Obama og Trump enige: Ali var den største

Den amerikanske præsident Barack Obama er blandt de mange kendte, der hylder Muhammad Ali

Den amerikanske præsident er blandt de mange, der hylder afdøde Muhammad Ali. (Foto: AP)
Den amerikanske præsident er blandt de mange, der hylder afdøde Muhammad Ali. (Foto: AP)

- Muhammad Ali var den største. Punktum.

Sådan lyder de indledende ord fra USA's præsident, Barack Obama, der efter Muhammad Alis død tidligt lørdag dansk tid lovpriser ham i en udtalelse.

Han siger, at både han og den amerikanske førstedame, Michelle Obama, er i sorg, efter at bokselegenden afgik ved døden i en alder af 74 år.

- Ligesom alle andre på den her klode, så sørger Michelle og jeg over hans død. Men samtidig er vi også taknemmelige over for gud, for at vi har været så heldige at kende ham, lyder det fra den amerikanske præsident ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Han var en ligeså dygtig poet som bokser i ringen, men han var samtidig også en mand, der kæmpede for, hvad der var rigtigt. En mand, der kæmpede for os.

Her er nogle af højdepunkterne fra den storslåede karriere (Video: AP)

Muhammad Alis død blev afsløret på et baseball-stadion i Miami to timer før alle andre steder (Foto: AP) Boksning Afslørede Muhammad Alis død - to timer før han var død

Præsidenten skriver, at han har et par af Muhammad Alis boksehandsker i sit kontor i Det Hvide Hus. Ved siden af handskerne er det ikoniske billede af en kun 22-årig Muhammad Ali, der netop har besejret landsmanden Sonny Liston.

- Han var selvfølgelig ikke perfekt. Han var magisk i ringen, men kunne også være ubetænksom med sine ord og fyldt med modsigelser. Men hans fantastiske, smittende og uskyldige væsen gav ham i sidste ende flere venner end fjender, lyder det.

Bokselegenden blev døbt Cassius Clay, men skiftede navn til Muhammad Ali, da han blev optaget i den muslimske forening Nation of Islam. Han var verdensmester i sværvægt tre gange, før han stoppede sin boksekarriere i 1981.

 

Den nuværende amerikanske præsident er langt fra den eneste, der har vist bokseikonet den sidste respekt.

Også manden, der kan afløse Obama i Det Hvide Hus, den republikanske præsidentkandidat Donald Trump, hylder Ali på Twitter.

- I sandhed en stor mester og en fantastisk fyr. Han vil blive savnet af alle, skriver Trump, der ellers for nylig hævdede, at der ikke fandtes nogen store muslimske sportsstjerner, selvom Muhammad Ali vedkendte sig Islam.

Også manden, der af mange betragtes som alle tiders største fodboldspiller, brasilianske Pelé, hylder Ali.

- Muhammad Ali var min ven, min helt og mit idol, skriver brasilianeren.

Herunder kan du se nogle af de øvrige hyldester fra Twitter.

Muhammad Ali er af mange iagttagere betegnet som den største bokser nogensinde.

Joe Frazier efter 'The Thrilla in Manila' - han glemte aldrig hadet til Muhammad Ali. (Foto: AP) Boksning 40 år siden ’The Thrilla in Manila’: Ondsindet Ali ødelagde Frazier - og omvendt

Brian Nielsen har det skidt med Muhammad Alis død (Foto: Jakob Jørgensen) Boksning Super-Brian og Kessler i sorg: Ali var enestående

I 1979 fik Danmark besøg af den karismatiske, og i manges øjne, verdens bedste sværvægtsbokser nogensinde: Cassius Clay alias Muhammad Ali. Han boksede to showkampe (5 runder, 2 min. per runde) mod Alonzo Johnson og Jimmy Ellis i Randers d. 27. maj 1979. Fredag aften døde han, 74 år gammel. (Polfoto) Boksning Quiz: Hvor godt kender du Muhammad Ali?

Her ryger Sonny Liston i kanvassen: