarende til godt 33 millioner kroner efter faderens død i 2016, 74 år gammel.

Men han fortæller til Daily Mirror, at han kun modtager småbeløb fra boet, og det betyder, at han må holde jul uden en cent på lommen.

- Jeg har ingen planer for julen. Jeg prøver bare at holde mig i live, siger han til avisen.

- Jeg tager imod hvad som helst, byggearbejde, opbrydning af cement, malerarbejde, men lige nu har jeg ingenting at lave. Jeg laver også gartnerarbejde og renser kloakker. Min ven lader mig låne hans udstyr, og så får han halvdelen.

Mesteren Ali med sønnen Junior i Las Vegas i 1975. Foto: AP
Mesteren Ali med sønnen Junior i Las Vegas i 1975. Foto: AP

46-årige Junior bor på et lejet værelse i en lejlighed i Miami, mens hans fraskilte kone og deres to mindre børn bor i Englewood i Chicago, et område med en af USA’s højeste kriminalitetsrater.

De er knap på talefod, efter at hun i 2016 gav et interview, hvor hun – i følge ham – fejlagtigt sagde, at han var stukket af til Florida med sin formue.

Han hævder derimod, at han flyttede for at være nærmere sin mor, Khalilah, boksekoryfæets anden kone i perioden fra 1967-77, og for at finde arbejde. Det sidste lykkedes ikke.

Han havde forventet at dele sin fars ejendom til en anslået værdi af 330 millioner kroner med sin fars fjerde kone, Lonnie, hans syv døtre og den adopterede søn, Assad.

Der har dog i årtier været spændinger i familien, og 61-årie Lonnie har angiveligt haft juridisk kontrol over formuen, fordi hun hjalp Ali med at formulere hans testamente.

Ali og hans mor Khalilah til et anti-Trump møde sidste år. Foto: Ritzau Scanpix
Ali og hans mor Khalilah til et anti-Trump møde sidste år. Foto: Ritzau Scanpix

Junior hævder, at boet udbetaler 1.000 dollars til ham om måneden, hvoraf en stor del går til husleje. Han har ingen bankkonto og skal betale for at indløse check’en, hvilket efterlader ham med under 50 kroner om dagen.

- Jeg savner mine børn så meget. Min kone siger, jeg svigtede dem og fik millioner, men det var forkert. Selv om jeg ingen penge har, ville jeg elske at kunne sende penge til mine børn og kunne købe en flybillet til Chicago.

Han føler sig magtesløs i forhold til den del af familien, der kontrollerer boet.

- Jeg har det ad helvede til med det, men hvad kan jeg gøre?

- Jeg prøver at få flere penge udbetalt, men det vil de ikke. De siger, at jeg kan få flere, hvis jeg får brug for dem, men sidste gang skar de i stedet ned på mit beløb, siger han til Daily Mirror, der forgæves har forsøgt at indhente en kommentar fra boet efter manden, der betragtes som historiens største bokser.

Han storhed har tilsyneladende ikke smittet af på hans efterkommere.

Se også: Kæmpede mod Kessler: Nu er han død efter kort tids sygdom

Se også: Historisk bokser indlagt efter voldsom knockout: I kritisk tilstand

Se også: Angreb gik helt galt: Dommer nedlagt i brutal dobbeltknockout

Mikkel Kessler vender tilbage til bokseringen, når han lørdag den 22. september er den bærende ekspert for Viaplay under braget mellem Anthony Joshua og Alexander Povetkin. Foto: Niels Meilvang/Ritzau Scanpix Sport og Spil Mikkel Kessler: - Jeg ville lave en Muhammad Ali

 

 

 

137 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere