Ny verdensmester i mellemvægt

Irske Andy Lee, der tidligere har sparret med Patrick Nielsen, var i gulvet to gange, før han tabte sit WBO-bælte i mellemvægt

Andy Lee virkede meget hårdt ramt i 3. omgang af sit forsvar af WBO-titlen i mellemvægt. Han endte da også med at tabe, men ikke på knockout. (Foto: AP)
Andy Lee virkede meget hårdt ramt i 3. omgang af sit forsvar af WBO-titlen i mellemvægt. Han endte da også med at tabe, men ikke på knockout. (Foto: AP)

Der var masser af boksekampe lørdag aften, og en af dem involverede irske Andy Lee, der i MEN Arena i Manchester mistede sit WBO-bælte i mellemvægt til engelske Billy Joe Saunders.

Det udviklede sig til en taktisk kamp mellem de to højrefodsboksere, men først efter, at Lee havde været i gulvet to gange i 3. omgang.

Andy Lee må se i øjnene, at titlen er tabt. (Foto: PA)
Andy Lee må se i øjnene, at titlen er tabt. (Foto: PA)

Fra da af begyndte den irske traveller, der er grandfætter til sværvægtsmesteren Tyson Fury, at passe bedre på sig selv. Han prøvede at jabbe og bokse sig til sejren, og det var nær lykkedes.

Først skulle han dog lige samle sig selv op efter et præcist, kort højre hook, der sendte ham så hårdt i kanvassen i 3. omgang, at han ikke lignede en mand, der ville komme op igen.

Op kom ireren dog, og han var nede endnu en gang, inden det lykkedes ham at ride stormen af. Resten af kampen søgte Lee at udnytte sin fordel i rækkevidde, men han fik lige nøjagtig ikke indhentet det tabte overfor den bevægelige, teknisk dygtige Saunders.

Andy Lee kunne ikke få ordentligt ram på Billy Joe Saunders, der bevægede sig godt hele aftenen. (Foto: PA)
Andy Lee kunne ikke få ordentligt ram på Billy Joe Saunders, der bevægede sig godt hele aftenen. (Foto: PA)

Billy Joe Saunders (23-0, 12 KO) vandt en snæver majority decision med 115-111, 114-112 og 113-113 og kan nu begyndte at drømme om en kamp mod KO-sensationen Gennady Golovkin.

Også i Sverige var der gang i boksningen lørdag aften, idet flere af de bedste svenske boksere var i aktion på den blot anden Nordic Fight Night hinsidan.

Letsværvægteren Erik Skoglund (24-0, 11 KO) sejrede i sin hjemby Nyköping, syd for Stockholm, tårnhøjt på point mod amerikanske Dereck Edwards (27-6-1, 14 KO). Det var Skoglunds anden kamp inden for et par måneder, efter at en diskusprolaps ellers har holdt ham ude af ringen i et år.

Se tv fra Skoglunds kamp her:

Det lykkedes ved samme stævne den svenske OL-bokser fra 2012, Anthony Yigit (16-0-1, 7 KO), at udklassere et meget bekendt navn i form af DeMarcus 'Chop Chop' Corley (42-26-1, 26 KO), der tidligere har været i ringen med folk som Mayweather, Cotto, Maidana, Matthysse og Provodnikov

Den tidligere verdensmester er blevet 41 år, og han har lidt mange af karrierens nederlag i de sidste seks år. Mod hurtige, pågående Yigit var Corley da også overmatchet på alle områder, selvom han så veltrænet ud. Amerikaneren opgav i ringhjørnet efter 4. omgang.

Supermellemvægteren Oscar Ahlin (13-1, 11 KO) vandt desuden på et rent knockout, da han med et kort, veludført hook sendte russiske Varazdat Chernikov (10-3, 5 KO) baglæns i kanvassen allerede i 1. omgang.

2 kommentarer
Vis kommentarer