Patrick fik en åbenbaring: Det hele kører bare for mig!

Efter sin voldsomme knockout i oktober sidste år gør Patrick Nielsen comeback i april, idet han har set lyset og genfundet sin kærlighed til boksning

Patrick Nielsen er parat til at give drømmen om et VM-bælte endnu en chance, og han indleder sin vej mod trofæet i Tyskland i april. Foto: Tariq Mikkel Khan.
Patrick Nielsen er parat til at give drømmen om et VM-bælte endnu en chance, og han indleder sin vej mod trofæet i Tyskland i april. Foto: Tariq Mikkel Khan.
Følg Boksning

Nedtrykt og mismodig efter sin voldsomme knockout i kampen mod John Ryder i oktober havde Patrick Nielsen længe svært ved at finde mening med tilværelsen som professionel bokser, men nu har han annonceret sit comeback og sin intention om at opfylde sin drøm om et VM-bælte.

I april møder han i Tyskland den 38-årige tidligere verdensmester Arthur Abraham, som er en absolut kvalificeret modstander. Et dristigt valg at acceptere en så rutineret modstander i en altafgørende comeback-kamp, kunne man mene.

- Ja, men jeg har accepteret at møde ham, fordi jeg er sikker på, at jeg kan vinde, og jeg er sikker på, at jeg gør det, siger Patrick Nielsen til Ekstra Bladet.

- Man kunne selvfølgelig godt starte småt ud og så arbejde sig op igen, men det gider jeg ikke. Jeg vil tilbage på toppen. Nu er det på tide, at jeg viser, hvem jeg er, så jeg springer lige ud i det. Jeg ved, at jeg er klar denne gang, for det hele kører bare for mig lige nu.

- Hvordan forbereder du dig på, at det kan gå galt mod Abraham?

- Det skænker jeg ikke en tanke. Det har jeg ikke tid til at tænke på nu. Hvis det sker, så tager jeg det til den tid, siger Patrick Nielsen.

- Det her er uden tvivl alt eller intet. Jeg har fået denne chance, og den griber jeg, selv om jeg ved, at det er vind eller forsvind.

- Det er også en stærk motivation for mig. Jeg ved, hvad der skal til. Jeg har været nede ad alle de grimme stier, så jeg ved, at det ikke kan blive værre, siger Patrick Nielsen.

Patrick græd i omklædningsrummet: Overvejer at stoppe

Rystet Sauerland saver Patrick ned: Useriøs og færdig

Patrick Nielsens karriere nåede et lavpunkt, da han tabte til John Ryder i oktober. Nu er han ved at rejse til og stræber atter efter at blive verdens bedste. Foto: TV 3 Sport.
Patrick Nielsens karriere nåede et lavpunkt, da han tabte til John Ryder i oktober. Nu er han ved at rejse til og stræber atter efter at blive verdens bedste. Foto: TV 3 Sport.

På randen af sammenbrud efter total ydmygelse: Stop nu for faen!

Efter knockouten i oktober gik der en måned, før Patrick Nielsen besluttede sig til at fortsætte karrieren, og det skete i erkendelse af, at han havde bevæget sig væk fra sit udgangspunkt som bokser og derfor ikke rent mentalt havde været fuldt ud til stede i sin stræben efter en VM-kamp.

- Jeg havde glemt, hvorfor jeg overhovedet begyndte at bokse. Det gjorde jeg jo, fordi jeg elsker den her sport. Jeg elsker og lever for at bokse, siger Patrick Nielsen.

- Drømmen har jeg ikke forfulgt 100 procent. Der har været for mange små afvigelser fra den lige vej, men nu har jeg genfundet drømmen. For en sjælden gangs skyld føler jeg, at jeg har hovedet med. Som bokser kan man være i sit livs bedste form, men har man ikke hovedet med, så kan det være ligegyldigt.

- Sådan har jeg haft det. Jeg har manglet troen på mig selv, og så glemmer man let, at der er en modstander derude, der står tidligere op end en selv, fordi han vil være bedre, og som træner hårdere, fordi han vil vinde. Nu er det mig, der står tidligst op, og det er mig, der træner længst, siger Nielsen, som pludselig en dag så lyset og vidste, hvilken vej han skulle gå i livet.

- Jeg gik længe rundt uden rigtigt at vide, hvad fanden jeg egentlig gik og lavede, men lidt efter lidt fik jeg selvtilliden tilbage, og så pludselig en dag skinnede solen på mig på en helt særlig måde, og så stod alt med ét lysende klart for mig igen, og jeg vidste, hvad jeg ville.

- Det lyder næsten som en religiøs oplevelse?

- Haha, ja, jeg fik en åbenbaring, siger Patrick Nielsen, som også har oplevet en omvæltning i sit liv med faderrollen, som han fik sidste år i januar.

- Det forandrer jo alt. Jeg har en lille dreng, som jeg skal vise, at hvis man tror på sig selv og går den rigtige vej, så behøves livet ikke være så svært.

- Jeg har også i løbet af kort tid mistet tre mennesker, der stod mig utroligt nær. Det giver et helt nyt perspektiv på livet. Det var tre dødsfald, der ramte mig hårdt. Først døde min gode ven, som var som en storebror for mig, og siden min oldemor og min onkel.

- Det fik mig til at forstå, at man må gøre noget med sit liv, for lige pludselig kan det være slut. Jeg er langt mere fokuseret nu, end jeg var for bare et halvt år siden.

- Det er svært at forklare, hvad der er sket med mig, men der er helt sikkert sket et eller andet, siger Patrick Nielsen.

UHYGGELIG KNOUCKOUT: PATRICK HAMRET I GULVET!

Officielt: Patrick Nielsen gør comeback i kæmpe brag

Dropper Patrick - men beholder bror

Kæmpe tragedie: Bokser død få dage efter sejr

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+