Osamas dagbog: Sådan er følelsen før en boksekamp

Mogens Palle og Brian Nielsen holder lørdag Danish Fight Night i Frederiksberg-Hallerne - vi har fulgt en af bokserne, finansøkonomen Osama Hadifi, i dagene op til stævnet

Osama Hadifi blev fredag vejet ind til sin kamp lørdag aften i Frederiksberg-Hallerne, hvor der afvikles Danish Fight Night. Det næste døgn tager han 4-5 kg på, efter at han har sultet sig hele ugen for at komme i vægt. (Foto: Jakob Jørgensen)
Osama Hadifi blev fredag vejet ind til sin kamp lørdag aften i Frederiksberg-Hallerne, hvor der afvikles Danish Fight Night. Det næste døgn tager han 4-5 kg på, efter at han har sultet sig hele ugen for at komme i vægt. (Foto: Jakob Jørgensen)
Følg Boksning

Osama Hadifi er 30 år gammel, opvokset på Frederiksberg, finansøkonom i Danske Bank. Og så er han bokser med stribevis af DM-titler på cv'et. Som professionel vandt Hadifi (11-1, 11 KO) sine første 11 kampe på knockout, før han blev stoppet af den tidligere verdensmester DeMarcus Corley i foråret 2016. Den danske letvægter fortæller i dagene op til kampen 4. juni mod Congo-bokseren Clark Telamanou (4-2-1, 1 KO) hjemme i Frederiksberg-Hallerne om, hvordan det er at gå ind til en kamp som prof-bokser.

- Nu er jeg blevet vejet ind til min kamp lørdag aften mod Clark Telamanou, så nu skal jeg hjem og have noget spise! Jeg får en masse små måltider og drikker en masse væske i døgnet op til kampen. Jeg har virkelig drænet mig selv.

- Jeg skal nok ud og have en bøf med sovs og kartofler. Jeg er lidt for doven til selv at lave den. En masse pastaretter, kulhydrater, så jeg får fyldt energidepoterne op.

- Men jeg kan ikke bare spise uhæmmet. For hvis man så bliver ramt hårdt i sækken under kampen, er det ikke så godt. Man skal spise, til man er mæt, men man skal ikke overæde. Det er derfor, det er vigtigt, at man tager en masse små måltider, så man hele tiden fordøjer maden i stedet for at spise to-tre store måltider.

- Jeg har tabt seks kilo på de sidste fem dage, fra 68 til 62 kg, der omkring. Nu tager jeg fire-fem kilo på igen inden kampen. Men det meste af det er væske.

- Hvis man ikke er rutineret, så kan man godt blive nervøs og få svært ved at sove dagen før. Nu har jeg haft en rimelig travl uge, både på arbejde og med træning og så videre, og når jeg så får noget at spise, så bliver jeg ekstra træt. Så jeg får ingen problemer med at sove.

- På kampdagen står jeg tidligt op, spiser noget morgenmad. Ser noget tv. Får noget frokost. Falder i søvn igen. Når jeg så står op igen, spiser jeg lidt mere, og så tager jeg ud til stævnet.

- Jeg kan godt lide at komme ud og se nogle af kampene, før jeg selv skal i ringen. Man bruger rigtig lang tid på at forberede sig. Også forberede sig mentalt. Men det er mere helt op til kampen, når man har varmet op.

- Jeg kommer ind i omklædningsrummet og ligger mine ting frem og gør klar. Så får jeg håndbind på. Det håndbind tager nok en halv time at få på. Det kan også tage mere. Man lægger dem ordentligt på, og så begynder man at tage resten af udstyret på, varmer op på plethandsker.

- Jeg har trænet med min ven Ali Reza Farahnak de sidste par uger, fordi min normale træner, Hadi Hamane, er blevet syg. Men det klarer vi også. Ali kender mig rigtig godt, så det bør ikke være noget problem.

- Cirka fem minutter før man skal ind, stopper man med at varme op. Så fokuserer man 100 procent på kampen. Som regel har jeg et håndklæde over hovedet. Så lader jeg op, indtil der bliver kaldt på mig.

- Det er fedt at komme ind i hallen. Det er der, hvor man kan begynde at mærke det i maven, at det lige kribler. Det er ikke så meget vejen derop, det er mere det at træde på det første trin på vej op i ringen. Der tænker man lige: 'Ok, hvad er det nu, jeg har gang i? Nu er jeg her igen!'

- Han er lav, virker fysisk stærk. Jeg har set ham bokse, studeret nogle af hans kampe. Vi har lagt en taktik. Han bokser ret godt. Han er ikke dårlig. Han er hurtig, og han er fysisk stærk. Han er ikke blevet stoppet i nogen af hans kampe. Han kan godt tage nogle på skallen.

- Der var ikke nogen af os, der sagde noget til indvejningen, da vi stod ansigt til ansigt. Der var ikke rigtig noget. Det kommer altid an på, hvad det er for nogle personer, der skal i ringen med hinanden. Der er mange boksere, som er rigtig 'cocky', flabede.

Foruroligende tavshed før boksekrig

- Men det er lidt fra bokser til bokser. Jeg har det med at respektere alle boksere. At de stiller op og går i ringen er allerede respekt i sig selv. Der er ingen grund til at ydmyge nogen, bare fordi man kan gøre det. Og man ved aldrig, hvad der kan ske i boksning.

- Jeg har lige fået at vide, at Muhammad Ali er død. Han var en stor inspiration for mig. Hvil i fred.

Osamas dagbog: Han ryger ned!

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind