Annonce:
Annonce:

Patrick stadig nummer 1 efter kæmpe-prygl?!? Her er forklaringen

Til trods for Patrick Nielsens smertelige nederlag i Wembley Arena mod britiske John Ryder figurerer danskeren stadig som nummer ét på WBA’s verdensrangliste i super-mellemvægtsklassen. Den mærkværdige placering har dog en naturlig årsag, forklarer formanden for Dansk Professionelt Bokseforbund, Jesper D. Jensen

Annonce:
Følg Boksning

- Åh nej, igen er han hårdt ramt … Han er færdig, han er færdig! Han er knockoutet. En grim knockout, en uhyggelig knockout! Han var for langsom til at reagere. Sløset igen med paraderne.

- Håbet om at få Patrick Nielsen i en VM-kamp og op ad ranglisterne er overstået. Han er totalt udbokset, totalt klædt af, totalt knockoutet!

Den mangeårige boksekommentator Claus Borre var ikke i tvivl: Det var et grimt, grimt knockout-nederlag, som den danske super-mellemvægts-bokser Patrick Nielsen ramlede ind i på dramatisk vis, da han for blot få uger siden var i ringen i London mod britiske John Ryder.

SE DEN HEFTIGE KNOCKOUT ØVERST I ARTIKLEN ...

Håner Patrick Nielsen: Han var overraskende nem at slå!

Annonce:

Patrick Nielsen kæmpede overraskende en hård kamp mod overmagten i Wembley Arena for at gøre sig fortjent til en VM-kamp. Men danskeren blev på det grummeste udbokset af den 29-årige brite.

Allerede i anden omgang blev Patrick Nielsen for første gang sendt til tælling, og i femte omgang gik det så for alvor galt, da han mere eller mindre forsvarsløs med tandbeskytteren flyvende ud af mundvigen blev tæsket i kanvassen.

Patrick Nielsen lå inden det højdramatiske opgør nummer ét på bokseforbundet World Boxing Associations (WBA) rangliste i super-mellemvægt, hvilket allerede vakte stor undren hos flere bokse-eksperter på daværende tidspunkt. Og desuden lå han også nummer to hos World Boxing Organization (WBO).

Men den undren stopper ikke der. For på den seneste opdatering af ranglisterne på WBA’s hjemmeside fra 28. oktober ligger danskeren trods det smertelige nederlag stadig nummer ét.

Spørger man Claus Borre, skal man ikke tage de utallige forbunds ranglister for gode alt for vare:

Annonce:

- Det burde ikke kunne lade sig gøre. Men ranglister er noget, som jeg altid har taget med et stort gran salt – og det er mildt sagt! Der er så mange særinteresser i de forskellige forbund, lyder det fra Claus Borre til Ekstra Bladet.

- Dybest set kan man ikke bruge ranglister til ret meget. Og den med Patrick er helt hen i vejret.

- For det første er ranglister i sig selv ikke så uafhængige, som de gerne vil være. For det andet er mange af dem, der laver ranglisterne, ikke ordentligt opdateret – men det undrer mig dog lidt, hvis de har overset det store stævne i England, siger han.

Patrick græd i omklædningsrummet: Overvejer at stoppe

Sauerland DYBT skuffet: Uforberedt Patrick Nielsen må tage sin træning mere seriøst

Artiklen fortsætter under videoen ...

Boksetræner og kommentator Brian Mathiasen forbeholder sig da også retten til at være en smule skeptisk over for den mærkværdige rangering hos WBA:

Annonce:

- Hvis Patrick Nielsen stadig ligger nummer ét efter sådan et nederlag, er det selvfølgelig ligesom at se en Gøg og Gokke-film. Det tror jeg simpelthen ikke passer. Det er, fordi de ikke har opdateret ranglisten, fastslår Brian Mathiasen over for Ekstra Bladet.

- Hvis de har skrevet, at den er opdateret efter den kamp, så er der et eller andet galt. Så har de ikke opdateret den alligevel eller skrevet decideret forkert. Det er i hvert fald en fejl. Og er det ikke en fejl, så er det helt hen i vejret!

- For det koster dyrt at tabe. Hvis han havde tabt til en verdensklasse-bokser, så var det ikke sikkert, at han ville ryge så langt ned, men når han taber til én, som i forvejen ikke var rangeret hos WBA, så giver det selvfølgelig en ordentlig rutsjetur, siger han og fremhæver, at det i forvejen var et lige så stort problem at forsvare, at danskeren lå nummer ét hos WBA inden den skæbnesvangre boksekamp mod John Ryder.

Annonce:

- Inden da havde Patrick Nielsen jo kun bokset to kampe på halvandet år – mod to som ikke var top-rangerede boksere, konstaterer Brian Mathiasen tørt med tanke på kampen tilbage i januar mod colombianske Beibi Berrocal og den tidligere fight mod landsmanden Rudy Markussen i december 2015.

viasat_ee420c8c-d514-4b10-b6c2-72cf9b392a91.jpg
Rystet Sauerland saver Patrick ned: Useriøs og færdig

Formanden for Dansk Professionelt Bokseforbund, Jesper D. Jensen, har dog en ganske naturlig forklaring på hele miseren, da Ekstra Bladet fanger ham over telefonen onsdag eftermiddag.

En spritny opgørelse af WBA’s ranglister er nemlig allerede på trapperne, forsikrer han. Og den skulle meget gerne være ude i løbet af de næste par dage. Det vil altså sige, at Patrick Nielsen ikke længere er nummer ét på WBA’s super-mellemvægts rangliste. Den er nemlig ikke blevet opdateret, som det ellers fremgik af bokseforbundets hjemmeside.

- Listen er ikke opdateret. I mandags var der et rating-seminar, hvor alle kunne deltage. Og der kommer en ny rangliste ud én af dagene. De arbejder på det, lyder det fra Jesper D. Jensen.

Annonce:

- Og der tror jeg ikke, at Patrick Nielsen er hverken nummer ét eller nummer to. Den er ikke blevet opdateret, efter han har bokset, ganske enkelt, siger han.

Jesper D. Jensen ved dog ikke nøjagtig, hvilken rangering og placering danskeren ender med at få.

Borre og Jesper D: Derfor gik det galt for Patrick - Det her skuffer os mest ...

Læs flere nyheder om boksning dansk her:

Mock klar til møde med Patrick Nielsens banemand efter sejr

'Vild med dans'-Sarah tæskede sig til endnu en sejr

Smask! Kokain-dømt dansker røg i gulvet 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: