Patrick inden lørdagens comeback: Giv mig nu et stort navn

- Det skal være i år, hvor jeg møder en af de store fra top 10 i supermellemvægt, siger Patrick Nielsen, der i aften i Struer møder frem med ny motivation efter en lang pause

Patrick Nielsen vil møde et stort navn. Foto: Jakob Jørgensen
Patrick Nielsen vil møde et stort navn. Foto: Jakob Jørgensen

13 måneders boksepause har gjort godt for Patrick Nielsen.

Når han lørdag aften går i ringen i Struer mod colombianeren Bebi Berrocal bliver det ifølge den 25-årige Albertslund-knægt en ny udgave af supermellemvægteren, som det danske boksepublikum får at se.

- Jeg havde troet, jeg ville være rusten efter den lange pause, men efter den sparring jeg har haft, føler jeg mig meget stærkt rustet. Jeg er glædelig overrasket over, hvor fint det ser ud, siger Patrick Nielsen.

Ny boksestil
- Jeg har udviklet en ny boksestil, som jeg gerne vil prøve af. Samtidig føler jeg mig mere selvsikker og har lært utrolig meget af den her pause. En pause, der på mange måder har givet mig noget at tænke over. Jeg har tidligere måske haft tendens til at miste lidt fokus. Derfor bliver det en mere velovervejet og moden bokser, der nu er tilbage i ringen, forsikrer den 25-årige.

- Efter jeg er blevet far og haft en lang pause, føler jeg et større overskud til at give alt for boksningen, forklarer Patrick Nielsen, der har haft meget at tænke på op til sit comeback. Sidste fredag blev han far til en dreng, Oscar. Mandag i denne uge kom så beskeden om hans gode ven og ’falske’ storebror, Jørgen Lund, var blevet dræbt.

- Min søn skal hedde Oscar. Han er opkaldt efter mit store bokseidol Oscar De La Hoya, forklarer bokseren, der kalder det livets største oplevelse at blive far.

Patrick Nielsen træner i Fitness.dk i Valby med sin nye træner Gutte Løiborg. Foto: Jakob Jørgensen
Patrick Nielsen træner i Fitness.dk i Valby med sin nye træner Gutte Løiborg. Foto: Jakob Jørgensen
 

Tre brud i hånden
Han skulle have bokset tilbage i maj, men måtte melde fra, fordi venstrehånden var brækket to steder.

- Jeg fik faktisk tre brud i hånden. Hånden var brækket to steder og samtidig måtte en knogle opereres ud af håndleddet.

- Jeg skulle holde mig fuldstændig i ro i to måneder. Først efter tre måneder måtte jeg begynde at løbe. Faktisk fik jeg først boksehandsker på i slutningen af oktober, forklarer han.

Den 25-årige supermellemvægter kan fremvise en forholdsvis fin rekordliste med 28 sejre i 29 kampe. Han har kun tabt til russeren Dmitry Chudinov tilbage i 2014.

Men han kan ikke fremlægge en rekordliste, hvor det er store, imponerende navne han hidtil har nedlagt.

Som det fremgår ifølge grafikken har han kun mødt to boksere, der aktuelt befinder sig i top-100 hos boxrec.com. Dmitry Chudinov er nummer 44, mens Patrick Mendy er nummer 58 på listen.

Parat til de største
Mens Patrick Nielsen er blevet bygget op med overkommelig modstand, skal 2017 være året, hvor han for alvor møder de bedste boksere, der er højt rangeret på ranglisterne.

- Jeg forventer, at det bliver mit år. Jeg skal have en storkamp i år. Det er i 2017 jeg skal slå mit navn fast. Derfor er min ambition at møde en top 10 bokser i supermellemvægt.

- Det kan være George Groves, Arthur Abraham eller James DeGale, siger Patrick Nielsen, der erkender, at det kan blive svært at få kampen mod Arthur Abraham.

Abraham er en bokser fra samme stald, Team Sauerland, men det har hidtil ikke været muligt at forhandle en aftale på plads, fordi Abraham tilsyneladende har større planer.

- Arthur Abraham har andre planer i foråret. Måske kan kampen blive aktuel senere på året, siger promotor Nisse Sauerland og åbner for andre modstandere til Patrick Nielsen.

- Hvis Patrick viser sig fra sin bedste side i sit comeback, arbejder vi videre med de store planer for ham. Det kan være en kamp i foråret mod svenskeren Erik Skoglund. På lidt længere sigt mod Chris Eubank og måske George Groves. Patrick får en stor udfordring i år, hvis han beviser, han tilhører verdenseliten, påpeger Nisse Sauerland.

Patrick Nielsens ambition skal opfyldes i 2017, men han har dog lidt tålmodighed.

- Jeg har tillid til, at Team Sauerland træffer de bedste beslutninger for mig og min karriere, siger Patrick Nielsen og afviser, at den nye titel som far får betydning for længden af boksekarrieren.

- Det kommer ikke til at forkorte mig boksekarriere. Tværtimod.

Du kan følge kampene lørdag aften på Viasat Fighting eller via live-opdateringer på ekstrabladet.dk fra ca. kl. 21

Beibi Berrocal, 29 år, Columbia.

Rekordliste: 17-3-0, heraf 16 sejre før tid og to nederlag før tid.

Højrefodsbokser på 178 cm og rækkevidde på 184 cm.

Rangeret som nummer 17 hos WBC og nummer 104 hos Box Rec.

Boksede seneste kamp 29. september 2016. Vandt på point efter 10 omgange over landsmanden Juan Novoa.

Patrick Nielsen, 25 år.

Rekordliste: 28-1-0, heraf 14 sejre før tid.

Højrefodsbokser på 183 cm og rækkevidde på 185 cm.

Rangeret som nummer 4 hos WBA, nummer 11 hos WBC, nummer 19 hos EBU. Som inaktiv i over et år ikke rangeret hos Box Rec.

Boksede seneste kamp 12. december 2015. Vandt på tko2 over Rudy Markussen.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Se også: Patrick Nielsens ven skuddræbt i sommerhus: Jeg har mistet min bodyguard

Se også: Mayweather klar til kæmpe comeback: Men griner af MMA-stjernens krav

Tatoveringen på Daniel Heinzes overarm fortæller meget om hans egen kriminelle historie, før han fandt en redningsplanke i bokseringen. For andre er turen gået den anden vej, og dommene er mange. Foto: Jakob Jørgensen Sport og Spil Mord, misbrug, vold og voldtægter: Danske prof-bokseres Hall of Shame

24 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere