Optrapper boksekrig: Palle vil skide dem en hatfuld!

Mogens Palle og Brian Nielsen napper bokser fra Team Vester – og langer ud efter Team Sauerland

På et dansk boksemarked, der lige nu er mættet med hele tre promotorer, har Mogens Palle og Brian Nielsen haft snøren ude efter et par af Team Vesters boksere, Osama Hadifi og Dina Thorslund.

Se også: Promotorer i slagsmål: Boksestrid kan ende i retten

Også Team Sauerland har vist interesse for den Aarhus-baserede promotorforretnings trumfkort, idet den tyske storpromotor til sit sidste stævne lånte det største kvindelige talent i Danmark, Dina Thorslund, og der er mulighed for, at hun får to kampe mere på Sauerland-stævner.

Udover den fælles interesse for de største boksetalenter i landet holder enigheden også op der for promotorerne.

Mogens Palle langer således igen ud efter sin gamle ærkerival, Team Sauerland, som Palle beskylder for at have ødelagt dansk boksning.

Intet godt for dansk boksning
- De har ikke gjort noget som helst godt for dansk boksning. Hvis jeg kom til Tyskland og opførte mig, som de har gjort i Danmark, så ville jeg få det meget svært, siger Palle.

- Problemet er blot, at de danske medier fuldstændig er i lommen på Sauerland. Ingen medier forholder sig kritisk til, hvad de siger, og hvad de gør. Alt, hvad der kommer fra dem, sluger medierne rådt. Det er sørgeligt, men desværre kendsgerningen.

- Hvordan kan man lave aftaler med bokserne om, at deres kontrakt bliver ophævet, hvis de taber én kamp? Sådan arbejder Sauerland.

- De laver også aftaler med boksere, der selv skal betale modstanderne eller aflønnes med 50 fribilletter for at bokse. Hvis det er måden at holde boksningen i gang i Danmark, så siger jeg bare tak, lyder det fra Palle, der under ingen omstændigheder vil sammenlignes med Team Sauerland.

Se også: Mogens Palle vil lokke Patrick Nielsen til nyt danskerbrag

- Jeg er her udelukkende på grund af det sportslige. Jeg tænker altid på sportslige perspektiver, før jeg tænker på det økonomiske. Sauerland tænker kun på pengene. Ikke noget andet.

Driller ikke Sauerland
- Lad mig give et eksempel på, hvordan de driver forretning. Sauerland har haft en tv-aftale i Tyskland med ARD, hvor de har fået 114 mio. kr. om året. Men de udbetaler først pengene til deres boksere 21 dage efter et stævne.

- Det gør de, fordi de først skal have tv-pengene, før bokserne får deres honorar. Det er på den måde, jeg mener, at de ikke arbejder med deres egne penge.

- Det er fuldstændig nonsens, når nogen begynder at tale om, jeg kun er kommet tilbage kun for at drille Sauerland. Helt ærligt så vil jeg skide Sauerland en hatfuld. Hvorfor skulle jeg så bruge 500.000 kr. på det stævne, vi havde i december?

- Det, der driver mig, er de sportslige perspektiver. Jeg brænder for at bygge nye boksere op. Så håber jeg blot, at jeg når at opleve, at de får titelkampe, siger Mogens Palle, der er 81 år.

Boksningen i Danmark er bedre nu
Nisse Sauerland, der har ansvaret for Team Sauerlands stævner i Danmark, ryster på hovedet af den hårde kritik fra den danske promotorlegende.

- Vi har betalt de største beløb for, at boksere kunne bokse i Danmark, boksere, som Mogens engang promoverede.

- Vi kan godt lide Mogens. Han har gjort store ting for sporten, men at han nu dukker op igen og siger den slags, efter at vi har investeret store summer i Nordic Fight Night, er lidt fjollet. Hvor har Mogens været de sidste fem år, mens vi har holdt boksning i live i Danmark? spørger Nisse Sauerland.

- Vi overtog det danske marked, da der kun var Kessler og måske fire andre. Vi har koncentreret os om de boksere, som vi tror på – Dennis Ceylan, Micki Nielsen, Abdul Khattab, Rashid Kassem, og selvfølgelig Patrick Nielsen. Vi har givet andre folk muligheden for at bokse, så vi kunne se dem an, og nu har vi en god gruppe, som kan nå langt.

- Boksning i Danmark er et meget bedre sted nu, end det var, da vi startede, og det bliver bare bedre, mener Sauerland.

Nisse Sauerland håber, der er plads til alle tre promotorer på det danske marked, da han mener, det er godt for sporten.

Til gengæld er han ikke 100 procent overbevist om, at en kamp mellem Patrick Nielsen og Mogens Palles veteran Lolenga Mock, som der har været talt om, er vejen frem for hans 24-årige supermellemvægter. En kamp, som Mogens Palle gerne ser lavet.

- Vi har ikke modtaget et tilbud på den kamp, og Mogens har allerede forhørt sig om mulige modstandere til Mocks næste kamp (til et stævne i februar, red.). Mock havde nær tabt sin sidste kamp, og han er i sin karrieres efterår.

- Men hvis det er en kamp, folk vil se, så gør vi det. Men lige nu bruger Mogens bare vores navn, og Patricks navn, for at promovere sine shows, mener Nisse Sauerland.

Lolenga Mock (t.h.) vandt 4. december over en ung italiener, da Mogens Palle og Brian Nielsen afholdt deres første stævne som promotorpar. (Foto: Mogens Flindt) Boksning - 22. dec. 2015 - kl. 09:46 Jeg vil banke respekt ind i Patrick Nielsen

Patrick Nielsen ventes ikke at bokse igen før marts eller april.

Overlever ikke uden tv-aftale
Den mindste af de tre promotorer, Vester-boxing, har kniven for struben.

Den lille boksestald med Anders og Allan Vester – far og søn – der kører forretningen, kæmper for at få butikken til at løbe rundt.

Hvis forretningen på sigt skal overleve, er det altafgørende med en tv-aftale.

- Vi er i forhandlinger og har bestemt ikke opgivet. Men det er indlysende, at vi skal have en tv-aftale for at få butikken til at løbe rundt. Men det skal vi også for at lave større stævner, siger Allan Vester.

Det kom meget bag på ham, at Mogens Palle pludselig dukkede op igen.

- Jeg havde aldrig regnet med, at Mogens Palle kom tilbage. Det var også en stor overraskelse, at han straks fik en tv-aftale, siger Allan Vester, der er klar til at tage kampen op med Sauerland og Mogens Palle samt Brian Nielsen.

- Om der er plads til tre promotorer i Danmark, kan kun tiden vise. Vi har i hvert fald ikke tænkt os at give op. Lige nu er vi i forhandlinger om en tv-aftale. Og så må vi se, hvor det hele ender, siger Allan Vester.

10 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere