Mystisk dopinganklage mod dansk topbokser

Micki Nielsen har ifølge sydafrikanske antidopingmyndigheder afleveret en positiv dopingprøve. Der er dog stor usikkerhed om prøven

Micki Nielsen er under dopinganklage fra Sydafrika. Foto: TV3 Sport
Micki Nielsen er under dopinganklage fra Sydafrika. Foto: TV3 Sport

Den danske bokser Micki Nielsen er havnet i en noget prekær situation.

Den hårdtslående dansker er nemlig ifølge Sydafrikas dopingmyndigheder blevet testet positiv for brug af steroider under en kamp i Sydafrika i fjor. Men samtidig hersker der stor usikkerhed om prøvens gyldighed.

Det skriver BT.

Den positive dopingprøve skulle være afgivet i forbindelse med Micki Nielsens sejr over sydafrikanske Johnny Muller 11. juni 2016.

Se kampens afslutning her:

Det var den sydafrikanske promotor Rodney Berman, der i første omgang viderebragte resultatet fra den omkring syv måneder gamle dopingtest på sin hjemmeside.

BT har været i kontakt med Khalid Galant, som er chef for South African Institute for Drug-Free Sport - svarende til Anti Doping Danmark. Galant bekræfter Bermans oplysninger over for den danske avis:

- Jeg kan bekræfte, at der er en positiv dopingprøve fra en dansk bokser. Jeg kan ikke kommentere yderligere, fordi det er en dansk atlet. Alle detaljer om testen vil Anti Doping Danmark være i stand til at kommentere, siger han til BT.

Hos Anti Doping Danmark ønsker man ikke at kommentere sagen over for BT, da Micki Nielsen er blevet testet under et kontrolprogram, der ikke hører under det internationale antidopingagentur, WADA, og dermed også det danske.

Der er stor usikkerhed om Micki Nielsens dopingprøve, og bokserens lejr fastholder hans uskyld. Foto: TV3 Sport
Der er stor usikkerhed om Micki Nielsens dopingprøve, og bokserens lejr fastholder hans uskyld. Foto: TV3 Sport
 

Som svaret fra den danske antidopingmyndighed antyder, er der stor usikkerhed om dopingprøvens validitet, og selv promotor Rodney Berman kalder testens resultat for meget usikkert. Han slår fast, han ikke mener, man kan konkludere, at danskeren er skyldig.

Usikkerheden skyldes blandt andet, at testen i sin tid blev sendt til Doha, hvor Anti Doping Lab Qatar har stået for analysen og umiddelbart har været syv måneder om at frembringe resultatet.

Samme laboratorium er i øjeblikket suspenderet i WADA-regi, fordi det ikke lever op til de internationale standarder i forhold til at levere troværdige testresultater, skriver BT.

Micki Nielsen ønsker ikke at udtale sig om sagen, men hans manager, Simon Lundt, siger til avisen, at bokseren er uskyldig og aldrig har rørt doping.

Se også: Stortudende Patrick opkalder sin søn efter bokseidol

Se også: Micki Nielsen taber nøglekamp: Her får han en på skrinet

Se også: Micki buldrer mod verdenstoppen: Jeg vil det her

Se også: Micki Nielsen bomber sig i boksefinale

25 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere